Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά όλο τον Απρίλιο εξήγγειλαν οι δάσκαλοι


 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής της υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κήρυξε νέες τρίωρες στάσεις εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου, μέχρι και την Παρασκευή 28 Απριλιου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι στάσεις εργασίας έχουν κηρυχθεί για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας που καλύπτει το ολοήμερο και διευρυμένου ωραρίου (14:00 - 17:30).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Οι γονείς και οι μαθητές σας σας αξιολογούν καθημερινά. Γνωρίζουν καλά ποιοι από εσάς είστε ακατάλληλοι δάσκαλοι. Πολλοί είστε ανεπαρκείς παιδαγωγικά, διδακτικά και υπηρεσιακα. Όταν ο δάσκαλος μπαίνει στην τάξη και κλείνει την πόρτα της αίθουσας, κανείς δεν ξέρει τι χτίζει ή τι γκρεμίζει μέσα. ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Αφήστε το παραμύθι για το ποιος θα σας αξιολογήσει. Αυτό δεν πιάνει. Να σας αξιολογήσει ο παπάς της ενορίας, ο ψάλτης, ο φούρναρης. Οι ανίκανοι και οι παιδαγωγικά επικίνδυνοι δεν κάνουν για την εκπαίδευση. Σε άλλες υπηρεσίες ή στο σπίτι τους. Επί 19 χρόνια διευθυντης Δημοτικού σχολειου διαπίστωσα ότι οι συνδικαλιστές της ΔΟΕ είναι οι επιβήτορες του κλάδου των εκπαιδευτικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πείτε ποια τα ποσοστά της φιλοκυβερνητικής παράταξης των Δασκάλων τόσο πανελλαδικά όσο και σε επίπεδο Νομού Πέλλας για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η χειρότερη φάρα δημοσίων υπαλλήλων, το πολύ το καθισιό τους έχει βαρέσει στο κεφάλι, οι μισοί από αυτούς σπούδασαν στη Γιουγκοσλαβία στη Βουλγαρία και θέλουνε μέχρι τα 60 που θα πάρουν σύνταξη να μην τους ελέγξει κανένας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι δάσκαλοι επιτελούς κρίσιμο έργο.Και μόνο που έχουν τα παιδιά μας τόσες ώρες χαρακτηρίζονται σπουδαίοι.Κι αυτοί έχουν τα δίκια τους, και οι γονείς έχουν απαιτήσεις και πάει λέγοντας.
    Ως γονιός πάντως περισσότερο έχω εντυπωσιαστεί απ την χαλαρότητα ,απάθεια , αδιαφορία ωχαδερφισμό των γονιών....Απίστευτο πόσο άνετα θέλουν να παίξουν το ρόλο του γονέα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι βασικοί στόχοι της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση είναι:
    1) Να φοβούνται οι εκπαιδευτικοί και να μην διαμαρτύρονται ούτε για τις αυθαιρεσίες και παρανομίες της διοίκησης ούτε για τις αντιεπιστημονικές εκπαιδευτικές πολιτικές που ακολουθούνται εις βάρος των παιδιών.
    2) Να συνεχιστεί και να ενταθεί η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και γενικότερα η αποποίηση των ευθυνών που βάσει Συντάγματος έχει το κράτος για την εκπαίδευση. Η κυβέρνηση δεν θέλει να γίνεται λόγος για τις εγκαταστάσεις που είναι και ανεπαρκείς για τις παιδαγωγικές ανάγκες και συχνά επικίνδυνες για την ασφάλεια των παιδιών. Ούτε θέλει να γίνεται λόγος για τις τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό και μέσα διδασκαλίας. Καλός διευθυντής και καλοί δάσκαλοι θα είναι όσοι προσελκύουν χορηγούς και δωρητές, όσοι πείθουν τους γονείς να βάλουν ακόμα περισσότερο το χέρι στη τσέπη... Πώς το αποδέχεται αυτό η κοινωνία; Πώς ανεχόμαστε ως πολίτες να πληρώνουμε ένα σωρό φόρους και οι εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών να χρηματοδοτούνται από εφήμερα προγράμματα ΕΣΠΑ και από δωρεές;
    3) Να βολευτούν σε θέσεις στελεχών (δηλαδή να γίνουν "σύμβουλοι" και "επόπτες ποιότητας"), οι κομματικά ημέτεροι, άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου αγάπη για τη σχολική τάξη και θεωρούν υποτιμητικό να είναι δάσκαλοι. Η κυβέρνηση δημιούργησε για τον σκοπό της αξιολόγησης μια πυραμίδα 1.000 περίπου στελεχών, οι οποίοι θα παίρνουν και υψηλό μισθό και οδοιπορικά (υπολογίστε πόσα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο), αλλά δεν θα παρέχουν κανένα παιδαγωγικό έργο. Τα λεφτά... υπάρχουν, αλλά μόνο για το βόλεμα ημετέρων και όχι για τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών. Αν υπάρξει ποτέ κυβέρνηση που θα σέβεται τους πολίτες και τους φόρους που πληρώνουν, το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να καταργήσει όλες τις θέσεις αργόμισθων στελεχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένας λόγος που θα ψηφίσω κουλη ειναι η αξιολόγηση σας ,αν το κάνει μπράβο του! αν δεν θες σπίτι σου

      Διαγραφή
    2. Όχι, εγώ αγαπώ το σχολείο, την τάξη και τα παιδιά, οπότε δεν έχω λόγω να φύγω. Σπίτι τους να πάνε τα στελέχη που δεν αγαπούσαν την τάξη και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φύγουν από αυτήν. Το πρόβλημα είναι ότι αντί να πάνε σπίτι τους, κάθονται με τις πλάτες της κυβέρνησης και πληρώνονται από τη τσέπη των φορολογουμένων και μάλιστα με το παραπάνω για να παράγουν ένα μεγαλοπρεπές τίποτα...

      Διαγραφή
  6. Να λείπουν οι χαρακτηρισμοι. Ντροπή σας.
    Κρατήστε τα παιδιά σας στο σπίτι σας αν οι δάσκαλοι είναι ανεπαρκείς.
    Γιατί δεν μιλάτε για τους γιατρούς που ήρθαν από Βουλγαρία η από Ιταλία που σπούδαζαν 10 χρόνια.
    Όσον αφορά την αξιολόγηση είμαι υπέρ. Γιατί δεν έγινες εκπαιδευτικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πού θα ξέρουμε ρε βλήμα αν οι δάσκαλοι είναι ανεπαρκείς

      Διαγραφή
    2. Να λείπουν οι χαρακτηρισμοι!!

      Διαγραφή
  7. Από την Πέμπτη θα την κοπανησουν, αυτά τα τρίωρα τα ανακοίνωσαν για προσαρμογή όταν γυρίσουν δε θα μπορούν να βγάλουν το 5ωρο από το πολλή καθησιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα τρίωρα είναι για προσαρμογή από το καθησιο των διακοπών του Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή είναι σημαντικό να βλέπουμε τις συνέπειες της εκπαιδευτικής αξιολόγησης διεθνώς, στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ακούσετε τι είπε η Diane Ravitch, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ερευνήτρια εκπαιδευτικής πολιτικής και Υφυπουργός παιδείας της κυβέρνησης Τζώρτζ Μπους (πατρός):
    https://www.youtube.com/watch?v=9WL1tosdCs8

    Μπορείτε επίσης να δείτε επιστολή της αγγλικής National Education Union προς τη ΔΟΕ:
    http://doe.gr/wp-content/uploads/2021/10/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%92%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το κόστος της αξιολόγησης και ιδίως τα επιδόματα των αγαπητών "συμβούλων":
    "Αξιολόγηση: 400 ευρώ αποζημίωση σε Σύμβουλο Εκπαίδευσης για να αξιολογήσει έναν εκπαιδευτικό !!!"
    https://www.esos.gr/arthra/82468/axiologisi-400-eyro-apozimiosi-se-symvoylo-ekpaideysis-gia-na-axiologisei-enan
    Και στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις ικανότητες αυτών που θέλουν να αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς;
    "Αξιολόγηση: Όταν καλούν άλλους να αξιολογηθούν με ...ανορθόγραφη πρόσκληση"
    https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/410014_atomiki-axiologisi-otan-kaloyn-alloys-na-axiologithoyn-me-anorthografi-prosklisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.