Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Περιφέρειες - Δήμοι: Με ποιους συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι έχουν κλείσει (ονόματα)



Παρότι η προτεραιότητα είναι η βουλευτικές εκλογές (σ.σ. άλλωστε προηγούνται και χρονικά) στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε συζητήσεις, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη καταλήξει, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 13ης Οκτωβρίου 2023.
Προτεραιότητα της Επιτροπής υπό τον Χρήστο Σπίρτζη, που έχει συσταθεί στην Κουμουνδούρου (σ.σ. συμμετέχουν οι Κώστας Ζαχαριάδης, Ράνια Σβίγκου, Κατερίνα Κνήτου και Κατερίνα Νοτοπούλου), είναι, βεβαίως, οι περιφέρειες και οι μεγάλοι δήμοι αλλά και οι συνεργασία με το αιρετούς που έχουν προέλευση το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.
Στόχος είναι να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του 2019 που είχε κυριολεκτικά «πατώσει» τόσο σε επίπεδο περιφερειών (μόλις μία) όσο και σε επίπεδο δήμων (μόλις 37 στους 332).
Για το λόγο αυτό ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις:
-Για την Περιφέρεια Αττικής με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.
-Για την Περιφέρεια Βορείου  Αιγαίου με τον δημοσιογράφο και διευθυντή του MEGA Σταμάτη Μαλέλη.
-Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα αλλά και τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα.
-Για την Περιφέρεια Ηπείρου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη αλλά και τον Σπύρο Ριζόπουλο.
-Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πεταλωτή.
-Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Διονύση Τεμπονέρα αλλά και τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θάνο Μωραΐτη.
-Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τον Απόστολο Γκλέτσο.
-Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.
-Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τον πρώην βουλευτή Κέρκυρας Κώστα Παυλίδη.
Αυτονόητο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει εκ νέου τον Σταύρο Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ ακόμη δεν υπάρχουν ονόματα για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου).

Οι υποψήφιοι στους δήμους
Αναφορικά με τους δήμους, στην Αττική έχουν κλείσει οι νυν δήμαρχοι Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Κερατσινίου -Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, Νίκαιας -Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, Μοσχάτου -Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς και Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ενώ στους δήμους Σαρωνικού και Βριλισσίων, απ’ όπου αποχωρούν οι νυν δήμαρχοι Πέτρος Φιλίππου και Ξένος Μανιατογιάννης, αναμένεται να στηριχθούν οι διάδοχοί τους. Παράλληλα στην Αττική το κόμμα της αξιωματικής θα στηρίζει μεταξύ άλλων Τον Κώστα Ασκούνη στην Καλλιθέα, τον Γιάννη Σταθόπουλο στην Αγία Παρασκευή, τον Δημήτρη Μπίρμπα στο Αιγάλεω και την Τίνα Καφατσάκη στου Ζωγράφου.
Εκτός Αττικής θα στηριχθούν εκ νέου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και οι δήμαρχοι Διρφύων -Μεσσαπίων: Γιώργος Ψαθάς, Κάτω Νευροκοπίου: Γιάννης Κυριακίδης, Δεσκάτης: Δημήτρης Κορδίλας, Νεστορίου: Χρήστος Γκοσλιόπουλος, Βελβεντού: Μανώλης Στεργίου, Πρεσπών: Παναγιώτης Πασχαλίδης, Πάργας: Νίκος Ζαχαριάς, Αργιθέας: Ανδρέας Στεργίου, Λίμνης Πλαστήρα: Παναγιώτης Νάνος, Παλαμά: Γιώργος Σακελλαρίου, Αγιάς: Αντώνης Γκουντάρας και εφόσον είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο διάδοχός του, Ιθάκης: Διονύσιος Στανίτσας και Σάμης: Μάκης Μονιάς.
Τέλος, για το δήμο Θεσσαλονίκης συζητείται το όνομα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου, και για το Ηράκλειο του Αλέξανδρου Καλοκαιρινού. 
Πηγή: aftodioikisi.gr



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Που πάτε δεν βλέπετε δεν τραβάει ο αλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζω οτι εκ παραδρομης ξεχασαν στην ανακοινωση να συμπεριλαβουν τον Δημο Πελλας. Δεν το εκαναν πιθανον απο αστοχια ωστε να μας ενημερωσουν οτι ο εκλεκτος του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο Γρηγορης Σταμκος. Και δεν θελω αντιρρησεις γιατι η ιστορια ειναι καταγεγραμμένη τοσο απλα οσο και αληθινα. Εκλογες 2010: ολοι οι παραγοντες του ηταν με τον Σταμκο και ορισμενοι επελεξαν την λευκη-ακυρη ψηφο. Εκλογες 2014: Ιδρυση της παραταξης ΑΝΑΣΑ με παροντα τον Σταμκο στην πρωτη συναντηση και στον β' γυρο οι μισοι ψηφισαν Σταμκο και οι αλλοι μισοι ακυρο με εκατονταδες ψηφοδελτια σχισμενα και μουτζουρωμενα. Εκλογες 2019 την πρωτη Κυριακη Ηλια Θεοδωριδη και την δευτερη με την παροτρυνση του γυρολογου ιατρου- πολιτικαντη, Σταμκο δαγκωτο. Αλλωστε τα αποτελεσματα τα βλεπουμε και στα Δημοτικα Συμβουλια οπου ο μαθουσαλας γυρολογος ψηφιζει οτι του επιβαλλει ο Δημαρχος Πελλας μαζι με την μια αρσενικη του ουρα και με την αλλη θυλικη του ουρα γιατι ολοι ολοι τρεις μεινανε. Τωρα αντι να κατηγορειτε τους αλλους υποψηφιους Δημαρχους για πολιτικες πονηραδες και να τους βαζετε ταμπελες, κοιταξτε την ιστορια καταματα και τον καθρέφτη σας. Και δεν θελω αντιρρήσεις γιατι ο Σταμκος ειναι σαν την coca cola που ταιριαζει με ολα. Τωρα θα μου πειτε πως ενας Μακεδονομαχος που ηταν μπροσταρης στους αγωνες κατα της συμφωνιας των Πρεσπων ειναι ταυτοσημος με αυτους τους δηθεν αριστερους, θα το απαντησει ο ιστορικος του κοντινου μελλοντος μετα απο τις επερχομενες. Καποτε ο Δημαρχος Πελλας ηταν χερι χερι με τον Σαμαρα, τωρα ειναι με τον Αλεξη. Και δεν θελω αντιρρήσεις.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν διακρινω καποιο αστροπελεκι, βαθυστοχαστο δεξιο και Μακεδονομαχο να απαντα στο σχολιο μου. Ξερετε ποσο ευκολοι αντιπαλοι ειστε; Το πιθανοτερο ειναι οτι μεχρι τωρα δεν σας πηραν ειδηση. Ισως ομως καποια στιγμη ξυπνησουν και τοτε θα παρει φωτια ο ποπος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δευτερο 24ωρο και φωνή βοοντος εν τη ερημω. Το "εξαιρετο" γραφειο τυπου του Δημαρχου Πελλας δεν λειτουργει; Οι εθνοπατερες συνεργατες του συνεχιζουν τις διακοπες τους; Θα μας γραψει καποιος αν το σχολιο μου ειναι ψευδες και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικοτητα; Ο Συριζα θα συνεχισει στην ιδια κατευθυνση; Οι δεξιοι δεν ενοχλουνται απο ολα αυτα; Το χρισμα της Ν.Δ θα το λαβουν οι Καστεριδης, Φουντουκιδης και Θ.Θεοδωριδης; Ο Σταμκος θα ειναι με το χρισμα της Ελληνικης Λυσης και του Κασιδιάρη; Ας μας απαντησει καποιος για να μην πηγαινουμε σε μάγισσες και χαρτοριχτρες. Λετε να ξερει ο Φερεντινος τις απαντησεις στο deal και σε ποιο κουτι βρισκονται οι 60.000 €; Ο τραπεζιτης θα πανηγυρισειστο τελος; Μια απαντηση ρε παιδια ειδ αλλως δεν θελω αντιρρήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.