Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η τοποθέτηση του βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)



Σκληρή στάση Λάκη Βασιλειάδη απέναντι στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης τοποθετήθηκε στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κυβέρνηση, τονίζοντας πως πρόκειται για μια προσπάθεια εκμαίευσης «ομολογίας» στην προσπάθεια να στηθεί ένα αφήγημα πολιτικής εκτροπής, το οποίο δεν έχει καμία βάση.

Ο Λάκης Βασιλειάδης υποστήριξε πως η κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ακόμα προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής αποτυχίας της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς, όπως ανέφερε, δεν υπάρχει κανένα άλλο δυνητικό επιχείρημα που να δικαιολογεί την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αφού δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

Τέλος ο Βουλευτής χαρακτήρισε το δίλημμα των ερχόμενων εκλογών ως το σαφές και ξεκάθαρο «ξανά διακυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή ξανά διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:
«Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Είθισται ο κατήγορος να φέρνει τις απαραίτητες αποδείξεις για τις κατηγορίες του. Εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο, όμως, ο κατήγορος προσπαθεί εδώ και καιρό να αποσπάσει ως μοναδικό αποδεικτικό μέσο την ομολογία, αφού το μόνο που μέχρι στιγμής έχει στα χέρια του είναι ανυπόστατα δημοσιεύματα.

Είναι αρκετά άχαρο και πιθανώς ανούσιο να βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε μία, κατά τα άλλα, κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, μήπως και καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσπάσει μία «ομολογία» -εντός εισαγωγικών η λέξη- από την Κυβέρνηση για το αφήγημα της δημοκρατικής εκτροπής που προσπαθεί εδώ και καιρό να στήσει και δεν μπορεί. Το αφήγημα αυτό, όμως, είναι τελείως έωλο. Ο λόγος είναι ότι ουδέποτε η Νέα Δημοκρατία κρύφτηκε καθ’ όλη αυτή την περίοδο. Αντίθετα, βγήκε μπροστά. Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, με δική της πρωτοβουλία, ανέδειξε τα μελανά σημεία αυτής της υπόθεσης. Ψηφίσαμε νέο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία της Υπηρεσίας και εξ αρχής λέμε ό,τι στοιχεία υπάρχουν να πάνε στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, όμως, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιμένει να επενδύει σε μία ενδεχόμενη αποτυχία της Κυβέρνησης, παρά να ασχοληθεί με τα σημαντικά ζητήματα προτείνοντας λύσεις. Ας είναι, όμως.

Όπως και πέρυσι τέτοιες μέρες, μας ξαναδίνεται η ευκαιρία να κάνουμε μια ανασκόπηση των πεπραγμένων μας και να δείξουμε τι σημαίνει πολιτική ουσίας.

Ακούσαμε, λοιπόν, χθες τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να κατηγορεί την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά για παράτυπες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, αλλά και για χρήση παράνομου λογισμικού. Μάλιστα, μας έταξε πως θα παρουσίαζε στοιχεία. Ποια ήταν τα στοιχεία αυτά; Το απόλυτο τίποτα. Αποκάλυψε μόνο ονόματα ατόμων, για τα οποία η ΕΥΠ είχε προβεί σε νόμιμες επισυνδέσεις.

Εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας ως υπερασπιστής της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο χθες. Απλώς, δυο μέρες τώρα υπονομεύετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, τη λειτουργία της μυστικής -το τονίζω, της μυστικής- υπηρεσίας της χώρας. Όμως, ας μη γελιόμαστε, δεν σας απασχολεί η δημοκρατία εσάς που το 2015 κάνατε το δημοψήφισμα-παρωδία, μόνο και μόνο για να μην λάβετε υπόψη το αποτέλεσμα και να φέρετε ένα τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο.

Δεν σας απασχολεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την οποία θέσατε στον υπέρτατο κίνδυνο που αντιμετώπισε ποτέ. Δεν σας απασχολεί η δικαιοσύνη. Αν σας απασχολούσε θα μιλούσαμε σήμερα για τις αποκαλύψεις από το ειδικό δικαστήριο. Δεν σας απασχολεί καν η ασφάλεια της χώρας την οποία υπονομεύετε στοχοποιώντας την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που συνέβαλλε τόσο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της υβριδικής απειλής στον Έβρο. Ένα πράγμα σας απασχολεί να δημιουργήσετε τεχνητή αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή δεν υπάρχει κανένα άλλο δυνητικό επιχείρημα πάνω στο οποίο να στηρίξετε την επιστροφή σας στην εξουσία, επειδή δεν έχετε πολιτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Και πάμε τώρα στην ουσία της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, την εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση. Σήμερα εδώ τίθεται και το δίλημμα των ερχόμενων εκλογών, το οποίο είναι σαφές: Ξανά διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή ξανά διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απολύτως ξεκάθαρο. Τα ίδια πρόσωπα ηγούνται και στις δύο παρατάξεις. Τα ίδια στελέχη τις απαρτίζουν.

Από τη μία, λοιπόν, έχουμε την παράταξη των capital controls, των στημένων διαγωνισμών για τις τηλεοπτικές άδειες, της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα παραμονές των εκλογών, της Συμφωνίας των Πρεσπών, των ανοιχτών συνόρων, των σκευωριών, της ανεργίας, των φόρων, της προσωπικής διαφοράς. Από την άλλη έχουμε την Κυβέρνηση της επιτυχημένης διαχείρισης κρίσεων, με κορυφαία την πανδημία, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης, της επέκτασης των χωρικών υδάτων και της αποτροπής της τουρκικής προκλητικότητας.

Η διαφορά μας είναι ότι η Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες για την ανθρωπότητα κρίσεις, ενώ εσείς δημιουργήσατε κρίσεις και προσπαθείτε ακόμα και τώρα να δημιουργήσετε μια κρίση για την Κυβέρνηση με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τα σοβαρά προβλήματα που την ταλαιπωρούν.

Πριν λίγες ημέρες η Αλμωπία, η Σκύδρα και άλλες περιοχές της Πέλλας δοκιμάστηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και ακόμα μετρούν τις πληγές τους. Εμείς ήμασταν εκεί. Εγώ ήμουν εκεί. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε μέχρι να καταγραφούν πλήρως οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Ο ελληνικός λαός τις βλέπει αυτές τις διαφορές και παρά τα τυχόν λάθη και τις αναγνωρισμένες αστοχίες, εμπιστεύεται τη Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο. Αυτό βλέπετε, λοιπόν, και είστε σε πανικό. Αυτό βλέπουμε και εμείς στην εκλογική μου περιφέρεια, την Πέλλα, όπου, μετά από χρόνια παραμέλησης, δρομολογούνται μεγάλα έργα υποδομών, ώστε να μπουν οι βάσεις της τοπικής ανάπτυξης. Αυτό βλέπουν οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέες και οι νέοι που καλούνται να δημιουργήσουν σε μία τόσο κακή διεθνή συγκυρία.

Η Νέα Δημοκρατία έχει την εμπιστοσύνη της Πέλλας για να πετύχει τους νέους στόχους της νέας τετραετίας. Και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει τη δική μου εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό, κύριε Πρόεδρε, θα καταψηφίσω την πρόταση δυσπιστίας.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Κάνε λίγες ακόμη ομιλίες από το βήμα της βουλης να τις έχεις στο άλμπουμ σου γιατί από τον Μάρτιο και μετά θα παρακολουθείς από τον καναπέ του σπιτιού σου. Φτάνει μας δούλεψες αδερφέ το ψέμα σου δεν έχει όριο…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μόλις είδα οτι δε χωρούσε πουθενά να τοποθετηθεί η Κεφαλογιάννη...Εδώ έχει μιλήσει κάθε πικραμένη...Μόνο τα πιστά πρόβατα θα έχουν λόγο και μόνο ο δικός τους λόγος αξία...ΑΥΤΑ...Α,ναι και....χαχαχχααχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιούνιο μας είπες θα αποζημιωθητε Ιούλιο τα ίδια Αύγουστο σίγουρα έφτασε ο Φεβρουάριος και ακόμη τίποτα για τον πρωοανθικο στάδιο που μας πάγωσαν τα δέντρα Το παραμύθι να τελειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .... το οποίο δεν έχει καμία βάση.....
    Επειδή το είπε ο Κούλης;
    Τα ίδια έλεγε και με τα εμβόλια ο Κούλη σου, αλλά.........
    Αν ψάχνεις στοιχεία γιατί αρνηθήκατε να ενημερωθείτε από την ανεξάρτητη αρχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι λίγος αδερφέ. Περισσότερα περίμενε ο κόσμος από εσένα. Τελικά μόνο οι φώτο θα μείνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι υποκλοπές τι είναι και δεν είναι δημοκρατική εκτροπή;;; Όσο για την Πέλλα που λες.... ούτε εσείς δεν κάνατε τίποτα καλύτερο όπως φυσικά και ο σύριζα. Την κακή συγκυρία που λες κάνατε κάτι για να την αλλάξετε; Φόροι στο πετρέλαιο? Ακρίβεια γενικά? 130 μύρια στην αεροπορική, 300 στους εφοπλιστές ξεπούλημα ΔΕΗ κτλ κτλ η λίστα είναι μεγάλη. Τους αγρότες της Πέλλας τους γράψατε κανονικά σε όλα με λίγα ψίχουλα. Οποτε καλύτερα μην μιλάτε και πηγαίνετε σπίτια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ θα αφήσω αυτό εδώ

    https://twitter.com/maniatis_kinik/status/1617867872897990660?t=UNv6WxTUj1dCxA9H8Ok9nA&s=19


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σύντροφε
    0,60 το μήνυμα η ανέβηκε η ταρίφα???

    https://twitter.com/AMLogotheti/status/1616859966844928000?t=RdWfuDgwh1mb3cpu5OZL6A&s=19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛAKH ΠOΛY ΦΩTOΓPAΦIA XΩPIΣ AΔEΛΦE AΠOTEΛEΣMA. AN KANΩ ΛAΘOΣ AΣ BΓEI OΠOIOΣ ΘEΛEI NA AΠANTHΣEI ΓIA KATI ΠOY EKANE ΣTA TEΣΣEPA XPONIA ME ΔIKH TOY ΠPΩTOBOYΛIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λακη πολλές φωτογραφίες χωρίς αποτέλεσμα!δοκιμαστηκες φτάνει!4 χρόνια βουλευτής νέος με ιδέες με σπουδές τι έργο έκανες στον νόμο ;ένα έργο που να γράφει το όνομα σ ;μια γέφυρα ένα κάτι ρε παιδί μ!κριμα και σε είχαμε πιστέψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.