Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στη φυλακή η Εύα Καϊλή – Τι γράφουν τα βελγικά ΜΜΕ



Στη φυλακή οδηγείται η Εύα Καϊλή με τις εξελίξεις να προκαλούν «σεισμό» στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις βελγικές εφημερίδες L’ Echo και Le Soir, η Εύα Καϊλή είναι μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων για το σκάνδαλο διαφθοράς, με χρηματισμό από το Κατάρ.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η ευρωβουλευτής έχει προφυλακιστεί καθώς της έχουν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά».

H Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ανάμεσα στους 4 προφυλακισμένους για την υπόθεση, γράφει η Le Soir.
«Την Κυριακή, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ενημέρωσε για την τεράστια επιχείρηση κατά της διαφθοράς που διεξάγει με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία. Eπιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της Le Soir ότι την Παρασκευή προσήχθησαν συνολικά έξι άτομα. Η προσαγωγή έγινε για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η εισαγγελία υποπτεύεται την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών ή την προσφορά σημαντικών δώρων σε τρίτους που κατέχουν πολιτική ή/και στρατηγική θέση η οποία μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις της Ευρωβουλής. Μετά την κράτησή τους, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν με ένταλμα από τον ανακριτή Βρυξελλών Michel Claise που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά, σύμφωνα με την εισαγγελία», σημειώνει η Le Soir.

«Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, μία εκ των αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, είναι ανάμεσα σε αυτά τα άτομα. Δύο άλλα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα. Επιπλέον, έρευνα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 20:00 στο σπίτι δεύτερου ευρωβουλευτή», σημειώνει η εισαγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Soir πρόκειται για το σπίτι του σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Marc Tarabella», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Εύα Καϊλή, δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από τη βουλευτική της ασυλία, διότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται διαπιστώθηκε «επ’ αυτοφώρω» την Παρασκευή, εξήγησε δικαστική πηγή.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των Αρχών του Βελγίου δεν διευκρίνιζε ποια άτομα συνελήφθησαν και ποια αφέθηκαν ελεύθερα, ωστόσο σύντομα έγινε γνωστό από τα βελγικά ΜΜΕ ότι Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βελγίου
«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή.  Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα.

Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ θα υπάρξουν συνεχείς ανακοινώσεις. Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις μέσω δελτίων Τύπου».
enikos.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Κρίμα στην ομορφιά της.. Εκεί είναι Βρυξέλλες..Ευρώπη. Δεν είναι Ελλάδα όπου οι διεφθαρμένοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι και καθορίζουν τη ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα μπει και να μη βγει το λαμόγιο , γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xalase.i.metagrafi.tou.eona.🌹🌹🌹🌹🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και είχα πει να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ γιατί τα λαμογια είχαν φύγει!!! Αλλά...έχουν μείνει ακόμη κάτι ξεχασμένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κατάλαβατε τώρα γιατί πρέπει να παρακολουθούνται ολοι οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι ? γιατί ειναι ολοι λαμόγια.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Κούλη τον παρακολουθεί κανείς;

      Διαγραφή
    2. Ο χοντρός με το μούσι που άλλαξε πλευρά

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.