Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το ''Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα''



Πιο πίσω πάει η προκήρυξη του προγράμματος επιδότησης αντικατάστασης και ανακύκλωσης ηλεκτρικού με ηλιακό θερμοσίφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να μεταθέσει τόσο τη δημοσίευση του οδηγού της δράσης «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» όσο και το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων.
Οι λόγοι της μετάθεσης, λένε πηγές στον ΟΤ, σχετίζονται με την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ άλλες πληροφορίες μιλούν και για την ανάγκη να μπουν κάποιες τελευταίες πινελιές στον οδηγό του προγράμματος.

Αρχικός στόχος της ηγεσίας του υπουργείου ήταν η πλατφόρμα για την υποδοχή των αιτήσεων allazothermosifona.gov.gr να ανοίξει στο διάστημα 13 με 17 Μαρτίου. Πηγές στον ΟΤ πιθανολογούν την έναρξη της διαδικασίας πια προς το τέλος του Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Ύψος επιδότησης
Το πρόγραμμα αναμένεται να επιδοτήσει περίπου 150.000 νοικοκυριά και πρόκειται για τον πρώτο κύκλο χορήγησης ενισχύσεων.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες η δράση θα είναι ύψους 100 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014 – 2021. Θα επιδοτεί μέχρι και 60% το κόστος απόκτησης ηλιακού θερμοσίφωνα.

Προϋπόθεση θα είναι η ανακύκλωση του ηλεκτρικού, κάτι το οποίο θα αναλάβει να κάνει με την αποψίλωση του από την κατοικία ο πωλητής, το κατάστημα δηλαδή από όπου ο συμμετέχων στο πρόγραμμα θα αγοράσει τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

Οι τύποι των ηλιακών
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα θα γίνεται από «επιλεκτικούς τύπους» που έχουν το πρότυπο πιστοποίησης στο σύστημα τους «Solar Keymark». Πρόκειται για πιστοποιητικό που παρέχεται στους κατασκευαστές από επίσημο και αναγνωρισμένο φορέα. Μάλιστα την πιστοποίηση αυτή στηρίζει η ομοσπονδία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων κατασκευής ηλιακών θερμοσιφώνων.

Με κουπόνι
Η επιδότηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι κλιμακωτή με βάση το εισόδημα. Αυτή θα δίνεται με voucher, κουπόνι. Το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» θα λειτουργήσει στα πρότυπα του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Η πλατφόρμα
Με πιο απλά λόγια θα τεθεί σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων στο gov.gr. Όπως προαναφέρθηκε η πύλη υποδοχής των αιτήσεων θα ανοίξει την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Στη διεύθυνση «allazothermosifona.gov.gr» τα νοικοκυριά, που θέλουν να αλλάξουν τον ηλεκτρικό με ηλιακό θερμοσίφωνα και να στείλουν τον παλιό σε ανακύκλωση, θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Προϋπόθεση για την είσοδο τους θα είναι το ξεκλείδωμα της εισόδου στην πλατφόρμα με τον κωδικό του taxisnet.

Τα κριτήρια
Οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων θα αξιολογούνται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Προτεραιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί σε χαμηλόμισθους. Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνους.

Στις καινοτομίες του προγράμματος είναι επίσης και το γεγονός πως για τα ευάλωτα νοικοκυριά θα υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός. Άρα την επιδότηση του 60% θα μπορούν να διεκδικήσουν και άλλης εισοδηματικής κατηγορίας οικιακοί καταναλωτές.

ot.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. I.platiforma.anigi.🙉🙉🙉🙉🙉🙉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ke.gia.mas.tous.alvanoys.ta.dosi.tipota🙉🙉🙉🙉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε άντε γαμηθειτε από το 22 από τους πρώτους και ακόμη στους επιλαχόντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.