Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γεωργαντάς: Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν 110 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ



Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για τον πρωτογενή τομεα εξαιτίας της ενεργιακής κρίσης σε συνέχεια της υγειονομικής αλλά η πολιτεία είναι παρούσα και προσπαθεί να στηρίξει τον παραγωγικό τομέα της χώρας, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κι βουλευτής Κιλκίς ΝΔ κ. Γ. Γεωργαντάς καλεσμένος το πρωί της Πέμπτης (16/2) στις «Συνδέσεις».

Είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα νέων αγροτών στη χώρα μας 525 εκατ. ευρώ και για κάθε έναν από τους νέους αγρότες η ενίσχυση είναι 40.000 περίπου. Το 70% αυτών των χρημάτων έχουν δοθεί στα περισσότερες περιπτώσεις, είπε ακόμα.
Ακόμα αναφέρθηκε στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023 αλλά και στην έκπτωση στον φόρο εισοδήματος όλων των αγροτών που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα.

Δημιουργήσαμε επιτροπή παρακολούθησης αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, είπε ακόμα ενώ τόνισε ότι δόθηκε ενίσχυση στα λιπάσματα κ ζωοτροφές 60 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γεωργαντάς, απαντώντας στις ερωτήσεις τηλεθεατών είπε ότι «δημιουργήσαμε εφαρμογή που θα στέλνει ειδοποίηση για το κίνδυνο παγετού στα χωράφια του αγρότη».

Τέλος ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ περίπου 110 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις από καιρικά φαινόμενα. «Είναι η μεγαλύτερη αποζημίωση με 1 δόση στο ιστορικό του ΕΛΓΑ».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Η μεγαλυτερη κοροιδια ολων των εποχων...Με υπογραφη Γεωργαντα και Μητσοτακη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσιοποιήσετε τα πορίσματα να πάρουμε επιτέλους τα χρήματα μας ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ με τα επικοινωνιακά σας τρικ λ@μογ!@ του κερ@τ@......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκπτωση φορου εισοδηματος σε ολους τους αγροτες που ανηκουν σε συνεταιριστικα σχηματα Μεγαλη π@π@ρι@. Πρωτον το μαυρο θα παει συνεφο. Και δευτερον εμας μας ρωτησατε εαν θελουμε να συνεταιριστουμε. Δηλαδη ντε και καλα να μας μαντρωσετε. Οι περισσοτεροι απο μας ειμαστε καμενοι και πολλοι χρεωμενοι απο συνεταιρισμους κι εσεις το χαβα σας. Και σε ποσες περιπτωσεις υπηρξε πολιτικη παρεμβαση για να αποδεσμευτουν ΑΦΜ απο οικονομικες ατασθαλιες συνεταιρισμων και λαμογιων προεδρων και τωρα εσει μας πιεζεται για τα ιδια. Μαλον ειστε βαθια νυχτωμενοι. Μαυρο και παλι μαυρο. Και στην πωληση των προιοντων και σε σας στην καλπη. Αη σιχτιρι δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.