Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με λαμπρότητα και κατάνυξη o εορτασμός της Αγίας Χρυσής στη Χρυσή Αλμωπίας (βίντεο)



Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο ετήσιος εορτασμός της μνήμης στης Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής στον τόπο της καταγωγής και του μαρτυρίου της, το χωριό Χρυσή Αλμωπίας.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Χρυσής χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ. 

Προ των αποστίχων του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον προϊστάμενο του ιερού ναού π. Αντώνιο Καραβασίλη. Δικαιολόγησε μάλιστα την απόφασή του τονίζοντας ότι ο π. Αντώνιος διακονεί επί σειρά ετών στο χωριό του, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο, ότι σηκώνει δια βίου τον προσωπικό του σταυρό και ότι αγάπησε την Αγία Χρυσή, γι᾿ αυτό και επί των ημερών του διαδόθηκε πάρα πολύ στο όνομα και η τιμή της Αγίας. Ευχήθηκε τέλος στον νέο Πρωτοπρεσβύτερο να ευαρεστήσει τον Θεό και να σωθεί.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Εδέσσης, Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής, και Σκύδρας, Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης, ο Αρχιμ. Πορφύριος από την Ιερά Μονή Γουβερνέτου Κρήτης και μεγάλος αριθμός κληρικών της Ι. Μητροπόλεως. Τις αρχές εκπροσώπησαν ο Βουλευτής Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης, οι Δήμαρχοι Αλμωπίας, κ. Χ. Μπάτσης, και Έδεσσας, κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
 
xralm  

Βίντεο-φωτο: Σύλλογος Χρυσιωτών ''Το Κάστρο''
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.