Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Google Doodle για την ημέρα του Αγίου ΒαλεντίνουΤο σημερινό Google Doodle για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζει την πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου, όταν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εκφράζουν στοργή στους εραστές, τους φίλους και τους συνεργάτες τους μέσω δώρων, εκπλήξεων και άλλων χειρονομιών.

Γνωρίζατε ότι κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αγγλία και η Γαλλία πίστευαν ότι η 14η Φεβρουαρίου ήταν η έναρξη της περιόδου ζευγαρώματος για τα πουλιά; Συνέδεσαν αυτό το φαινόμενο με την αγάπη και άρχισαν τις ρομαντικές γιορτές αμέσως μετά. Οι εορτασμοί αυτοί έγιναν πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο τον 17ο αιώνα.

«Όποιος και αν είναι ο σχεδιασμός σας για σήμερα, ελπίζουμε να απολαύσετε την ημέρα με το αγαπημένο σας άτομο» αναφέρει  η Google.
Όσα πρέπει να ξέρετε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Πολλές ιστορίες μαρτυρίων δημιουργήθηκαν για διάφορους Βαλεντίνους οι οποίες έλαβαν χώρα 14 Φεβρουαρίου και προστέθηκαν αργότερα στους βίους των αγίων. Μια δημοφιλής αγιογραφική αναφορά του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης αναφέρει ότι φυλακίστηκε επειδή πάντρευε στρατιώτες οι οποίοι απαγορεύονταν να παντρευτούν Χριστιανές, καθώς ο χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Σύμφωνα με το θρύλο, κατά τη φυλάκισή του, θεράπευσε την κόρη του φύλακά του, Αστέριου. Ένα καλλωπιστικό στοιχείο της ιστορίας αναφέρει ότι πριν την εκτέλεσή του της έγραψε ένα γράμμα υπογράφοντας «ο Βαλεντίνος σου». Σήμερα, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι επίσημη γιορτή στην Αγγλικανική κοινότητα και στη Λουθηρανική εκκλησία.

Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ στον ύστερο Μεσαίωνα, όταν άκμαζε η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα. Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία εξελίχθηκε σε περίσταση κατά την οποία οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα ή ευχητήριες κάρτες. Στην Ευρώπη, κλειδιά του Αγίου Βαλεντίνου δίνονταν στους εραστές «ως ένα ρομαντικό σύμβολο και πρόσκληση για να τους ξεκλειδώσουν την καρδιά», καθώς και στα παιδιά, ώστε να απομακρύνουν την νόσο του αγίου Βαλεντίνου. Τον 19ο αιώνα οι χειρόγραφες κάρτες αντικαταστάθηκαν από μαζικής παραγωγής ευχητήριες κάρτες.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.