Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σταμενίτης: «Ρύθμιση για αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας για τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου σε Άθυρα, Ραχώνα και Δυτικό»



Με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το ΥΠΑΑΤ δίνει τη δυνατότητα, μετά από απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ, να πραγματοποιηθεί άρση της παρακράτησης του 20% στο όριο των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες των Δημοτικών Κοινοτήτων Αθύρων, Ραχώνας και Δυτικού από την έντονη χαλαζόπτωση του περασμένου Ιουνίου.

Όπως και στην περίπτωση του παγετού της Άνοιξης 2021, το ΥΠΑΑΤ προχωράει σε ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα για αποζημίωση των εν λόγω ζημιών στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας.

Συγκεκριμένα η διάταξη αναφέρει: «……. ανώτατο ετήσιο όριο αποζημίωσης ανά αγροτεμάχιο δύναται να καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α έως το εκατό τοις εκατό (100%) της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου που ζημιώθηκε, κατά παρέκκλιση των παρ. 5 και 6 του άρθρου 6 του ν. 3877/2010 και της παρ. 2 του άρθρου 23 της υπ’ αρ. 157502/27.7.2011 κοινής υπουργικής απόφασης».

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους παραγωγούς της περιοχής, δήλωσε: «Η ρύθμιση για αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας για τις έντονες χαλαζοπτώσεις του περασμένου Ιουνίου σε περιοχές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα Άθυρα, το Δυτικό και η Ραχώνα του Νομού Πέλλας ήταν μια υπόσχεση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά που παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σταθερά δίπλα στο πλευρό των παραγωγών λαμβάνοντας μέτρα στήριξης του εισοδήματος τους όποτε υπάρχει ανάγκη».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Καθαρά προεκλογική ρύθμιση , βλέπε Καρασμανη . Τελος , γιατρια δεν εχει αυτος ο τοπος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίταξε πως ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και τον νοικοκύρη. Ημέρα 14/3 σήμερα, 14/3/18 πριν από 5 χρόνια .κοίταξε λαμογιο (7,33) την απάντηση Καρασμάνη με τις 17 παρεμβάσεις όλες αναρτημένες στο σαιτ του υπουργείου. Για να δεις πόσο επίκαιρος,γνήσιος, δικαιός και αποτελεσματικος είναι ο πρώην.! Και πως έδωσε τα λεφτά. Χωρίς να ακουστεί ούτε ένα παράπονο. Διάβασε το δελτίο του με ημερομηνία 14/3/18.
    https://www.ypaithros.gr/%CE%B3-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ντροπή έχει όνομα και λέγετε ΝΔ !!
      Ούτε πόμολα ,ούτε λαδομπογιες στους τοίχους δεν θα αφήσουν !!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.