Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο - ''έκτρωμα''!



ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ! 
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί αυτές τις μέρες νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη με το οποίο διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών για δωρεάν υγειονομική περίθαλψη. Το επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο βάζει ουσιαστικά ταφόπλακα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ολοκληρώνοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων. Προωθεί ακόμα παραπέρα το εμπορευματοποιημένο μοντέλο του δημοσίου «νοσοκομείου-επιχείρηση», και την ενίσχυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα της υγείας.

Με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, καθιερώνει γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνει τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ. Έτσι παγιώνονται νομοθετικά οι τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και η μισθολογική απαξίωση των γιατρών του δημοσίου συστήματος υγείας. Υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, αφού οι γιατροί θα πρέπει να επιδιώκουν την ενίσχυση του εισοδήματος τους κατευθύνοντας τους ασθενείς στα απογευματινά χειρουργεία και τα ιδιωτικά τους ιατρεία που σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα πρέπει να συστήσουν.

Θέλουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς να τρέχουν από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία και από τις εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία, στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, με την ελπίδα να ενισχύσουν το εισόδημα τους, σε βάρος των ασθενών, που θα βάζουν ξανά και ξανά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν για τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία εντός των δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και στα ιδιωτικά ιατρεία που καλούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς να στήσουν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε υποστεί απώλειες στο εισόδημα μας πάνω από το 40-50%, εξαιτίας των περικοπών στο βασικό μισθό, μιας σειράς επιδομάτων, την κατάργηση του χρονοεπιδόματος, του 13ου και 14ου μισθού, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών. Η κυβέρνηση αυτή όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση αρνούνται να εφαρμόσουν τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου που έκριναν παράνομες τις περικοπές του ιατρικού μισθολογίου το 2012 από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, όπως και τις περικοπές από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του 2018. Την ίδια ώρα η οικονομία αντέχει δωράκια ύψους εκατοντάδων δις ευρώ προς τους επιχειρηματικούς ομίλους κάθε χρόνο.
Η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι «να βγούμε στην πιάτσα της αγοράς υγείας» για να βρούμε πελατεία. Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας των γονιών μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας δεν πρόκειται να γίνουμε! 

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη και απαιτούμε:
• Να αποσυρθεί από τη διαβούλευση το νομοσχέδιο! Να μην διανοηθεί να επιβάλει την έναρξη επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ..
• Άμεσα μαζικές μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων. Άρση των αναστολών εργασίας. 
• Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.
• Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία. 
• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Πλήρης κάλυψη επαγγελματικής και αστικής ευθύνης με ευθύνη του νοσοκομείου και του εργοδότη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. 14 μισθού!!!!θέλετε 14 μισθό!!! Ρωτήστε τα παλικάρια που απολύθηκαν από το τυπογραφείο του ΚΚΕ πόσους μισθούς έπαιρναν κάθε πότε τους έπαιρναν και πόσα ήταν και αν βγάλετε πάνω από 10 χάρισμα σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. εσυ εισαι, αυτοι που έβγαλαν την ανακοίνωση ειναι του ΚΚΕ ! απλός τους θυμίζω τι κάναν στους δικούς τους εργαζόμενους.

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΦΥΛΛΟ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΜΠΑΛΑ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ.
    Η ΑΡΧΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.
    ΤΩΡΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ .
    ΚΟΥΛΗ ΓΕΡΑ.
    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρεζίλια .. παράρτημα τής ΠΑΕ του ΚΚΕ κάνατε τήν ένωση νοσοκομειακών γιατρών .θα τρίζουν τα κόκαλα του δολοφονημένου από τους εαμιτες .ιατρού Μάγγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.