Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτο βαγόνι, θέση 67 - Εικόνα σοκ από το κάθισμα της άτυχης 23χρονης Ιφιγένειας



Τρίτο βαγόνι, θέση 67… Εκεί καθόταν η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα, η σορός της οποίας πριν από λίγες ώρες ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και το όνομά της μπήκε και επίσημα πλέον στα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Η φωτογραφία που τράβηξε μέσα στο μοιραίο βαγόνι ο δικηγόρος της οικογένειας, Στέλιος Σούρλας, αποτελεί γροθιά στο στομάχι και αποτυπώνει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και το μέγεθος της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει τους πάντες.

Το μαρτύριο της αγωνίας για τους γονείς της, που μετά το δυστύχημα απηύθυναν έκκληση για τον εντοπισμό της, καθώς βρισκόταν στη λίστα των αγνοουμένων, έλαβε τέλος χθες βράδυ όταν τους ανακοινώθηκε η είδηση του θανάτου της. Συγγενείς και φίλοι όλο αυτό το διάστημα αναζητούσαν κάποιο νέο μέσω των social media. «Καλό παράδεισο να έχει», έγραψαν μόλις έγινε γνωστή η είδηση.
Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 11 στον ΙΝ Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά. 

«Ζητούν δικαίωση για τον άδικο χαμό του παιδιού τους»
Πλέον, οι γονείς της ζητούν δικαίωση για τον άδικο χαμό του παιδιού τους. Όπως αναφέρει στο iefimerida.gr ο κ. Σούρλας «η οικογένεια είναι συγκλονισμένη, συντετριμμένη. Σήμερα το πρωί παρέλαβε τη σορό από το νεκροτομείο της Λάρισας και αύριο θα γίνει η κηδεία της Ιφιγένειας στα Γιαννιτσά. Αυτό που ζητούν οι δικοί της άνθρωποι είναι να δικαιωθεί η μνήμη της άτυχης Ιφιγένειας και να καταδικαστούν όλοι οι υπεύθυνοι»

Και συνεχίζει μεταφέροντας την οργή των γονιών: «Δεν μιλάμε για ένα ανθρώπινο λάθος. Μιλάμε για μία γενικευμένη νοοτροπία ωχαδελφισμού ή αλλιώς «πάμε και όπου βγει…. Μιλάμε για το κλειδί 18 που δεν γύρισε ο σταθμάρχης αλλά όχι μόνο αυτός. Που δεν γύρισαν οι προϊστάμενοι αλλά και οι πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων ετών. Οι εκάστοτε υπουργοί Μεταφορών οι οποίοι δεν μερίμνησαν να λάβουν μέτρα ασφαλείας. Τόσο οι συγγενείς όσο και όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες ζητούμε οι υπεύθυνοι να καθίσουν στο σκαμνί. Γιατί έχουν ευθύνη. Τι να πούμε σ’ αυτούς τους γονείς; Η οργή ξεχειλίζει και ο κόσμος περιμένει δικαίωση και τιμωρία. Από την εταιρεία δεν έχει βγει ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης προς αυτές τις οικογένειες που θρηνούν και πενθούν νέα παιδιά».

Πηγή : iefimerida.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.