Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Να δοθεί άμεσα το επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους ένστολους που υπηρετούν στην Πέλλα



Με ερώτησή του στη βουλή ο Γ. Καρασμάνης ζητά να δοθεί άμεσα το επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους ένστολους - στρατιωτικούς και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας - που υπηρετούν στην Πέλλα!

Με Ερώτησή του στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να αποκαταστήσουν άμεσα την τεράστια αδικία σε βάρος των στρατιωτικών και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στην Πέλλα, και οι οποίοι έχουν εξαιρεθεί από την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, κατά παράβαση της θεμελιώδους επιταγής του Συντάγματος για ισονομία.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ. Υπουργούς :
1. Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο
2. Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο Νίκο
3. Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη (Τάκη)
4. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη Χρήστο
5. Εσωτερικών κ. Βορίδη Μάκη

ΘΕΜΑ : «Να δοθεί άμεσα το επίδομα παραμεθορίου σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στον Νομό Πέλλας»

Με τις διατάξεις του ν. 4472/2017, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το N. 4553/2018, προβλέπεται ότι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου, χορηγείται μηνιαίο επίδομα παραμεθορίων περιοχών ύψους εκατό (100) ευρώ.

Ως γνωστό, με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής το 2007 της οποίας τότε ο Ερωτών ήταν Πρόεδρος, προτάθηκε να χαρακτηριστεί ο Νομός Πέλλας παραμεθόριος και προβληματικός στο σύνολό του όπως και έγινε με τον Νόμο 3536/2007 που ψηφίστηκε από όλα τα Κόμματα, και με την εφαρμογή του οποίου θεσπίστηκε μια σειρά σημαντικών ωφελημάτων και κινήτρων όπως: Η μοριοδότηση των νέων για προσλήψεις στο Δημόσιο, με στόχο να παραμείνουν στον τόπο τους και να ανακοπεί η απερήμωση της Υπαίθρου, καθώς επίσης διευκολύνσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις και κίνητρα για αναπτυξιακές επενδύσεις. Έτσι, το επίδομα παραμεθορίων περιοχών, το λαμβάνουν σήμερα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δημοτικοί και περιφερειακοί υπάλληλοι και κληρικοί.

Κατά περίεργο όμως και ανεξήγητο λόγο, από το επίδομα αυτό εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στον Νομό Πέλλας, γεγονός που συνιστά όχι μόνον μια κατάφωρη αδικία με την άνιση και αδικαιολόγητη δυσμενή μεταχείριση όλων ενστόλων του Νομού, αλλά παραβιάζει και την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισονομίας.

ΕΠΕΙΔΗ, το επίδομα παραμεθορίων περιοχών δε συνδέεται με την κατηγορία του δικαιούχου, αλλά με τον τόπο υπηρεσίας του και θεσπίστηκε ως κίνητρο προσέλκυσης, εγκατάστασης και παραμονής του προσωπικού των Ε.Δ. και των Σ.Α. σε ιδιαίτερα ευαίσθητες παραμεθόριες ή/και προβληματικές περιοχές…

ΕΠΕΙΔΗ, θεμελιώδης υποχρέωση μιας ευνομούμενης Πολιτείας είναι να τηρεί απαρέγκλιτα την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισονομίας…

ΕΠΕΙΔΗ, η πρακτική των ¨δύο μέτρων και δύο σταθμών¨ εμφανίζει την Πολιτεία να παραγνωρίζει τις εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν στην αποστολή τους Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας σε έναν παραμεθόριο και προβληματικό Νομό…

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί

1) Για ποιο λόγο εξαιρούνται τα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από την χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, που – πολύ σωστά – λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στην Πέλλα;

2) Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα αυτήν την εξόφθαλμη και τεράστια αδικία, με την άμεση χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου σε όλους τους ενστόλους που υπηρετούν στο Νομό Πέλλας, αποκαθιστώντας παράλληλα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισονομία και την οφειλόμενη εργασιακή δικαιοσύνη.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Ν. Πέλλας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Από θέσεις έχει ανάγκη ο νόμος και όχι από επιδοματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπουκωθειτε με επιδόματα τώρα και τουμπεκί

      Διαγραφή
  2. θελουμε ατομα ν μην μασαν ειδικα στην Αριδαια ολοι ξερουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Καρασμάνη το παραμεθόριο επίδομα πρέπει να δοθεί σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του Νομού Πέλλας και όχι σε συγκεκριμένες κατηγορίες και σε συγκεκριμένους δήμους του Νομού μας. Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες από αυτές που αναφέρετε που εργάζονται σε δυσχερείς συνθήκες και που δυστυχώς δεν παίρνουν. Όλες οι κυβερνήσεις έχετε σχέσεις λατρείας με τα σώματα ασφαλείας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίως οι ΝΔκρατες έχουν έρωτα μόνο με την
      στολή-καταστολη

      Διαγραφή
    2. 11,45 AΣΦAΛΩΣ ΠΛAKA KANEIΣ.
      OΛOI OI ΔHMOΣIOI YΠAΛΛHΛOI TOΓ ΠAIPNOYN. TO ΓPAΦEI EKΠAIΔEYTIKOI, IATPIKO KAI NOΣHΛEYTIKO ΠPOΣΩΠIKO ΔHMOTIKOI ΠEPIΦEPEIAKOI YΠAΛΛHΛOI. OΛOI OI KΛHPIKOI.
      OI MONOI ΠOY ΔEN TO ΠAIPNOYN EINAI OI ΣTPATIΩTIKOI KAI TA ΣΩMATA AΣΦAΛEIAΣ .
      BAΛTOΣ EIΣAI; H EIΣAI O ΓNΩΣTOΣ ..

      Διαγραφή
  4. Piie.na.jini.axiomatikos.ala.kopike.stis.praxis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. PE MΠOYΦO TO EΠIΔOMA TO ΠAIPNOYN ΣE AΛΛOYΣ NOMOYΣ KAI MEIΣ ΔEN TO ΠAIPNOYME. ΘA HTAN AΣXHMO NA TO ΠAPOYME; TOΣA ΛEΦTA ΘA ΠEΣOYN ΣTHN AΓOPA. KAI ΣY 5,52 ΨEIPIZEIΣ TON K%ΛO THΣ MAIMOYΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να καταργηθεί αυτό το επίδομα να δοθεί αυξημένο μόνο στα νησιά και στις ακριτικές περιοχές μην κοροϊδευόμαστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.