Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντιδράσεις από το Εργατικό Κέντρο Πέλλας για τη νέα ρύθμιση στους χειριστές κλαρκΤην αντίθεσή του εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Πέλλας, σχετικά με τη ρύθμιση νομοσχεδίου, σύμφωνα με την οποία όλα τα κλαρκ, δυνατότητας ανύψωσης έως 2,5 τόνων, θα μπορούν να τα χειρίζονται
 ανειδίκευτοι και μη αδειοδοτημένοι εργάτες. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: 

''Αυτές τις ημέρες, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, συζητείται και πάλι ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης που δίνει τη δυνατότητα σε ανειδίκευτους και μη αδειοδοτημένους εργάτες να χειρίζονται ΚΛΑΡΚ δυνατότητας ανύψωσης έως 2,5 τόνων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα προειδοποιεί ότι τέτοιου είδους παιχνίδια με τις ζωές και την ασφάλεια των ανθρώπων σύντομα θα οδηγήσουν στην αναζήτηση αστικών και ποινικών ευθυνών. Δεν είναι δυνατόν σε ειδικότητες με τα πιο πολλά εργατικά δυστυχήματα, την ώρα που οικογένειες θρηνούν νεκρούς λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων εργοδοτών, κάποιοι να διαμορφώνουν πλαίσιο –με πρόσχημα την ανάπτυξη- που απαλλάσσει «φίλους» και «γνωστούς» από τις ελάχιστες και στοιχειώδεις ευθύνες τους.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο, για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, να μην επιτρέψουν την ψήφιση ενός ανεύθυνου και επικίνδυνου νομοθετήματος''.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.