Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H Έδεσσα γιόρτασε με λαμπρότητα την 110η επέτειο της Απελευθέρωσής της (φωτο)



Οι εκδηλώσεις συνεορτασμού της 110ης επετείου Απελευθέρωσης της Έδεσσας από τους Τούρκους και της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, ξεκίνησαν το πρωί με την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών-μαθητριών, Προσκόπων-Οδηγών και τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων. 
Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ενώ, μαζί με τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, παραβρέθηκαν ακόμη: Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Βουλευτές Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης, Λάκης Βασιλειάδης, ο Διοικητής της ΙΙης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Αριστείδης Ηλιόπουλος, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Αντιπύραρχος Απόστολος Κώνστας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι κ.α.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά, ο κ. Καλαφάτης τόνισε:

«Είναι μια μεγάλη μέρα για την Μακεδονία μας.  Μέρα τιμής και μνήμης για εκείνους που θυσιάστηκαν πιστοί στα λόγια του Παύλου Μελά: «αξίζει να πεθάνει κανείς για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα». Μέρα τιμής και μνήμης για εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Έδεσσας.
Καταθέτοντας σήμερα, στεφάνι τιμής στους ήρωες της Ελευθερίας, ανανεώνουμε και εκπέμπουμε προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή μας να μην αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη. Να μην κάνουμε βήμα πίσω σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των δικαίων και των δικαιωμάτων μας.
Με ενότητα και εθνική αυτοπεποίθηση, πιο ισχυροί από ποτέ, προχωρούμε μπροστά.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.»

aped 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Συγχαρητήρια στην αεροπορική εταιρία που πήρε μέρος στην παρέλαση οι αεροσυνοδες ήταν όλο καμάρι και λεβεντιά συγχαρητήρια και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειμαστε ετοιμοι να σας προσφερουμε τις καλυτερες υπηρεσιες στο ταξιδι σας στο Ντουμπαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.