Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σταμενίτης: «Αποζημίωση καλλιεργειών στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων, συμπύρηνων, βερίκοκων, μήλων και καστάνων»



Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά ο τρόπος χορήγησης ενίσχυσης στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων, συμπύρηνων, βερίκοκων, μήλων και καστάνων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ αποφασίστηκε και αποστέλλεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η αναγγελία της χορήγησης κρατικής ενίσχυσης για την αποζημίωση των καλλιεργειών που αφορούν στα επιτραπέζια ροδάκινα, συμπύρηνα, νεκταρίνια, βερίκοκα, μήλα και κάστανα, σύμφωνα με το «Προσωρινό πλαίσιο κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Η αναγγελία αφορά συγκεκριμένες ποικιλίες των ανωτέρω καλλιεργειών στην επικράτεια, όπως αυτές τεκμηριώνονται από τα αντίστοιχα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ειδικότερα, ενισχύονται τα επιτραπέζια ροδάκινα, συμπύρηνα, νεκταρίνια και βερίκοκα της επικράτειας τα οποία υπέστησαν ζημία λόγω βροχοπτώσεων 40%, με τιμή 135 ευρώ / στρέμμα και 50%, με τιμή 150 ευρώ / στρέμμα.

Για την καλλιέργεια μήλων επίσης, ανά ποικιλία, η ενίσχυση διαμορφώνεται κλιμακωτά σε 250 – 300 ευρώ / στρέμμα, βάσει του αξιολογημένου ζημιογόνου αποτελέσματος. Στις αποζημιώσεις αυτές κατά περίπτωση συνυπολογίζεται και η επιβάρυνση λόγω φυτουγειονομικών προσβολών (καρπόκαψα).

Η καλλιέργεια καστάνου στην επικράτεια, ενισχύεται με 150 ευρώ / στρέμμα, ως αποτέλεσμα των ζημιογόνων παραγωγικών παραμέτρων και της ιδιαίτερης φυτουγειονομικής προσβολής.

Αναφορικά με το θέμα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά η κυβέρνηση προχωρά τη διαδικασία για την ενίσχυση των παραγωγών επιτραπέζιων ροδάκινων, συμπύρηνων, βερίκοκων, μήλων και καστάνων, με σκοπό να καλύψει μέρος του χαμένου εισοδήματος από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής (παρατεταμένες βροχοπτώσεις) αλλά και τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι, παρά τις δυσκολίες και τις εξωγενείς κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, όπου υπάρχει πρόβλημα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρεμβαίνουν για να δώσουν λύση και να στηρίξουν στο βαθμό του δυνατού τους παραγωγούς μας.

Οι χρονιές που πέρασαν δοκίμασαν τον αγροτικό κόσμο της Πέλλας, που δέχθηκε χτυπήματα από πολλαπλές πλευρές, όπως τα έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά και η αύξηση του κόστους παραγωγής εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η κυβέρνηση της

Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται δίπλα στους παραγωγούς και φροντίζει ώστε καμία αγροτική οικογένεια να μη μείνει χωρίς στήριξη.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ συνεχίζεται η διαδικασία εξέτασης και άλλων καλλιεργειών που αποδεδειγμένα επλήγησαν με αποτέλεσμα τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος από τις ζημιές που έχουν καταγραφεί.

Προσωπικά από την πρώτη στιγμή βρέθηκα στο πλευρό των παραγωγών του Νομού Πέλλας, προωθώντας τα δίκαια αιτήματα τους και ενημερώνοντας τους με υπευθυνότητα για την εξέλιξη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά που αναγνώρισε το πρόβλημα και σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ προχωράει στις απαραίτητες αποφάσεις ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 comments:

  1. Για τα σπαραγγια τίποτα πέρασε ένας χρόνος τα φάγατε και αυτά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι καλα εσενα περιμεναμε να μας το πεις. Γιατι ομως δεν αναφερεσαι στα ποσα της ξεφτιλας και για τα 72ευρω που θελετε να το κανετε γαργαρα. Καλα το πατε, αλλα θα το βρειτε συντομα μπροστα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλάκα μας κάνεις ρε Διονύση;
    Πολύ κάτω οι τιμές και πολλές ποικιλίες έξω
    Ειλικρινά θα του πης και ευχαριστώ;
    Όλοι ξεσηκώθηκαν τώρα
    Οι βεριωτες πέρασαν τις ποικιλίες που θέλανε.
    Όχι Ρεντ γκολ;
    Όχι Σκάρλετ;
    Όχι Α37!
    Όχι βερίκοκα Κιότο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγα τα λεφτα και το διαφημιζεις. Δεν ντρεπεσαι λιγακι. Και με τα 72 euro τι γινεται. Μουγκα ετσι, δεν μιλατε. Καντε κατι γιατι η καρεκλα σας οχι απλα τριζει, αλλα συντομα θα σπασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ' εσένα ντράπηκε και η ντροπή, όταν εταζες 300ευρω προφανώς έλεγες ψέματα εν γνώσει σου,αλλά όλοι ψεύτες είστε και υποκριτές.Να σας δω σε κανένα μήνα πως θα έρχεστε στα χωριά μας, ξεφτίλες ε' ξεφτίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξευτελιστικα πόσα. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Καλλιέργειες ζημιωμενες εκτός. Ποσοστά πως προέκυψαν δεν αναφέρετε πουθενά. Γενικά προχειρότητα και στάχτη στα μάτια λίγο πριν τα μπλόκα! Τέλος που δεν αφήνετε καμία οικογένεια χωρίς εισόδημα να το πείτε σε αυτούς που κόψατε χωρίς λόγο και αιτία στο προανθικο στάδιο που με τα ΔΙΚΑ σας λόγια θα έπρεπε να έχει πληρωθεί έως τον Ιανουάριο όπως στον νόμο Κοζάνης που εξοφληθηκαν πριν ένα μήνα. Το ψεμμα έχει κοντά ποδάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ροδακινα ολες τι ποικολιες αν θελετε ψήφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδώ γίνεται μεγάλη αδικία έχετε βάλει ποικιλία που δεν υπάρχουν και έχετε βγάλει εκτός καταλόγου ποικιλίες και φρούτα τα οποία είχανε πρόβλημα πραγματικό όπως τα κεράσια τα δαμάσκηνα οι λωτοί για αυτό μην κοκορευεστε ξέρετε ότι οι αγρότες τιμωρούν!!!! Κάντε κάτι όλοι οι βουλευτές του νομού γιατί δεν θα περάσετε καλά εκλογές έχουμε!!!! Κάντε κάτι τώρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. BPE ΠAPAMYΘA EΣY ΔEN HΣOYN ΠOY EΛEΓEΣ 250 EYPΩ, META 180 ΠOY EINAI; ΠOY EINAI TO NTEMINIMOYΣ; KPATIKH ENIΣXYΣH EINAI AΣXETE. PΩTA NA MAΘEIΣ TI ΣHMAINEI. BAYKAΛIZEΣAI KIOΛAΣ OTI AΠO THN ΠPΩTH ΣTIΓMH HΣOYN KONTA MAΣ.EYXAPIΣTHΣ KAI TON ΓEΩPΓANTA ΠOY ANAΓNΩPIΣE TO ΠPOBΛHMA. ΔΛΔ MAΣ EKANE XAPI; POYΣΦETI THN BPOXH; ΣA ΔEN NTPEΠEΣAI. AΣXETE E AΣXETE.
    KAPATZOBA EIMAI ΠOΛY ΘYMΩMENOΣ ME THN KOPOIΔIA TA ΨIXOYΛA KPATIKHΣ ENIΣXYΣHΣ. NTPOΠH NTPOΠH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τα βερίκοκα ξέρεις κανείς τίποτα ποιες ποικιλίες είναι μέσα και ποιες είναι έξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα αμυγδαλα Σταμενιτη τα γνωριζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εχετε ολοι σας την εντυπωση οτι η χωρα γυριζει γυρω απο τις αποζημιωσεις σας; Ελευθεροι επαγγελματιες ειστε και κακως ζητιανευετε μονιμα χρηματα απο τον κρατικο προυπολογισμο. Οταν ενας καταστηματαρχης, εμπορος, ταξιτζης, αρτοποιος, ζαχαροπλαστης, κρεοπωλης, ταβερνιαρης, καφετζης κλπ χανει την πελατεια του και τα εξοδα του τρεχουν οπως και τα χρεη του, βλεπετε να ζητα χρηματα απο το κρατος; Αν δεν σας αρεσει μην ασχολειστε με το επαγγελμα και ψαξτε για καποια αλλη δουλεια. Μας τα πρηξατε με τις απειλες σας και με τις πλαστες ζημιες που συνεχως παθαινετε. Συνυπευθυνοι σας ειναι και οι βουλευτες που σας εχουν καλομαθει και μετα την κοροιδια που εισπρατετε απο αυτους βριζετε. Θα δουλευει δηλαδη ολος ο Ελληνικος λαος για τις αποζημιωσεις σας και θα εχει και την έννοια σας οτι θα κατεβασετε τρακτερ στους δρομους. Φτανει το παραμυθι σας. Σας βαρεθηκαμε. Πηρατε ενα σκασμο λεφτα απο επιδοτησεις και ολοι ξερουμε που πηγαν. Και το κυριωτερο που σας δινουν ασυλο οι κυβερνωντες ειναι οτι κανετε και ασφαλιστικες παραβασεις με τους αλλοδαπους, τους συγγενεις σας και τους τεμπεληδες με τα εργοσημα. Για τον Σταμενιτη απαξιω να γραψω γιατι προκειται για ενα συστημικο αντικειμενο που οικονομαει πανω στην αφελεια σας που τον ψηφιζετε. Αυτος δεν ειναι ικανος οχι για βουλευτης αλλα ουτε για τσαγκαρης κοροιδα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου κατα πρωτον τις αποζημιωσεις που ζηταμε ειναι απο ασφαλιστικες μας εισφορες και δευτερον να θυμάσαι σε αγροτικες περιοχες οταν δεν εχει ο αγροτης λεφτα ολα αυτα τα επαγγελματα που ανεφερες δεν θα εχουν εισοδημα. Δεν χρειαζετε να βγαζεις τοση χολη, δεν εχουμε να χωρισουμε μεταξυ μας τιποτε, ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αποζημιωση περιπου μισο τονο τα στρεμμα. Αυτο ειναι το νουμερο κι αυτη η ζημια που νομιζετε. ΦΤΟΥ ΣΑΣ να μην σας ματιασουμε. Και το κανετε και σημαια. ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

      Διαγραφή
    3. Καταστηματαρχη-εμπορε η ότι άλλο είσαι Έλα να ανταλλάξουμε τα χωράφια με το κατάστημα σου και μετά από μια ΜΟΝΟ σεζόν διάλεξε ποιο από τα 2 θέλεις! Δεν ξέρεις τι λες μου φαίνεται εκτός τόπου και χρόνου.

      Διαγραφή
    4. Εχω κουραστει να ακουω μονιμα γκρινιες, κλαψουρισματα και συγκρισεις. Αλλωστε την κοινωνικη α-ταξια την βαζετε πρωτα εσεις. Ο ενας λεει οτι δικαιουται αποζημιωσεις εξαιτιας των ασφαλιστικων του εισφορων. Ο αλλος ζητα να ανταλλαξει τα χωραφια του με καποιο καταστημα. Ο εξυπνοτερος ολων κοινοποιει οτι ολη την κινηση της οικονομιας μιας περιοχης την διακινουν οι αγροτες. Κανενας ομως απο ολους δεν μας γραφει ποσα εκατομμύρια ευρω απο επιδοτησεις και αποζημιωσεις κατατεθηκαν σε ναους τζογου και μαλιστα στην γειτονα χωρα που ενω την βριζουμε για το θεμα της Μακεδονιας τους τα ακουμπαμε κανονικα και διχως τον νομο. Λυπαμαι που δεν εχω καταστημα για να σου το δωσω δωρεαν και διχως ανταλλαγη για να διαπιστωσεις οτι ολες οι κοινωνικες ομαδες εχουν τα δικα τους προβληματα και τα αντιμετωπιζουν με αξιοπρεπεια. Δεν παρακαλουν τον Σταμενιτη να τους δωσει λιγο περισσοτερα ψιχουλα και να τηλεφωνει στον ΕΛΓΑ για αλλαγες πορισματων. Δυστυχως την δικη μου δουλεια δεν μπορειτε φιλοι αγροτες να την κανετε γιατι μετα απο δεκα χρονια σπουδων με εργασια συγχρονως για την περαιωση τους, εφτυσα αιμα για να μπω στην κολαση της επιχειρηματικότητας που ο ανταγωνισμος ειναι ανισος, αδικος και ιδιαιτερα δυσκολος. Σε αλλη περιπτωση θα ανταλλασσω την δουλεια μου οχι για δυο χρονια οπως ζητας αλλα για μια ολοκληρη ζωη. Στην δικη μου θεση εσυ δεν θα αντεχες ουτε 30' της ωρας γιατι ειναι διαφορετικο να εργαζομαι με τα χρηματα που εχω επενδυσει και διαφορετικο να δουλευω τον κοσμο και τους γυρω μου. Μεχρι και χθες δηλωνατε ως καλλιεργειες δαση, βουνοπλαγιες, τον Θερμαικο κολπο και το μισι Αιγαιο πελαγος. Χαιρετισματα λοιπον στον Σταμενιτη!!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Συγχαρητήρια Διονύση για τις προσπαθειες σου. Keep going

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διονυση,εσυ ειπες χαρακτηριστικα τον ιουλιο για τα νεκταρινια πως " 300 το στρεμμα θα τα παρετε οπως και να εχει,αλλα εμεις θα προσπαθησουμε για περισσοτερα". Και τωρα περιφανευεσαι για τα ψιχουλα?
    Κοντα σιμα οι εκλογες.Αρκετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.