Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Τα κυβερνητικά ψέματα για την Πέλλα επισφραγίστηκαν από τον Πρωθυπουργό



Απάντηση Θεοδώρας Τζάκρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τα κυβερνητικά ψέματα για την Πέλλα επισφραγίστηκαν από τον Πρωθυπουργό

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την Πέλλα

Με την σημερινή του επίσκεψη ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημοποίησε τα ψέματα που διαδίδουν εδώ και τρία χρόνια οι βουλευτές του, λέγοντάς τα ο ίδιος.
Ακολουθούμενος από ελαχίστους, εκστόμισε υποσχέσεις που προσβάλουν την νοημοσύνη δεκάδων χιλιάδων υπερήφανων κατοίκων της Πέλλας. Ενός νομού που αποδεκατίστηκε κοινωνικά και οικονομικά από την πανδημία, επειδή ακριβώς η κυβέρνησή του διέλυσε το ΕΣΥ. Ενός νομού που απώλεσε το σύνολο σχεδόν των δρομολογημένων και χρηματοδοτημένων επί ΣΥΡΙΖΑ έργων στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης, της ανώτατης εκπαίδευσης, του τουρισμού, της τελωνειακής πύλης και, τελικά, βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα σε σχέση με την «προ Μητσοτάκη» εποχή.
Συγκεκριμένα:
1) Το Φράγμα του Αλμωπαίου (Καλής) δεν περιέχεται στο δελτίο των δρομολογημένων για το 2023 αρδευτικών έργων προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Άρα ψεύδεται συνειδητά. Διότι ακόμη και ο πλέον αδαής γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο έργο, που ωρίμασε μελετητικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ξεκινήσει εντός του επόμενου έτους.

2) Με δεδομένο ότι δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς και αφού εξαίρεσε τα ώριμα, από προηγούμενες κυβερνήσεις, μεγάλα έργα (οδικοί άξονες κλπ ) θα πρέπει να μας εξηγήσει εξαντλητικά σε ποια έργα και παρεμβάσεις αντιστοιχούν τα 100.000.000, αφού μόνο το Φράγμα του Αλμωπαίου, υπερβαίνει μαζί με το αρδευτικό δίκτυο, κατά πολύ τα 100.000.000!!!!

3) Προφανώς ξέχασε στην Αθήνα το κυβερνητικό του ημερολόγιο! Γιατί η κρίση στην Πέλλα δεν ξεκίνησε με τον πόλεμο, αλλά πολύ νωρίτερα. Τον ενημερώνω λοιπόν για να προστατευτεί και το αξίωμα του πρωθυπουργού, ότι η αγροτική μεταποίηση της Πέλλας και ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος υποφέρουν από την ακρίβεια στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα αγροτικά εφόδια, στις μεταφορές, στις πρώτες ύλες και στα εργατικά χέρια σε τέτοιο βαθμό που να απειλείται η ίδια η ύπαρξη της κάθε είδους παραγωγής στον νομό Πέλλας.

4) Ξέχασε να μας πει τι απέγινε η μεγάλη παρέμβαση της τελωνειακής πύλης στους Προμάχους που θα απελευθέρωνε το εξαγωγικό δυναμικό και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές.

5) Ξέχασε να μας πει τι απέγινε η Πανεπιστημιακή Σχολή της Έδεσσας, την οποία η ΝΔ έκλεισε δύο φορές: μία το 2013 και 2019.

6) Ξέχασε να μας πει τι απέγινε η κάθετη συνδετήρια οδός με την ΕΓΝΑΤΙΑ γιατί είναι ξεκάθαρο ότι κανένας μεγάλος οδικός άξονας δεν έχει χρησιμότητα αν δεν αποτελεί τμήμα ενός ολοκληρωμένου δικτύου οδικών μεταφορών.

7) Ξέχασε να μας πει αν θα κλείσει το Πρωτοδικείο των Γιαννιτσών, διότι αυτός ο ίδιος έφερε τον νόμο για το κλείσιμό του.

8) Και βέβαια παρέλειψε να μας πει ότι το νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας είναι έργο που ωρίμασε και χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με δική μου επίμονη δράση σε συνεργασία με τον νομικό κόσμο, έχοντας απέναντι ακόμη και κάποιους από τους βουλευτές της ΝΔ.

9) Ξέχασε να μας πει ότι έκλεισε την ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Έδεσσας την ώρα που η μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα απέδειξε ότι η θνησιμότητα covid εκτός ΜΕΘ είναι σχεδόν 100%.

10) Ξέχασε στην Γη των Μακεδόνων, να απολογηθεί για την ματαίωση του ιστορικά δικαιούμενου Αρχαιολογικού Μουσείου της Έδεσσας, του οποίου τα εκθέματα στοιβάζονται σε αποθήκες.

Κύριε Μητσοτάκη
«Ήρθατε, είδατε και απήλθατε» πραγματοποιώντας μια προεκλογική φιέστα. Κάνατε μια προεκλογική φιέστα με μόνο στόχο την διασπορά ψευδών υποσχέσεων προκειμένου να σκεπάσετε την αγανάκτηση και τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου που ξεκίνησαν σήμερα και να είστε βέβαιος ότι θα πυροδοτήσουν μια γενικευμένη αμφισβήτηση της κοινωνίας της Πέλλας απέναντι στις πολιτικές σας που την οδηγούν, όχι μόνο σε έναν «κατοχικό χειμώνα» αλλά σε μια πραγματική «εποχή των παγετώνων» σε ό,τι αφορά στο αναπτυξιακό της μέλλον.
Δεν βρήκατε το θάρρος να πάτε να αντικρύσετε τα μήλα που σαπίζουν στα χωράφια, όπως σάπισαν και τα ροδάκινα το καλοκαίρι.
Δεν βρήκατε το θάρρος να πείτε μια συγνώμη στις χιλιάδες πολιτών που θρηνούν συγγενείς και φίλους τους και αισθάνονται έρμαια μπροστά στο νέο κύμα πανδημίας που έχει ήδη ξεκινήσει.
Δεν βρήκατε το θάρρος να πείτε ένα συγνώμη στους χιλιάδες αγρότες που εξαιρέσατε από την καταβολή του αποθεματικού κρίσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία.
Δεν βρήκατε το θάρρος να πάτε και να συναντήσετε τους εκατοντάδες απεγνωσμένους ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών που, ακόμη κι αν είχαν κάτι να μεταφέρουν, δεν τολμούν να μπουν σε βενζινάδικο.
Δεν είχατε το θάρρος να ζητήσετε μια συγνώμη από το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό που εξαθλιώσατε επί ένα και πλέον χρόνο, κρατώντας το σε αναστολή εργασίας και μισθοδοσίας, ξεγυμνώνοντας την υγειονομική υποδομή της Πέλλας.
Κύριε Μητσοτάκη
Όσο και να προσπαθήσω δεν μπορώ να βρω στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας πρωθυπουργό που να καταδίκασε την Πέλλα σε τέτοια ανέχεια, όπως εσείς.
Κύριε Μητσοτάκη
Ευτυχώς, σε λίγους μήνες φεύγετε και δεν θα προλάβετε να μας ταλαιπωρήσετε ξανά με ψέματα και φιέστες. Το αντιληφθήκατε και ο ίδιος ότι φεύγετε με την ψήφο του λαού της Πέλλας, γιατί όπου κι αν πήγατε, ο λαός απέφυγε να σας συναντήσει και σας έχουν απομείνει μόνο οι λίγοι «επιτελικοί» θαυμαστές σας.
Η Άνοιξη του 2023 και ο σχηματισμός μιας πλατιάς δημοκρατικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα ονομαστεί από τον λαό ως «η Άνοιξη της Πέλλας».

Θεοδώρα Τζάκρη
Βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Η κριση την έφερες εσύ με τα μνημόνια που ψηφίζετε και τα φουγάρα που εταζεσ ότι θα ανάψει.οσο για το μουσείο άνθρωποι τις παρατάξεις σασ δεν ήθελαν να γινει φτάνει με τα παραμύθια σου .κολοτουμπα ε κολοτουμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε να μείνεις εκτός βουλής να ησυχάσουμε από εσένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι να πεθάνεις θα την βλέπεις

      Διαγραφή
    2. την χρειαζόμαστε στην βουλή για να μαθαίνουν οι νεότεροι, τα ρεκόρ της είναι ακόμη και σήμερα αξεπέραστα, άσε που την κάνουν πλάκα μέχρι και οι άσχετοι στυλ μπουμπουκου

      Διαγραφή
  3. Εσύ ρε Ντορκα τι από όλα αυτά που δεν έκανε ή Ν Δ έκανες εσύ ,τα 20 χρόνια που είσαι στην πολιτική σκηνή αυτού του τόπου, με τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο;Στο να αντιπολιτευεσαι είσαι πρώτη, όταν όμως είσαι στην κυβέρνηση τα κάνεις σκ@τ@.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά σάς κάνει ο κουλης αφού είστε μαζόχες 2 χρόνια στο σπίτι φυλακή λόγο covit 19 παραμύθια στη Σουηδία δεν είχε covit 19 που δε κλείστηκαν αλλά εδώ είχε μίζα μεγάλη και η άλλη σαν πρόβατα ακολουθούσαν χωρίς να ξέρουν τη τους περιμένει τώρα το μετάνιωσαν η περισσότεροι αυτοί του κόμματος όχι ολλα καλά πάνε και ας μην έχουν να τη βγάλουν αυτοί είμαστε άρρωστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.