Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκαν εκπρόσωποι Ποντίων, Ασσυρίων, Αρμενίων και Μικρασιατών



Εκπροσώπους Ποντίων, Ασσυρίων, Αρμενίων και Μικρασιατών προσκάλεσε και φιλοξένησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ΕΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών, Στέφανο Τανιμανίδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν -με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη- για πρώτη φορά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, και να του θέσουν το διαχρονικό ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Ο κ. Βέμπερ, ο οποίος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «γνωρίζει καλά το ζήτημα λόγω σειράς επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον κ. Μεϊμαράκη, τόνισε ότι «το θέμα αυτό αφορά ιδιαίτερα το ΕΛΚ, το οποίο είναι ένα χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που υπερασπίζεται τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες», «είναι μία αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί» και δήλωσε «την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη του ΕΛΚ στον αγώνα τους λέγοντας τη φράση “Ποτέ Ξανά”».

Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον κ. Βέμπερ «για όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει για την προώθηση του δίκαιου αυτού αιτήματος» και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ότι «πρόκειται, όχι μόνο για εθνικό, αλλά και για ευρωπαϊκό θέμα».

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την προσπάθεια, ώστε με τον απαιτούμενο συντονισμό να υπάρξει συνολική αναγνώριση της γενοκτονίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, o οποίος έκανε σχετική στο διαδίκτυο.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Για ποιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , ΕΛΚ κλπ συζητάμε και τι να περιμένει κανείς όταν υπάρχει έδαφος χώρας μέλους της Ε.Ε που βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή και δεν κουνιέται φύλλο;
    Αν είναι για καμιά μεγάλη παρτίδα εμβολίων, κάτι μπορεί να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτές οι ράτσες είναι αδερφικές.Ζουν κατά χιλιάδες σε όλα τα Καυκάσια κράτη.Με τα χρόνια εκπολιτίστηκαν και εξελίχτηκαν σαν λαοί .Την αγάπη όμως για φιλονικία δεν τη χάνουν εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πληθυσμοί εκει γύρω είναι παραδοσιακά πολεμοχαρείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.