Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Πέλλα Μπροστά'' για την αντικατάσταση λαμπτήρων: «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»



Θ. Θεοδωρίδης: «Γιατί δεν φέρνετε και τις δύο λύσεις (λήψη δανείου ή Σ.Ε.Α.)να αποφασίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο;»

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι πολίτες του Δήμου μας, αφού η εμμονή της Δημοτικής Αρχής να ξαναφέρει για ψήφιση το θέμα της λήψης δανείου για την αντικατάσταση λαμπτήρων με led κατέληξε σε φιάσκο.

Μπορεί να επιστράτευσαν ακόμα και την κατάτμηση του έργου (ελέγχεται για τη νομιμότητα η ενέργεια αυτή) σε λήψη δανείου 3.000.000,00€ που απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά επιμένουν εγωιστικά να μην φέρνουν (άγνωστο για ποιον λόγο) την εναλλακτική πρόταση με τη Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης.

Έτσι λοιπόν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας μεταξύ των άλλων, επανήλθε προς ψήφιση η εισήγηση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, για την «Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου led για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημοτικό Φωτισμό του Δήμου μας» με λήψη δανείου 6.000.000€. Μάλιστα εναλλακτικά δόθηκε η δυνατότητα λήψης δανείου 3.000.000,00€ που χρειάζεται μικρότερη πλειοψηφία.

Οφείλουμε για μια ακόμη φορά να φέρουμε σε γνώση των πολιτών μας τη στάση που τηρήσαμε ως παράταξη «Πέλλα Μπροστά». Καταρχήν η εκτέλεση ενός έργου που θα έφερνε πολλαπλά οφέλη προς του Δημότες μας βρίσκει σύμφωνους. Τη στιγμή που γειτονικοί μας Δήμοι έχουν εδώ και χρόνια προχωρήσει στην αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και έχουν εξοικονομήσει τεράστια ποσά ειδικότερα μετά την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, δεν θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε.

Με αυτό που συνεχίζουμε να διαφωνούμε όμως κάθετα, είναι να εγκρίνουμε τη σύναψη δανείου ύψους 6.000.000,00€ για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων τη στιγμή που προεκλογικά ο Δήμαρχος όχι μόνο αφόριζε τα δάνεια των Καποδιστριακών Δήμων, αλλά μας διαβεβαίωνε ότι ο Δήμος πλέον διαθέτει ένα μαξιλαράκι εκατομμυρίων ευρώ για έργα την περίοδο 2019 - 2023.

Για τον λόγο αυτό υπεραμυνθήκαμε για μια ακόμη φορά τη λύση της κατάρτισης Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης και να μην προχωρήσουμε στη λήψη δανείου 6.000.000€ που θα επιβάρυνε τους δημότες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Χρηματοδότηση της επένδυσης με μόχλευση πόρων από τον Ιδιωτικό Τομέα, ως Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) με βάση τις διατάξεις του ν. 3855/2010 (άρθρο 16) και ειδικότερα ως Παροχή Υπηρεσιών Φωτισμού πολυετούς διάρκειας, γίνεται με αποπληρωμή της αρχικής επένδυσης μέσω των Ανταποδοτικών Τελών αποκλειστικά και μόνο με βάση το αποτέλεσμα (Εξοικονόμηση Ενέργειας) στη διάρκεια της επιλεχθείσας Συμβατικής Περιόδου.

Ο Δήμος Πέλλας, στην περίπτωση αυτή, θα έχει ως όφελος την Εγγυημένη Απόδοση (περίπου 30% επί της εξοικονόμησης, ανεξάρτητα του αποτελέσματος το οποίο αφορά τον Ανάδοχο). Το σύνολο του ρίσκου, της ευθύνης λειτουργίας του Συστήματος και της εγγύησης του εξοπλισμού, βαραίνει τον Ανάδοχο για το σύνολο της Συμβατικής Περιόδου. Επίσης μια άλλη παράμετρος είναι ότι ο Δήμος θα εξοικονομήσει και το κόστος για τη συντήρηση δώδεκα ετών όλου του δικτύου με τα φωτιστικά led. Πρέπει να τονίσουμε ακόμα ότι αποδεσμεύονται σημαντικοί πόροι (χρηματικοί και ανθρώπινου δυναμικού) που μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλες εργασίες.

Γίνεται άμεσα αντιληπτό η διαφορά φιλοσοφίας που έχουμε, με δεδομένο ότι για ένα τέτοιο έργο μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο χρηματοδότησης και όχι αυτό της δανειοδότησης.

Σίγουρα όμως θα έπρεπε να είχαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας στο Δήμο μας εδώ και πολλά χρόνια και έτσι θα είμασταν θωρακισμένος από την ενεργειακή κρίση που μαστίζει την Ευρώπη.

Για παράδειγμα δεν αξιοποιήσαμε τις ενεργειακές αναβαθμίσεις Δημοσίων Κτιρίων ούτε και την τοποθέτηση ενδεχομένως φωτοβολταϊκών συστημάτων για netmetering. Επισκέφθηκα την Έκθεση Beyond όπου εκεί με λύπη μου διαπίστωσα ότι Δήμοι της χώρας μας έχουν αξιοποιήσει προγράμματα για Smartcities και γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή τις καταναλώσεις σε όλες τις παροχές ηλεκτρικής ενέργειας που διαθέτουν και σχεδιάζουν τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας.

Σαν παράταξη δεσμευόμαστε ότι αφού παραλάβουμε άμεσα την συνταχθείσα μελέτη από το Δήμο για αντικατάσταση λαμπτήρων θα προχωρήσουμε σε σύνταξη πρότασης για Σ.Ε.Α. γιατί πραγματικά θέλουμε να γίνει το έργο. Αυτό που δεν θέλουμε όμως είναι οι πολίτες της Πέλλας να φορτωθούν με δάνεια που ο ίδιος ο Δήμαρχος τα έριχνε στην πυρά προεκλογικά.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Θα τα δεχθώ όλα αλλά να γράφει ο Θεοδωριδης ότι αφορίζει το δανεισμό ξεπερνάει κάθε λογική.
    Κλαίνε και οι πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από χιλιόμετρα κάνει μπαμ το ενδιαφέρον σου για το δήμο.

      Διαγραφή
    2. ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ; ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΙ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ -ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ- ΗΤΑΝ Η ΠΡΕΠΟΥΣΑ. Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΜΟΝΟ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΒΑΘΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΤΖΑΡΟΥΣΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΝΑ ΦΩΝΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΉΡΙΑ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΡΕΦΑ.

      Διαγραφή
  2. Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ.
    Ο ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΣ ΜΑΕΣΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Ο ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο Θ.ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ. ΔΑΝΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΕΤΟΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΗΡΕ Η ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΑΝ. Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΡΕΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΡΟΥΔΕΣ. Ο ΠΛΗΝΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ.

      Διαγραφή
  3. Ποιος μπορεί να λύσει τον γρίφο: "Γιατί τα κολλητάρια του Λάκη, όλοι ξερεται ποιους εννοώ, απαντούν ότι θα εκδηλωθούν για τα δημοτικά μετά το Μάιο;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ποιανού κολλητός είσαι?

      Διαγραφή
    2. 10'03 Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟ Η ΜΗ ΤΟΥ ΛΑΚΗ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ Κ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Χ*ΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΒΙΤΡΙΝΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΦΟΔΕΥΤΗΡΙΑ. ΘΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΡΟΧΑΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΓΕΦΑΛΙΚΑ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΦΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ. ΠΕΘΑΝΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΛ*ΣΕΤΕ. ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΔΟΛΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΝΗΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΑΚΑΚΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΤΟΥΒΛΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΡΜΕΓΜΑ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΚΑΙ ΤΑΙΣΜΑ ΣΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΚΟΠΡΙΕΣ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  4. Θ α σκάσετε από τη μανία σας να διώξετε τον Σταμκο αλλά δεν θα σας περάσει ούτε αυτή τη φορά.
    Συνεχίστε έτσι και να δείτε τι καλό θα του κάνετε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπω όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από το web πραγματικά η τελευταία ήταν για τα κλάματα. Η αντιπολίτευση έψαχνε απεγνωσμένα να βρει μια δικαιολογία για να μην γίνει το συγκεκριμένο έργο. Κρίμα πάει και αυτή η ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΡΕ ΜΠΟΥΦΕ; ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΧΑΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ. ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΑΡΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ WEB ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΜΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ. ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ WEB ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ; ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΘΗΚΕ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ. ΣΤΟΝ 11'05 ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΓΚΛΑΒΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ. ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ.

      Διαγραφή
  6. Αυτό το Ζ.Ζ σημαίνει Ζουλου Ζουλου ή ζούλα ζούλα? Ήρεμα ρωτάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΑΝ ΡΩΤΟΥΣΕΣ ΑΓΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΑΣ ΠΑΩ ΧΑΛΑΡΑ. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΊΑΣ. ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ Ζ.Ζ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΖΟΥΛΟΥ ΖΟΥΛΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΖΟΥΛΑ ΖΟΥΛΑ ΕΞ ΙΔΊΩΝ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΛΛΌΤΡΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΜΙΤΑ ΤΣΟΜΠΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΨΗ ΒΑΖΕΤΕ (+).

      Διαγραφή
  7. NA ΣOY AΠANTHΣΩ EΓΩ 10:03 ΘA EKΔHΛΩΘOYN META TON MAIO ΓIA NA ΠPOHΓHΘOYN OI EΘNIKEΣ EKΛOΓEΣ KAI NA MΠOPOYN NA ΠAIΞOYN KAI ME TOYΣ TPEIΣ TON ΘOΔΩPA, TOYΣ ΣTAΘHΔEΣ KAI ΔEN ΞEPΩ TI AΛΛO ΘA ΠPOKYΨEI. ΞEPOYN OTI TPEIΣ BOYΛEYTEΣ ΔEN ΠPOKEITAI NA BΓOYN. O ΠPΩTOΣ TON ΠAIPNAEI ME 10 XIΛIAΔEΣ ΣTAYPOYΣ. O ΔEYTEPOΣ 5000 XIΛIAΔEΣ. OΠOTE ΠEPIMENOYN NA ΔOYN TI ΘA ΓINEI. ΘA KATEBEI ΔHMAPXOΣ; ΘA KATEBEI ΠEPIΦEPEIAKOΣ ΣYMBOYΛOΣ; ΔEN EINAI TYXAIO ΠOY KPATA THN EΔPA. AIΣΘANETAI ANAΣΦAΛHΣ KAI ΣE AΔIEΞOΔO. ΠEPIMENOYME TIΣ EΘNIKEΣ EKΛOΓEΣ KAI BΛEΠOYME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.