Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλος οι εκσκαφές στην Μονή Αρχαγγέλου Αλμωπίας, έφυγαν τα κλιμάκια - ''Άνθρακες ο θησαυρός''!



Έφεραν αναστάτωση, προκάλεσαν διαπληκτισμό με κατοίκους, πολιτικούς αλλά και με εκπροσώπους φορέων της περιοχής, απασχόλησαν το ελληνικό κοινοβούλιο, την αστυνομία την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας, ενώ ο τοπικός και πανελλήνιος έντυπος & ηλεκτρονικός τύπος αφιέρωσε χρόνο και χώρο για την -δήθεν- "μεγάλη ανασκαφική έρευνα"...
Και όλα αυτά για ένα... "πουκάμισο αδειανό", καθώς όπως αποδείχθηκε, ήταν "άνθρακες ο θησαυρός"!
Ο λόγος βέβαια για τον "θησαυρό" που έψαχναν κλιμάκια της δίωξης αρχαιοκαπηλίας Αττικής με εκσκαφές στον αύλειο χώρο της ιεράς μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας. 
Οι εκσκαφές που διεξάγονταν εκεί από τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν για την ανεύρεση χρυσού και αρχαίων αγαλμάτων μετά από σχετική πληροφορία που έφτασε στις αρχές των Αθηνών ότι άγνωστοι έχουν κρύψει σε εξωτερικό χώρο της μονής.
Στο μοναστήρι μάλιστα προκλήθηκαν εντάσεις όταν κάτοικοι της κοινότητας του Αρχαγγέλου ζήτησαν από τα κλιμάκια της δίωξης αρχαιοκαπηλίας Αττικής που βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού, με τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών αλλά και την παρουσία ειρηνοδίκη, να αποχωρήσουν από το σημείο. Μάλιστα ένταση προκλήθηκε και με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, ο οποίος, όπως ανέφερε σε επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, έτυχε ιδιαίτερα αγενούς και απρεπούς συμπεριφοράς, όταν με επίσκεψή του στο χώρο ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά για τις εκσκαφές αλλά και για την ασφάλεια της Ιεράς Μονής από την ανασκαφική έρευνα.
Τελικά χθες, η -εξ Αθηνών- "ανασκαφική ομάδα" αποχώρησε για την βάση της άδοξα και με "άδεια χέρια", αφού δεν εντοπίστηκε και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτε σχετικό με την έρευνα που έκαναν για τον θησαυρό!
Δ. Μπ.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Γενικότερα όμως να μην ξεχνάμε ότι πρώτα είναι οι κρατικές υπηρεσίες ,ακολούθως οι περιφερειακές κατόπιν η τοπική αυτοδιοίκηση.Η Εκκλησία και ο κάθε πρόεδρος χωριού ουδεμία εξουσία ,δικαιοδοσία, ευθύνη έχουν σε κάτι.Υποχρεούνται μάλιστα να τηρούν ευλαβικά τους νόμους της πολιτείας η οποία πληρώνει μισθούς ,και λοιπά έξοδα.
    Ο καθένας μας έχει δικαιοδοσία μόνο εντός της οικίας του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας μας έχει δικαιοδοσία μόνο εντός της οικίας του .
      Με αφορμή αυτό που λέτε να σας ενημερώσω πως στο μοναστήρι μένουν άνθρωποι όπως εγω και εσείς, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως εμείς. Είναι άνθρωποι με δυο πόδια και δυο χέρια παρότι μοναχοί Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες (σίγουρα για πολλούς που θα σχολιάσουν ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ) που εκεί είναι η οικία τους. Επομένως μάλλον έχουν υποχρέωση να διασφαλίσουν την οικία τους. Τέλος εχω την εντύπωση πως δεν όλο και κάποιος απο την εκκλησία θα εχει δικαιοδοσία και ευθύνη για τα κτήρια και τα γήπεδα της μονής. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ...
      Σας ευχαριστώ για τα κόσμια επίθετα που θα με στολίσετε και με συγχωρείται για την αγένεια να σας απαντήσω ανώνυμα.

      Διαγραφή
    2. Είναι χώρος κατοικίας τα μοναστήρια ; Από πότε ; Ποιός πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ; Τη ΔΕΗ ; Μήπως οι δημότες όλοι μας ; Όποιος φορολογείται έχει δικαιώματα.Με σεβασμό στον κόσμο που φορολογείτε και ζορίζεται να μιλάμε. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινά τώρα έχετε κάποια γνώση για τα γραφόμενα σας; Οι μοναχοί που μένουν; Οχι στο μοναστήρι; ΕΝΦΙΑ,ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΦΟΡΟΥΣ και ότι άλλο πληρώνουν όπως σας είπα οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ πληρώνουν και οι μοναχοί. Μην ξεχνάτε πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ όπως διαβάζουμε στα άρθρα 1,4,9,13,17,19,25,26,120 του Ελληνικού Συντάγματος. Ενώ βλέπουμε στον 590/1977 κεφ.ΙΑ΄ ΚΧτΕΕ βλέπουμε την νομοθεσία που διέπει τους μοναχούς. Δέν είμαι νομικός ούτε και μένω εκεί αλλά παρακαλώ να είμαστε όλοι μας πολύ προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές για την χώρα μας. Δεν θα επανέλθω σεβόμενος την άγνοια σας.

      Διαγραφή
  2. Που πάτε ρέε έχω πληροφορία σε ένα χώραφι μου στην άκρη Που έχει πολλά δέντρα αν τα βγάλετε ίσως βρείτε κάτι από κατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'οταν λέμε φορολογούμενος πολίτης όπως όλοι μας τι εννοούμε ? Αν πχ εγω πιστεύω σε μια διαφορετική Θρησκεία πχ στη Αρχαία Θεότητα Άρτεμις, δεν έχω ίσα δικαιώματα να μου παραχωρηθεί κάποιος χώρος να ασκώ τα λατρευτικά μου καθήκοντα? ή μήπως κάποιες θρησκείες είναι ανώτερες από άλλες..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΧΡΗΣΤΗ ΑΝΟΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.