Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Οριστική λύση στην καταβολή του συνόλου του βοηθήματος (ΒΟΕΑ) στα τέκνα στελεχών Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας



Όπως είχε ήδη ενημερώσει τον Γιώργο Καρασμάνη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατέθεσε σε Δημόσια Διαβούλευση Σχέδιο Νόμου, σύμφωνα με το οποίο στο άρθρο 29 καθορίζονται πλέον τα μερίδια των μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), δίνοντας έτσι οριστική λύση -μετά και την ψήφιση του Νομοσχεδίου στη Βουλή- σε μια χρονίζουσα εκκρεμότητα, ώστε να καταβληθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις το οφειλόμενο μέχρι σήμερα υπόλοιπο, και στο εξής, να καταβάλλεται κανονικά και στο σύνολό του, το Βοήθημα Οικογενειακής /Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ).

Υπενθυμίζεται ότι με τις διατάξεις του Ν. 4472/2017 καταργήθηκαν από 1-1-2017 οι μισθολογικοί βαθμοί, και το προσωπικό του Στρατού Ξηράς και της ΕΛ.ΑΣ. κατατάσσεται πλέον σε μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με την προέλευσή του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χορηγηθεί έως σήμερα το ΒΟΕΑ στο σύνολο του, στα τέκνα – δικαιούχους των στελεχών Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον δεν είχε προσδιορισθεί ο αριθμός των μεριδίων που αντιστοιχεί σε κάθε κλιμάκιο.

Επισημαίνεται, ότι ο Γιώργος Καρασμάνης είχε ήδη ζητήσει από τους αρμοδίους Υπουργούς να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση το ταχύτερο δυνατόν στην καταβολή του οφειλόμενου μέχρι σήμερα υπόλοιπου ποσού και στο εξής, στο σύνολό του ΒΟΕΑ, καταθέτοντας την υπ’ αριθμ. 4676/01-03-2021 Ερώτηση του, καθώς επίσης και δύο αναφορές υπ’ αριθμ. 382/11-11-2022 και 968/14-1-2022 στη Βουλή, τονίζοντας ότι το ποσό αυτό είναι ένα σημαντικότατο οικονομικό βοήθημα για τον προγραμματισμό της περαιτέρω επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής των δικαιούχων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΥΠΕΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΕΑ.
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΛΥΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΟΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πω εγώ ότι είσαι αδερφή,θα βγεις να κάνεις sex δημοσίως Με γυναίκα για να το διαψεύσεις?
      Τι να διαψευσει ο στρατηγός?
      Τις παπαρολογιιες του Ερντογάν??
      Συγνώμη του βαξεβανη?

      Διαγραφή
    2. Τι να κάνει;
      Μήνυση στον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση, γιατί το θέμα δεν αφορά απλά τον ίδιο τον Φλώρο αλλά τον επικεφαλή των ενόπλων δυνάμεων που θεωρητικά είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τη χώρα.
      Εκτός αν έχουμε μπερδέψει τις πουλάδες με άλλα πουλιά

      Διαγραφή
  2. .....για τον λαο 'κανα κοψίδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΥΓΙΕΙΝΟΜΙΚΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.ΚΡΙΜΑ. ΤΟΣΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΝΤΡΟΠΗ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλά ντ' αλλά της Παρασκευής το γάλα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.