Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λιπάσματα: Έρχεται η πληρωμή των 60 εκατ. ευρώΘέμα ημερών είναι πλέον η πληρωμή στους δικαιούχους αγρότες της ενίσχυσης των 60 εκατ. ευρώ για το κόστος μέρος των λιπασμάτων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), η οποία αναρτήθηκε στη διαύγεια, εγκρίθηκε η πίστωση του ποσού των 60 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα.
Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια το εν λόγω ποσό αφορά στην «κάλυψη δαπάνης για την στήριξη γεωργικών εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με τους κανόνες των κρατικών ενισχύσεων, λόγω ενεργειακής κρίσης και της αύξησης κόστους των Λιπασμάτων».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το ύψος της ενίσχυσης θα διαμορφωθεί ως ένα ποσοστό επί της αξίας των τιμολογίων που έχουν αναρτηθεί από τους δικαιούχους στην ΑΑΔΕ.

Με την αίτηση οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις έχουν συνυποβάλλει κατάσταση παραστατικών αγοράς λιπασμάτων που έχουν εκδοθεί μεταξύ 01/10/2021 και 30/09/2022. Η κατάσταση αυτή περιλαμβάνει το ΑΦΜ της επιχείρησης, τον  αύξοντα αριθμό παραστατικού, την ημερομηνία έκδοσης και την καθαρή αξία τιμολόγιου κατά το μέρος του ποσού που αφορά αγορά λιπασμάτων (σε περίπτωση που περιλαμβάνουν και αγορές άλλων αγαθών).

Να σημειωθεί ότι η ενίσχυση θα δοθεί σε επιχειρήσεις γεωργικών εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.