Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης – Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού



Μετά την καταδίκη του σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, για τις δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014, το δικαστήριο αποφάσισε να του χορηγήσει αναστολή στην έφεση κατά της απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ομόφωνα στον Πέτρο Φιλιππίδη, ποινή κάθειρξης 6 ετών για την απόπειρα βιασμού το 2010 και κάθειρξη 5 ετών για την απόπειρα βιασμού το 2014. Στην τελική του ωστόσο κρίση το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, ώστε η συνολική ποινή να είναι 8 έτη κάθειρξης κατά συγχώνευση, ενώ του επέβαλε και περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της έδρας, του επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα.

Απορρίφθηκαν από το δικαστήριο τα ελαφρυντικά
Νωρίτερα, το δικαστήριο, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια, απέρριψε και τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους τηλεοπτικού σταθμού για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Η κ. Στόγια ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σημειώνοντας: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος για τον βιασμό
Το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας απάλλαξε επίσης ομόφωνα τον ηθοποιό για τον βιασμό συναδέλφου του το 2008.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν οι τρεις καταγγέλλουσες, καθώς και πολλοί συνάδελφοι τους, όπως η Πηνελόπη Αναστόπουλου, η Λένα Δροσάκη, η Ανδρομάχη Δαυλού, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Ζέτα Δούκα.

Δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου, ο γιος του και συγγενικά του πρόσωπα.

enikos.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Λιγναδης ,Φιλιππιδης καταδικασμένοι και ...ελευθεροι , κατα τ αλλα τον Ρουβικώνα να φοβάστε που πετάει κανενα τρικακι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.