Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ομιλία Σταμενίτη για πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ: «Μια καλή αφορμή για να υπενθυμίσουμε το έργο της Κυβέρνησης ΝΔ» (βίντεο)



Ομιλία Σταμενίτη για πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ: «Μια καλή αφορμή για να υπενθυμίσουμε το έργο της Κυβέρνησης ΝΔ» 

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, 26 Ιανουαρίου 2023, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Ο Βουλευτής Πέλλας υπενθύμισε στην εισαγωγή του τα πεπραγμένα της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ήταν η κυβέρνηση που έφερε τη χώρα στη χειρότερη θέση της μεταπολιτευτικής της ιστορίας ενώ άσκησε έντονη κριτική στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον τρόπο που επιλέγει να οξύνει το πολιτικό κλίμα και να δηλητηριάζει το δημόσιο διάλογό, γεγονός που συμβαίνει, όπως τόνισε, γιατί αδυνατεί να προσφέρει εναλλακτική πρόταση. Συγκεκριμένα ο Διονύσης Σταμενίτης ανέφερε: «Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πολώσει το πολιτικό κλίμα και να δηλητηριάσει το δημόσιο διάλογο. Κατανοητό, όταν δεν έχεις να αντιπαραβάλλεις σε αυτά που κάνει ο αντίπαλος σου αυτά που έκανες εσύ καλύτερα, όταν δεν έχεις να πεις τι είναι αυτό που σε καθιστά καλύτερο ώστε να είσαι εσύ η επιλογή του ελληνικού λαού. Όταν συμβαίνουν αυτά, τότε ναι, πιστεύεις ότι η όξυνση και η πόλωση θα σου προσφέρει πολιτικά οφέλη. Κατανοητός ο πανικός όταν έχεις να συγκριθείς με μια σύγχρονη κυβέρνηση, συμπαγή και υπεύθυνη. Που κάνει όσα λέει και που εφαρμόζει όσα παρουσίασε προεκλογικά. Που είναι με λίγα λόγια συνεπής, μια ιδιότητα εκ διαμέτρου αντίθετη με τα δικά σας χαρακτηριστικά».

Ο Βουλευτής Πέλλας στο κύριο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης τονίζοντας ότι: «…πρόκειται για μια κυβέρνηση που απάντησε με αποτελεσματικότητα στις παγκόσμιες προκλήσεις και τις πρωτοφανείς εξωγενείς κρίσεις. Που απάντησε στην προκλητικότητα των γειτόνων και απέκρουσε την προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστατευτικού. Ενίσχυσε τις αμυντικές μας συμμαχίες, ενισχύει την εθνική άμυνα με τα εξοπλιστικά προγράμματα και αναβαθμίζει τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Πατρίδας. Μια κυβέρνηση που αύξησε την αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς, βελτίωσε τη θέση των εργαζομένων, μείωσε την ανεργία, μείωσε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Μια κυβέρνηση που στήριξε και στηρίζει την κοινωνία σε πολύ δύσκολες στιγμές και μερίμνησε για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Που προχωράει σε μεγάλα έργα υποδομής μετασχηματίζοντας τη χώρα, που ψηφιοποιεί το Κράτος και κάνει τη ζωή όλων μας ευκολότερη. Μια κυβέρνηση που αναγνωρίζει τις αδυναμίες και προσπαθεί να τις διορθώνει, με πρώτο τον Πρωθυπουργό της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο που έχει συντελεστεί στο Νομό Πέλλας τα τελευταία 3,5 χρόνια υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «3,5 χρόνια Νέας Δημοκρατίας γράφουν για τον Νομό Πέλλας τη δρομολόγηση μεγάλων έργων, όπως ο δρόμος «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» και το Φράγμα του Αλμωπαίου. Έργα όπως το νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας, αλλά το Κάστρο της

Χρυσής. 3,5 χρόνια γράφουν για την Πέλλα, στήριξη των παραγωγών μας, με γενναίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση δύσκολων φαινομένων όπως ο παγετός της Άνοιξης. Με αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, επαναφορά του καθεστώτος πληρωμής σε εφάπαξ διαδικασία, και με χρηματοδότηση του Οργανισμού με πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα σε 3,5 χρόνια κατευθύνθηκαν πάνω από 100 εκατομμύρια προς τον νομό Πέλλας από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης, Πρόγραμμα «Τρίτσης», «Φιλόδημος ΙΙ» και χωρίς να υπολογίζουμε τα μεγάλα έργα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Πέλλας τόνισε ότι υπερψηφίζει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ίδιο θα πράξουν και οι πολίτες όταν προσέλθουν στις κάλπες.

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Dion για τις υποκλοπές ήταν το θέμα κι όχι αυτά που μας λες;
    Με τις υποκλοπές όλα καλά;
    Μήπως τελικά έχουν πολλούς στο χέρι οι ωτακουστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από λόγια χορτάσαμε κ.Σταμενιτη!εργα 0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.