Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ''Μουσική Οικογένεια'' Δίσκου από την Αριδαία, στην ΕΡΤ3



«Μουσικές Οικογένειες» – «Οικογένεια Δίσκου» – Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 21:00

Στο νέο επεισόδιο της εβδομαδιαίας εκπομπής-ντοκιμαντέρ «Μουσικές Οικογένειες», που θα προβληθεί την Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου στις 21:00 στην ΕΡΤ3, ο Γιώργης Μελίκης μας συστήνει την οικογένεια Δίσκου.
Χάρη στην επιμονή και μουσική δεξιοτεχνία των μουσικών οικογενειών της Αλμωπίας, η μουσική του τόπου τους, από επιτηρούμενη και λογοκριμένη, έγινε η αγαπημένη σύγχρονη παραδοσιακή μουσική που δεν λείπει από κανένα γλέντι, πανηγύρι ή χορευτικό σύλλογο σε όλη την Ελλάδα. Οι μουσικοί της περιοχής αυτής πειθαναγκάστηκαν να ξεχάσουν τα λόγια των τραγουδιών και να κρατήσουν μόνο την μουσική. Κατάλοιπα και αγκυλώσεις, ενός όχι και τόσο μακρινού, πλην όμως επιτηρούμενου παρελθόντος, συναντούμε ακόμη και σήμερα!
Η οικογένεια Δίσκου- με πρώτο και κορυφαίο σήμερα τον Γιάννη Δίσκο ο οποίος δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Αθήνα- ζει στην Αριδαία  κι έχει καταγωγή από την Άρνισσα και το Ξινό Νερό Φλώρινας. Ο πατέρας, Τάσος  Δίσκος, δημιούργησε μια ολόκληρη σχολή, τόσο με τα τρία παιδιά του, όσο και με τους πολλούς μαθητές του. Κλαρίνα, γκάϊντες, σαξόφωνα, τρομπόνια, κορνέτες, κρουστά, καβάλια και φλογέρες, καταγράφονται και προβάλλονται  στις  «Μουσικές Οικογένειες».

Έρευνα, σενάριο, παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης
Σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας: Μανώλης Ζανδές
Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα
Μοντάζ, γραφικά, κάμερα: Άγγελος Δελίγκας
Μοντάζ: Βασιλική Γιακουμίδου
Ηχοληψία και ηχητική επεξεργασία: Σίμος Λαζαρίδης
Κάμερα: Άγγελος Δελίγκας, Βαγγέλης Νεοφώτιστος
Script: Βασιλική Γιακουμίδου

H εκπομπή  θα είναι διαθέσιμη και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή της στην ΕΡΤ3.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.