Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Tα νέα ονόματα για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην Πέλλα - Ο Δημ. Γιάννου στο προσκήνιο



Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία συγκρότησης των "γαλάζιων" ψηφοδελτίων ενόψει των εθνικών εκλογών. Σύμφωνα με τα "Παραπολιτικά", κεντρικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει μορφοποιηθεί ο βασικός κορμός σε ό,τι αφορά τις εκλογικές λίστες του κυβερνώντος κόμματος και από κει και πέρα να μπουν οι "τελευταίες πινελιές", αναλόγως φυσικά και του τελικού προσδιορισμού του χρόνου διεξαγωγής της πρώτης από τις δύο αναμετρήσεις.
Το βάρος σε αυτή τη φάση δίνεται προφανώς στο μέτωπο των νέων υποψηφίων, οι οποίοι θα επιχειρήσουν την παρθενική τους είσοδο στον στίβο της διεκδίκησης του σταυρού προτίμησης για μια κοινοβουλευτική έδρα. Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο, με την ανανέωση και το ισχυρό επαγγελματικό και κοινωνικό αποτύπωμα να συνιστούν το σημαντικότερο διαβατήριο για την επιλογή των νέων υποψηφιοτήτων από την ομάδα που συνθέτουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης. Ως παράμετρος-κλειδί αναδεικνύεται το θέμα του θεσμικού υποβάθρου της υποψηφιότητας των αντιπεριφερειαρχών, με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει (στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας), έναντι των προβληματισμών και των ενστάσεων των βουλευτών και των πολιτευτών, πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά περίπτωση.

Τα νέα ονόματα στην Πέλλα
Σε ότι αφορά στην Π.Ε. Πέλλας, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στα "συρτάρια" του Μαξίμου και της Πειραιώς βρίσκεται το όνομα του δημάρχου Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου. Αυτό φυσικά προϋποθέτει την επιθυμία του ίδιου να "μεταπηδήσει" από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελληνική Βουλή. Αν το αποφασίσει και δεν επιλέξει να διεκδικήσει για 4η φορά το αξίωμα του δημάρχου, ο κ. Γιάννου θα είναι σίγουρα η επιλογή της ΝΔ για το ψηφοδέλτιο στην Πέλλα. Αν δεν συμβεί αυτό, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας, Λεμονιά (Μάνια) Γαϊσίδου, μπορεί να δοκιμαστεί και στην κεντρική πολιτική σκηνή μέσα από την συμμετοχή της στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.
Η Νίκη Ποζίδου από τη Σκύδρα (ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2019) η οποία έχει έντονη παρουσία στην πολιτική επικαιρότητα της Πέλλας, θα είναι εκ νέου υποψήφια βουλευτής.
Κατά τα άλλα: Ο εκπαιδευτικός, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέλλας, Δημήτρης Ταπαζίδης, είχε λάβει την διαβεβαίωση ότι θα ήταν υποψήφιος το 2019 και... "κόπηκε" την τελευταία στιγμή! Το ίδιο άλλωστε συνέβη και με τον σημερινό Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς Γιάννη Ανδρίτσο. Και οι δύο είναι εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές. Αν παραμένει το ενδιαφέρον της Μαρίας Τσαντάκη -Ζωγράφου, που ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, μπορεί να την ξαναδούμε υποψήφια. Η γιατρός Ειρήνη Χατζοπούλου (σημερινή υποδιοικήτρια στην 4η ΥΠΕ), μπορεί να συμμετέχει στη λίστα του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Πέλλα, ενώ κάποια από τα ονόματα που έχουν πιθανότητες προκειμένου να συμπεριληφθούν στη «γαλάζια» λίστα είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης και ο Γιώργος Γκλαβάκης.
Φυσικά, είναι αυτονόητο (και σίγουρο) ότι και οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές, Γιώργος Καρασμάνης - Διονύσης Σταμενίτης και Βασίλης (Λάκης) Βασιλειάδης, θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους, ενώ ο Στάθης Φουντουκίδης που ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ το 2019, έχει αποφασίσει να "δοκιμαστεί στον στίβο" της Τ.Α. ως υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως έχουμε ξαναγράψει, ο "πονοκέφαλος" της ΝΔ θα είναι η γεωγραφική ισορροπία που πρέπει να διατηρηθεί στην Π.Ε. Πέλλας, κάτι που δεν έγινε στις περασμένες εκλογές και σχολιάστηκε δυσμενώς, άσχετα από το αποτέλεσμα και τη μεγάλη νίκη του κόμματος.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Κανονίσετε να βγουν όλοι από τα Γιαννιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με καθηγητές από την εδεσσα παλι απο τα γιανιτσα θα βγουν ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τέτοια ονόματα από Έδεσσα όχι βουλευτή δεν βγάζουμε αλλά ούτε γκαρσόν στη νομαρχιακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλος είναι έτοιμος και κάποιοι τρέμουν μην κατέβει. Δεν αναφέρετε το ονομα του αλλά η Αθήνα το χει στο τραπέζι γιατί θα αλλάξει όλους τους συσχετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.