Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τελευταία παράταση στα ερασιτεχνικά σωματεία για το ΜητρώοΤελευταία παράταση, έως τις 23 Οκτωβρίου, για την κατάθεση αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο όσων ερασιτεχνικών σωματείων διαθέτουν ή θα αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση

Λ. Αυγενάκης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την ψήφιση των διατάξεων διευκόλυνσης των σωματείων: «προσχηματικές, άδικες, ανεφάρμοστες και παράνομες οι “προτάσεις” της ΕΠΟ»

Την τελευταία ολιγοήμερη παράταση, για την κατάθεση αιτήσεων εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων για το 2022, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Κι αυτή η παράταση αφορά έως και τις 23 Οκτωβρίου, για 10 ημέρες από σήμερα.

Η ολιγοήμερη παράταση συμπεριλήφθηκε στις «βοηθητικές» διατάξεις (άρθρα 83 και 84) για τη διευκόλυνση εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο, τη χρήση δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και την παροχή αδειών διεξαγωγής αγώνων από τις Περιφέρειες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων - Ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» που συζητείται στην Ολομέλεια και πρόκειται να ψηφιστεί τις προσεχείς ώρες.

Έτσι, όσα σωματεία διαθέτουν ή θα αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και έχουν ήδη καταθέσει ή θα καταθέσουν την αίτηση εγγραφής τους στο Μητρώο έως και τις 23 Οκτωβρίου, ανεξάρτητα εάν ακόμα δεν έχουν εγγραφεί οριστικά σε αυτό:

· θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από το Υφυπουργείο ΝΠΔΔ. και ΝΠΙΔ και σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού

· θα μπορούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις των Ομοσπονδιών ή των Ενώσεών τους, εκτός εκείνων που οδηγούν στη χορήγηση των παροχών και προνομίων του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, δηλαδή τη μοριοδότηση διακεκριμένων νεαρών αθλητών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα οφέλη του Μητρώου, που είναι «η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ερασιτεχνικού μας αθλητισμού, στον ψηφιακό κόσμο που πλέον ζούμε. Δηλαδή, η καταγραφή όσων σωματείων διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και τις προϋποθέσεις της, με την προσθήκη του ελέγχου των οικονομικών δραστηριοτήτων τους» και χαρακτήρισε «προσχηματική, άδικη, ανεφάρμοστη και παράνομη» τη χτεσινή πρόταση της ΕΠΟ, που ωστόσο δεν έφτασε ποτέ επίσημα στο Υφυπουργείο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορεί στην ΕΠΟ να έχουν συνηθίσει να παρανομούν (υπό τον μανδύα του “αυτοδιοίκητου”, που το παρερμηνεύουν συχνά πυκνά και φτάνουν στην ασυδοσία), αλλά εμείς δεν παρανομούμε, ούτε θα το πράξουμε»!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.