Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές (βίντεο)



Το... γάντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε, στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στον Αντέννα ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας, παράλληλα, εξοργισμένος για το γεγονός ότι κατηγορείται ένας πρωθυπουργός ότι παρακολουθεί υπουργούς του, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο. "Είναι ντροπή και αίσχος να κατηγορούμαι, με απίστευτα ψέματα, ότι παρακολουθούσα υπουργούς", τόνισε. "Εάν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τον προκαλώ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Θα πάρει εκκωφαντική απάντηση. Γιατί ένας ακόμα λόγος αυτής της κίνησης είναι να υπάρχει διχασμός και εντός της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να καταλάβετε την οργή μου. Είναι δυνατόν να λέγεται ότι παρακολουθώ υπουργούς μου, χωρίς καμία απόδειξη;", συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. "Δεν θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές. Εγώ έχω αναγνωρίσει σφάλματα και στέλνω μήνυμα ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές στη χώρα μας...", ανέφερε. Ταυτόχρονα, χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. "Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους. Επειδή έχουν ομάδα ή μέσα ενημέρωσης θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν την κυβέρνηση. Να υπονομεύουν τη διαδρομή της χώρας. Οι ρόλοι του καθενός είναι καθορισμένοι. Το μήνυμα που στέλνω είναι ότι η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά δεν δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενο εκβιασμού. Καλά θα κάνουν κάποιοι να καταλάβουν ποιος είναι ο ρόλος τους...", επεσήμανε, ενώ, στο μέτωπο της οικονομίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τις δημοσιονομικές δυνατότητες για το πετρέλαιο κίνησης. 

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε, την ίδια στιγμή και το δίλημμα των επόμενων εκλογών. "Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω", είπε, ενώ προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινούν έρευνες για φυσικό αέριο.


Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός σημείωσε:

Για τις παρακολουθήσεις:
- Πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος... Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο... Δεν γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση στον τόπο να πέφτει σε αυτό το επίπεδο, να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι παρακολουθεί υπουργούς του χωρίς καμία απολύτως απόδειξη και ο κύριος Βαξεβάνης είναι υπεύθυνος για αυτήν την απίστευτη κατάντια του τόπου... Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο που χειρίζεται το λογισμικό Predator. Αυτό είναι διαφορετικό από το να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια, είναι δύο διαφορετικά πράγματα...

- Από την πρώτη στιγμή, είπα όλα στο φως… Αλλάξαμε αμέσως το νόμο, για να προσθέσουμε δικλείδες ασφαλείας… Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής και ανέλαβα τις ευθύνες μου. Πρώτος είπα ότι ένα λάθος γίνεται πραγματικά λάθος, όταν επαναλαμβάνεται. Είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε τα κενά. Το να δημοσιεύονται ονόματα χωρίς απόδειξη είναι ο ορισμός της συκοφαντίας. Ξαναβλέπουμε την ιστορία Novartis από τους ίδιους τους υποκινητές.

- Έχουν αναληφθεί οι πολιτικές ευθύνες, διορθώνουμε τη λειτουργία της ΕΥΠ και προχωράμε μπροστά. Εάν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τον προκαλώ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Θα πάρει εκκωφαντική απάντηση. Γιατί ένας ακόμα λόγος αυτής της κίνησης είναι να υπάρχει διχασμός και εντός της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να καταλάβετε την οργή μου. Είναι δυνατόν να λέγεται ότι παρακολουθώ υπουργούς μου, χωρίς καμία απόδειξη;

- Ο κ. Τσίπρας έθεσε προϋποθέσεις για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών. Δεν θα τις δεχθώ. Για την απαγόρευση δια νόμου λογισμικού παρακολούθησης, πρώτος εγώ είπα ότι θα κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Την ίδια πρακτική ακολουθούν λαϊκιστές και σε άλλα μέρη του κόσμου… Έχω υποχρέωση να οδηγήσω τη χώρα προς τα εμπρός. Να μη βουλιάξει η χώρα στον άθλιο βούρκο. Ο κ. Τσίπρας ξέρει καλά να δυναμιτίζει τη ζωή του τόπου. Δε θα δεχθώ καμία προϋπόθεση, για να οδηγηθούμε σε εκλογές, πέραν αυτών που ορίζει το Σύνταγμα. 

- Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να εξιχνιάσουμε αυτήν την υπόθεση. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Για εκλογές:
- Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στην ώρα τους. Ημερομηνίες εκλογών έχουν γραφτεί πολλές και έχουν διαψευστεί. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δεν θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές. Εγώ έχω αναγνωρίσει σφάλματα και στέλνω μήνυμα ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές στη χώρα μας…

- Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική. Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό το οποίο σας λέω. Η απλή αναλογική είναι μια εξαίρεση στην ιστορία των εκλογικών συστημάτων της χώρας, ο κ. Τσίπρας την ψήφισε για πολύ συγκεκριμένους λόγους, αποτελεί μια βόμβα αστάθειας σήμερα στα θεμέλια της χώρας και ο λόγος για τον οποίον -όπως φαίνεται- θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές είναι ακριβώς διότι μεσολαβεί αυτή η κάλπη της απλής αναλογικής.

- Στόχος μας είναι μια αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, όχι μονοκομματική.

- Το εκλογικό αποτέλεσμα εν πολλοίς θα μας υποδείξει τις όποιες δυνατότητες συνεργασίας. Αλλά θα επαναλάβω ότι για εμένα η κάλπη η οποία θα καθορίσει τους κυβερνητικούς σχηματισμούς που θα κυβερνήσουν τη χώρα την επόμενη τετραετία, αν θα είμαστε μόνοι μας δηλαδή -εφόσον κερδίσουμε τις εκλογές- ή αν θα χρειαστεί να συμμαχήσουμε με άλλο κόμμα, θα είναι οι δεύτερες κάλπες και όχι οι πρώτες. Διότι οι πρώτες, πολύ απλά, γίνονται με ένα εκλογικό σύστημα το οποίο από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε.

- Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία δεν σημαίνει μονοκομματική κυβέρνηση. Το έχω αποδείξει πολλές φορές ότι είμαι σε θέση να κάνω μεγάλα ανοίγματα και να φέρω στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην κυβέρνηση στελέχη.

- Αυτός είναι ο δρόμος. Μπροστά ή πίσω είναι το δίλημμα. Ξέρουμε το πίσω τι σημαίνει και ξέρουμε ότι τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε δεν είναι δεδομένο.


Για τη σχέση με Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ:
- Ο χρόνος μπορεί να γιατρέψει πολλά, μπορεί και όχι. Αλλά, τελικά, το εκλογικό σώμα θα είναι αυτό το οποίο θα επιλέξει. Όμως, το βασικό δίλημμα των εκλογών παραμένει αν η χώρα θα συνεχίσει, σε αυτά τα ταραγμένα νερά τα οποία διανύουμε, όχι απλά στον δρόμο της σταθερότητας αλλά της προόδου.

Για την υπόθεση Πάτση:
- Προφανώς και η επιλογή του κ. Πάτση ήταν προβληματική και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Και την επόμενη φορά πρέπει να είμαστε ακόμα πιο αυστηροί στο φίλτρο που βάζουμε.

- Έχουμε μπροστά μας την αναμόρφωση του συστήματος όσων είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν πόθεν έσχες. Να έχουμε ένα σύστημα που με ταχύτητα και διαφάνεια να ελέγχει αυτούς που πρέπει να ελέγχονται.

- Αυτές οι υποθέσεις δεν θα πω ότι βοήθησαν τη Νέα Δημοκρατία. Ανέλαβα μία εντολή να συγκρουστώ με συμφέροντα. Και από αυτήν την αποστολή δεν θα κάνω πίσω. Και, όταν έρθει η ημέρα των εκλογών, όλα θα μπουν στο ζύγι. Τα αρνητικά, αλλά και τα πολλά θετικά που έχουμε κάνει.

Για τις δηλώσεις στελεχών του Ολυμπιακού:
- Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους. Επειδή έχουν ομάδα ή μέσα ενημέρωσης θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν την κυβέρνηση. Να υπονομεύουν τη διαδρομή της χώρας. Οι ρόλοι του καθενός είναι καθορισμένοι. Το μήνυμα που στέλνω είναι ότι η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά δεν δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενο εκβιασμού. Καλά θα κάνουν κάποιοι να καταλάβουν ποιος είναι ο ρόλος τους.

Για την ακρίβεια:
- Δεν υπάρχει ακρίβεια Μητσοτάκη, υπάρχει ακρίβεια Πούτιν. Το καλάθι του νοικοκυριού είναι μία πρωτοβουλία που φαίνεται να αποδίδει, αλλά δεν περιοριζόμαστε εκεί.

- Η μείωση του ΦΠΑ δεν είναι εναλλακτική λύση. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες το δοκίμασαν και απέτυχαν παταγωδώς. Δεν εξετάζουμε οριζόντια μείωση ΦΠΑ, γιατί, μεταξύ άλλων, επιβραβεύει και αυτούς που δεν χρειάζονται στήριξη.

- Δεν είμαι έτοιμος να σας πω τι μπορούμε να κάνουμε με το πετρέλαιο κίνησης. Θα δούμε τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες. Θέλω να τονίσω ότι οτιδήποτε κάνουμε το κάνουμε πάντα πολύ προσεκτικά και πολύ μετρημένα, γιατί δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από τους στόχους του προϋπολογισμού. Και εφόσον είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε κάτι, θα το ακούσετε από τα αρμόδια χείλη.

Για την Τουρκία:
- Έχω μιλήσει πολλές φορές για την επιλογή μου να μην μπω σε μία καθημερινή φραστική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο Ερντογάν και όλα όσα καταμαρτυρά στην πατρίδα μας. Έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας με απόλυτη στιβαρότητα και σαφήνεια σε όλα τα διεθνή fora και ο ίδιος είχα την ευκαιρία να τα πω στον κ. Ερντογάν όταν βρεθήκαμε στην Πράγα. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια εσωτερική διάσταση της τουρκικής απειλής. Έχει να κάνει με τις τουρκικές εκλογές, την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τουρκική οικονομία, την ανάγκη του κ. Ερντογάν να αλλάξει την ατζέντα. Υπάρχει, όμως, και ένας τουρκικός αναθεωρητισμός ο οποίος θα απαντηθεί από την χώρα μας, απαντιέται ήδη, με απόλυτη αυστηρότητα και συνέπεια.

- Επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Το έχουμε ήδη κάνει στο Ιόνιο. Όταν και όπου το κρίνουμε, τη στιγμή που θα το κρίνουμε. Δεν έχω να σας πω κάτι περισσότερο για αυτό. Θα επισημάνω μόνο ότι όλοι αυτοί οι οποίοι μας ασκούν κριτική γιατί δεν κάνουμε κάτι τώρα το οποίο ενδεχομένως να κάνουμε στο μέλλον, ποτέ δεν το έχουμε αποκλείσει, είναι οι ίδιοι οι οποίοι κυβερνούσαν 4,5 χρόνια και δεν έκαναν απολύτως τίποτα όταν είχαν την δυνατότητα να το κάνουν. Και σε ποιον. 

- Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα άνοιγμα στη Λιβύη συνολικά, για να μπορέσουμε επιτέλους να οριοθετήσουμε θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη. Διότι Ελλάδα και Λιβύη έχουν ακτές οι οποίες βρίσκονται απέναντι η μία από τις άλλες. Είναι ο φυσικός μας συνομιλητής η Λιβύη. Και θα μπορούσαμε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε από κοινού υδρογονάνθρακες οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Ελλάδος και Λιβύης. Αλλά αυτό προϋποθέτει στην τελική του κατάληξη την οριοθέτηση,  μια οριστική συμφωνία.

- Είμαστε σε θέση να σας πω ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα. Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil.

- Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στη κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες.
capital.gr



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Αυτή η τρομακτική του άνεση να κινείται μέσα στο ψέμα είναι που τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο. Ας τελειώνουμε με αυτόν γιατί κανείς δεν μπορεί να φανταστεί που μπορεί να μας φτάσει ως χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε πιάσει πάτο με τον προβληματικό.
      Δε πάει πιο κάτω.
      Όπου να κοιτάξεις μιζέρια πια.

      Διαγραφή
  2. Κουλη αν δεν είχες απέναντι σου τον τσιπρα δεν υπήρχε περίπτωση να γινόσουν πρωθυπουργός ούτε για πλάκα, και δυστυχώς σε βλέπω ξανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πείθει πλέον και το έχει καταλάβει. Δημοσκοπικά καταρρέει. Θα το συνειδητοποιήσει στις εκλογές. Το κόμμα του είναι γεμάτο πατσηδες που όσο φίλτρο και να χρησιμοποιήσει δεν θα αλλάξει τίποτε. Έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν τόσα χρόνια. Δυστυχώς η οικογένεια αρέσκεται στην εκμετάλλευση και μοίρασμα του δημόσιου χρήματος. Τα πρόβατα που τους ακολουθούν εις γνώση τους γίνονται συνένοχοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τη βάπτισή του στη κολυμβήθρα του Χατζηνικολάου, πιστεύει ότι εξαλείφθηκαν όλες οι προηγούμενες αμαρτίες και ξεκινά μια νέα ζωή.
    Γερά Κούλη, το κοπάδι των προβάτων περιμένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο θα υπάρχει Τσίπρας για αντίπαλος αυτός θα κάνει πάρτι, στους τυφλούς κυβερνά ο μονόφθαλμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.