Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συγκέντρωση φορέων και πολιτών στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας για το Νοσοκομείο Έδεσσας



Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής της ομάδας "Νοσοκομείο SOS" πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση φορέων και πολιτών στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να αναληφθούν δράσεις για την αναβάθμιση και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Έδεσσας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
Οι φορείς και οι πολίτες των Δήμων Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας, οι οποίοι συγκεντρωθήκαμε σήμερα 13/3/2023 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, μετά από πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής της ομάδας φορέων «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ SOS», με θέματα την ενημέρωση των μέχρι σήμερα ενεργειών και την διοργάνωση δράσεων για την αναβάθμιση και την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου της Έδεσσας, αποφασίσαμε τα εξής:

1. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την έντονη ανησυχία μας για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας και ειδικά για την ελλιπή στελέχωση κλινικών και τμημάτων του.
2. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ δημόσια την αμέριστη συμπαράσταση και ειλικρινή εμπιστοσύνη μας προς τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.
3. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Α. Την άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ.
Β. Την εγκατάλειψη κάθε σκέψης συγχώνευσης του Νοσοκομείου, καθώς και κατάργησης κλινικών ή τμημάτων του Νοσοκομείου.
Γ. Την πλήρη κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας και των Κέντρων Υγείας Αριδαίας, Σκύδρας και Άρνισσας.
Δ. Την ουσιαστική βελτίωση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας και

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φορείς και τους πολίτες των Δήμων Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, ώρα 13:00, στην πλατεία των μικρών καταρρακτών της Έδεσσας.

Ο χαιρετισμός του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας Νίκου Γκοτζαμάνη 
Καταρχήν να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στο πολύνεκρο δυστύχημα των τεμπών.
Να σας καλωσορίσω ως οικοδεσπότης και σαν μέλος της συντονιστικής επιτροπής.
Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από φορείς, σωματεία και συλλόγους της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο της Έδεσσας.
Ο λόγος ήταν η κοινή αγάπη και αγωνία μας για την μοίρα του νοσοκομείου μας για να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε το έργο του νοσοκομείου.
Το κάλεσμα που έγινε από την συντονιστική επιτροπή, έγινε διότι ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι!
Η υποβάθμιση της υγείας έχει καταντήσει βαρέλι χωρίς πάτο ( νοσοκομεία και κέντρα υγείας χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρών, χωρίς νοσηλευτές) .
Μετά το κλείσιμο της ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Έδεσσας, την μετακίνηση τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου Έδεσσας που οδηγήσανε ολόκληρα τμήματα και κλινικές στα όρια της κατάρρευσης.
Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις για να κλείνουν όταν δεν είναι κερδοφόρα.
Έστω και μία ανθρώπινη ζωή να σώσουν σέ ένα έκτακτο περιστατικό θεωρείται ανεκτίμητη η λειτουργία τους. Οι κυβερνώντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις τοπικές κοινωνίες έτσι όπως εξελίσσονται οι καταστάσεις.
Η διάλυση του ΕΣΥ με τέτοιου είδους μεθόδους θα πλήξει τους ευάλωτους που θα πρέπει αν έχουν χρήματα και αν προλάβουν λόγω αποστάσεων να ψάχνουν ιδιωτικές κλινικές.
Ο καθένας να αναλογιστεί των ευθυνών που του αναλογούν και να πράξει ανάλογα, γνωρίζοντας όμως ότι ο λαός μπορεί να ανέχεται πολλά πράγματα αλλά δεν ξεχνάει και ειδικά για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως αυτό της υγείας.
Εμείς εδώ που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα δεν είμαστε απέναντι από την διοίκηση του νοσοκομείου, η προσπάθεια αποσκοπεί στο να βοηθήσουμε και όχι να κρίνουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε αδιάφορα ότι τα προβλήματα θα λυθούν από μόνα τους. Υπάρχει ορατός κίνδυνος στο να θρηνήσουμε ζωές από την θαυμαστή ολιγωρία σας κύριοι υπεύθυνοι. Κύριοι υπεύθυνοι που ασκείται πολιτική στο χώρο της δημόσιας υγείας έχετε πει τόσα ψέματα που είναι πιο πολλά και από τις ανάσες σας.
Ήρθε η ώρα να σας πληρώσουν με το νόμισμα που σας αξίζει. Να δούμε αν την ύστατη ώρα ιδρώσει το αυτί σας ώστε να υπάρξει κάποια μορφή λύσης στα προβλήματα της υγείας.
Να σκύψουν αυτοί που μας κυβερνούν στα προβλήματα που υπάρχουν για να μην θρηνήσουμε αθώες ψυχές.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 comments:

  1. Στα χνάρια των Γιαννιτσών βρεθήκατε . Μια τόσο ωραία κίνηση θυμίζει ΚΚΕ . Να μαζευτούμε και να φωνάξουμε. Χωρίς κανένα νόημα .Και εις ανώτερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο ΚΚΕ ρε φίλε; Έτσι σου είπαν εσένα να γράψεις; Όλη η πόλη βλέπει τα χάλια του Νοσοκομείου και νοιάζεται.. δηλαδή εσύ όταν θα το χρειαστείς και δεν θα βρίσκεις γιατρούς, θα τους πεις ότι όταν γινόταν κάποια κίνηση σωτηρίας του νοσοκομείου, εσύ έγραφες κομματικές κορόνες στα ΜΜΕ και θα ζητήσεις σουίτα και αποκλειστική νοσοκόμα; Δεν θα μας τρελάνετε με τις τρολιές σας ...

      Διαγραφή
  2. Πέρασα να σας ακούσω . Μόνο για το νοσοκομείο δεν λέγατε . Προεκλογικό αγώνα νόμιζα κάνετε . Εγώ περίμενα να ακούσω αναλυτικά τα προβλήματα, λύσεις ,πως πάει η πορεία κάποιων έργων. Ποιες κλινικές μπορούμε να επαναστελεχωσουμε; Τι δουλεύει για την ώρα ; Πόσοι γιατροί λείπουν και θα χρειαστεί να ζητήσουμε να έρθουνε;κτλ κτλ .
    Καλό αγώνα πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι οι καημένοι μαζεύτηκαν ε ...χαχαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ εσένα θεωρώ καημένο και τα σχολια σου!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Μια χαρά είναι το ΚΚΕ. Δεν διόρισε κανέναν στον ΟΣΕ .
    Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ΝΔ διόρισαν. Να τις χωνεύουμε τις αλήθειες και να αποδεχόμαστε μερικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς μόλις κατάλαβα τι πεζετε σηκώθηκα και έφυγα.ντροπη σασ.μονον για το πωσ θα βγούνε στην εξουσία τουσ ενδιέφερε.δεν σεβάστηκαν κανέναν και τίποτα
    Συχαμάτα όλοι τουσ εκεί μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή τι παίζεται εκεί μέσα; Και τι ακριβώς δεν σεβάστηκαν; Και όσο αφορά τον χαρακτηρισμό σας, καταλάβαμε τελικά ποιός δεν σέβεται τι...

      Διαγραφή
  6. Για τισ ευθύνες που αναλογούν συνυπεύθυνοι είναι και κάποιοι εκεί μέσα που ψήφιζαν ότι του λέγανε για να μην χάσουν την καρέκλα τουσ,με αποτέλεσμα όλοι οι επιστήμονες να φύγουν στο εξωτερικό.ασ μην το πέσουν άγιοι εκεί μέσα (για την καρεκλα).και η Τζάκρη αλλά έλεγε στ νοσοκομείο εδεσσασ και άλλα έταζε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών,ότι εκεί θα στελεχώσει το νοσοκομείο θα το κανεικεντρο του νόμου.ειστε όλοι σασ ψευτεσ.για την καρέκλα όλοι σασ.κολοτουμπεσ εκεί μεσα,μαζί με τοα τσιράκια σασ,που τουσ κουβαλάτε παντού.μαυρο και πάλι μαύρο σε εσάς ψευτεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τον ταβερνιάρη μπροστάρη τι περιμένετε; Αποτυχημένος παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε και με ανώνυμη κουκούλα δε μπορείς να κρυφτείς..

      Διαγραφή
  8. Προφανώς δεν αντιληφθήκατε κάποιοι εδώ μέσα ότι μπορεί να υπάρχουν και άνθρωποι πού τρέχουν αφιλοκερδώς για κάποιους σκοπούς...ούτε νομίζω να καταλάβατε κάποιοι (που λέτε ότι δεν συζητήθηκαν θέματα) ότι οι 25 από τις 64 θέσεις είναι κενές (το 40%).. χαλάστηκαν τα αφεντικά σας μάλλον..δεν πειράζει, όσοι αλλάξατε γνώμη μπορείτε να βοηθήσετε έστω και τώρα, εάν σας ενδιαφέρει το νοσοκομείο Έδεσσας να έχει πχ ΜΕΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου το αφιλοκερδώς δεν μου λέει τίποτα . Όταν θέλουν μέσα από αυτή τη κίνηση να προβληθούν και να χρησιμοποιήσουν ανθρώπους και συλλόγους για το συμφέρον τους . Εκεί μέσα ακούστηκαν για τα Τέμπη , τη καθαριότητα της πόλης και ότι άλλη εξυπνάδα θυμήθηκε να πει κάποιος ενάντια στη κυβέρνηση στο δήμαρχο κτλ . Δεν άκουσα ούτε μια στιγμή πως μπορούμε να βοηθήσουμε το νοσοκομείο ,τι λείπει ακριβώς και πως μπορούμε να βρούμε λύσεις να το ζητήσουμε . Οι πιο πολλοί που ανέβηκαν στο βήμα αερολογουσαν και πρόβαλαν τον εαυτό τους .

      Διαγραφή
    2. Εγώ άκουσα για παιδεία, πολιτισμό, καθαριότητα και υγεια......μάλλον το θεμα της καθαριότητας πονάει!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Το θέμα της καθαριότητας πονάει τους δημότες αυλικέ γλίτσα.
      Που την πληρώνουν χρυσάφι..

      Διαγραφή
  9. Σιγά Ράμπο . Έτσι θα πάμε μπροστά. ;
    Ποιος τα γράφει αυτά και τι αποσκοπουνε; Έχει βρεθεί λύση με τέτοια λόγια. ; Άιντε παιδιά του ΚΚΕ...
    ""Ήρθε η ώρα να σας πληρώσουν με το νόμισμα που σας αξίζει. Να δούμε αν την ύστατη ώρα ιδρώσει το αυτί σας...""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να με συγχωρείτε κιόλας . Εκείνη την δήθεν δημοσιογράφο τι την κουβαλάτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχομαι ολοι εσείς που σχολιάζετε και ξεφτιλιζετε αυτούς που τρέχουν αφιλοκεδως και για το καλό όλων μας .......να μη χρειαστείτε περίθαλψη στο Νοσοκομειο!!!!!!!
    Εκτός αν σας κλείσουν δωμάτιο σε ιδιωτική κλινική τα "αφεντικα" σας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην νομίζεις, τον εαυτό τους ξεφτιλίζουν.. ελπίζω να σας κερνάνε και κάνα καφέ τα καμάρια σας, πες τους στο φινάλε ότι το τσάμπα πέθανε και ότι πιάστηκαν τα δάκτυλα σας στο πληκτρολόγιο..

      Διαγραφή
  12. Α βρε κοπριες που παίζετε με τον καημό την αγωνία και τον πόνο του κοσμάκη το νοσοκομείο έχει τελματώσει δεν λειτουργεί τίποτα.
    Αν νομίζετε εσείς οι παπαγάλοι ότι με αυτο που κάνετε να γράφετε κατά τον κινητοποιήσεων και ότι σας πείραξαν η ομιλίες κάποιων να ήσασταν και εσείς και να ανεβαίνατε στο βήμα να τα λέγατε και εσείς όπως θα θέλατε, όλοι όσοι ανέβηκαν χειροκροτήθηκαν και ας ήταν ο καθένας από άλλη παράταξη ξεχωριστά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.