Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στ. Καστερίδης στην ομιλία του για την Γυναίκα στην ΤΑ: «Το όραμα μας για την Δήμο Πέλλας απαιτεί την ενεργό παρουσία και συμμετοχή όλων μας»



Στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλίππειου στα Γιαννιτσά, το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαρτίου, η δημοτική παράταξη ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με επικεφαλής τον Στάθη Καστερίδη, πραγματοποίησε την εκδήλωσή της με θέμα την Γυναίκα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ουσιαστική Ισότητα στην πράξη, μέσα από τις πολιτικές των δήμων. Ανάμεσα σε υποψήφιες δημοτικές συμβούλους, συνεργάτιδες και φίλες, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας, μίλησε για ισότιμη αντιμετώπιση στην πολιτική και στην ζωή, για αμοιβαίο σεβασμό σε μια κοινή πορεία για την ανάπτυξη του τόπου και για κοινούς στόχους. 

Η εκδήλωση που είχε αναβληθεί λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έγινε μέσα σε ένα κλίμα ουσιαστικής κουβέντας για τον ρόλο του πολιτικού απέναντι στον πολίτη και για την ανάγκη ασφάλειας απέναντι στις συνθήκες της καθημερινής μας ζωής. Ο κ. Καστερίδης αναφέρθηκε και στον χαμό της 23χρονης Ιφιγένειας και ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ ευχήθηκε να αποδοθεί δικαιοσύνη γι’ αυτήν την ανείπωτη τραγωδία. 

Ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας για την μεγάλη ανταπόκριση στην συγκέντρωση αυτή, επισημαίνοντας πως «όσοι ανησυχούν για ειδικές εκδηλώσεις για τις γυναίκες και τους νέους, τους ενημερώνουμε πως θα γίνουν πολλές παρόμοιες μέχρι τις εκλογές γιατί κάθε συνάντηση θα έχει στόχο την ουσιαστική ενημέρωση και τις προτάσεις μας ως συνδυασμού, αλλά και την διάθεση να ακούσουμε τους πολίτες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται αόριστο πολιτικό λόγο. Χρειάζεται προτάσεις και άποψη».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε την σημασία συμμετοχής όλων στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Να έχουμε όλες και όλοι λόγο και ρόλο ώστε ο δήμος Πέλλας να μετατραπεί επιτέλους σε έναν σύγχρονο αναπτυσσόμενο δήμο που θα προσφέρει ευκαιρίες στη νέα γενιά. Σε έναν τόπο που θα έχει πρόσβαση για όλους ισότιμα και όσο είναι στο χέρι της δημοτικής αρχής ισάξια. Η ισότητα στην πράξη, στην πολιτική, στην εργασία, στην οικογένεια, στην καθημερινότητα, στην ίδια τη ζωή, είναι όλα όσα μπορούμε να προστατέψουμε όλοι μαζί. Η ισότιμη θέσπιση αποφάσεων και μέτρων για άντρες και γυναίκες, αποσκοπούν στην ενίσχυση το θεσμού της οικογένειας, στην στήριξη των γυναικών ώστε να συνδυάζει οικογένεια και επαγγελματική καριέρα, αλλά να έχει και ισχυρή παρουσία στην απασχόληση και στην οικονομία». 

«Η αυτοδιοίκηση» τόνισε ο Στάθης Καστερίδης «πρέπει να έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια και την προστασία, την ενημέρωση και την συνεργασία με τους δημότες και τους κατοίκους ενός τόπου. Στόχος μας να υπάρχει αποτέλεσμα και σε θέματα καθημερινότητας και σε σοβαρά ζητήματα που δυστυχώς βρίσκονται γύρω μας. Έχουμε προτάσεις για το πως μπορεί η δημοτική αρχή να βοηθήσει, να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει. Με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και με επιστημονικό προσωπικό υποστήριξης». 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Στάθης Καστερίδης στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε τις γυναίκες που κατέκλεισαν την αίθουσα και ιδιαίτερα τη νέα γενιά που συμμετέχει και στο ψηφοδέλτιο νίκης, επισημαίνοντας πως «η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας εντυπωσιακός χώρος προσφοράς και έμπνευσης. Η σημερινή δημοτική αρχή είναι απούσα από παντού… Υπάρχει λόγω εμπειρίας και γνώσης, σχέδιο και πρόγραμμα για να αξιοποιήσουμε χώρους εντός του δήμου με καινοτόμες δράσεις. Η γυναίκα ως μητέρα, κόρη, άνθρωπος που φροντίζει τους ηλικιωμένους γονείς, δασκάλα και με ιδιαίτερες ευαισθησίες γνωρίζει τις ανάγκες περισσότερο από τον καθένα μας. Γι‘ αυτό είναι σημαντική η ενεργό συμμετοχή. Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο». 

Ο κ. Καστερίδης κάλεσε σε έναν έντιμο αγώνα, με ισότιμους συνομιλητές και με στόχο να παραδώσουμε όσο περνάει από το χέρι μας έναν καλύτερο και ασφαλέστερο κόσμο στα παιδιά και στα εγγόνια μας. 






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Καστεριδη όχι απλά θα είσαι ο επόμενος δήμαρχος αλλά θα εκλεγεις άνετα από την πρώτη Κυριακή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις χαχαχαχαχα!!!!!

      Διαγραφή
    2. Τον Οκτώβριο μετά τις εκλογές έλα να σου πω κι άλλα ανέκδοτα να γελάσεις με την ψυχή σου,γιατί η πίκρα σας από τη μεγάλη νίκη του Καστεριδη θα είναι τεράστια....πες μου εσύ ποιον συνδυασμό υποστηρίζεις για να ξέρω που θα απευθυνθώ....

      Διαγραφή
  2. Στάθη πιστεύω μετά από την αποτυχία που θα έχεις να αφήσεις σε κανένα νέο να πάρει την θέση σου μπας και πάρουμε τον δήμο!!!!! Για τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας που δεν ψήφισες θα μας πείτε κάτι; Επιβαρύνεται τον δήμο επειδή έχουμε εκλογές τον Οκτώβριο τι να πω τόσο μυαλό κρίμα που πάει χαμένο και δεν βγαίνεις δήμαρχος κρίμα και ντροπή σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι εισαι αθλιος 4:19 ειναι γνωστο. Το να γινεσαι γελοιος ομως σε καθιστα υπερμετρα ηλιθιο. Θα μπορεις με αυτες τις αερολογιες που χρησιμοποιεις περι ενεργειακης αναβάθμισης να πεισεις καποιον. Αν ειχες πραγματικο ενδιαφερον για αυτην την πολυ σοβαρη προταση, ας το εκανες πραξη εδω και μια δεκαετια. Τωρα θεωρεις κορόιδο τον Καστεριδη και την υπολοιπη αντιπολιτευση να ψηφισει δανειο για να το εργαλειοποιησει ο Σταμκος προεκλογικα; Τι θελεις δηλαδη να κανετε εκλογες με δανειο εις βαρος των πολιτων του Δημου Πελλας; Τρελος παπας σε βαφτισε. Το εργο θα γινει απο τον Καστερ με χρηματα που θα απορροφήσει ο Δημος απο προγραμματα που ο σημερινος τα εχασε κοιμωμενος τον υπνο του Δικαιου...

      Διαγραφή
    2. Γεια σου ρε Νατάσα με το Δικαιο σου!

      Διαγραφή
    3. Γιατι σε οτι γραφεται στοχευεις την Νατασα 7:50; Αρσενικος ειμαι και μαλιστα αν θελεις υπαρχει και δοκιμη. Οι σεξιστικές επιθεσεις που κανεις στην εν λογω κυρια ειναι απρεπεστατες και υποκρύπτουν δολιοτητα. Ασε το κοριτσι στην ησυχια της και ανοιξε καποιο βιβλιο ωστε να διαπιστωσεις οτι πολυ ορθα γράφηκε η τελευταια λεξη στο πιο πανω σχολιο μου ετυμολογικά αλλα και νοηματικά. Οσο για το ενεργειακο αλλα και το οικονομικο αφηγημα σας πρεπει να δωσετε εκ νεου εξετασεις γιατι οι λαμπτήρες ειναι μονιμα αναμμενοι την ημερα και σβηστοι την νυχτα . Ειναι αυτο που λενε: "μπορειτε και κανετε την μερα νυχτα και την νυχτα μερα". Ουτε ο ξανθος μαγος δεν θα κατάφερε οσα εσεις...

      Διαγραφή
    4. Κοίτα να αλλάξετε αρχηγό γιατί μια ζωή αντιπολίτευση σας βλέπω για ένα πείσμα του Κάστερ ταλαιπωρείτε όλος ο Κόσμος έκανε πολλά λάθη δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τον δήμο μόνο πείσμα για να γίνει δήμαρχος έτσι γιατί τον έκανε στον περιθώριο ο σταμκος κάποτε που ήταν διευθυντής στον δήμο και κόπηκε δουλειά του!!!!

      Διαγραφή
  3. Άσε τα οράματα και αφήστε κανένα νέο να κατέβει μπας και φύγει ο ακατανασστος από το δήμο και εσύ έδωσες εξετάσεις και απετυχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φαντάζομαι εννοείς όλους τους νέους που ανακοίνωσε ο Φουντουκιδης ε???και χθες ανακοίνωσε ακόμη έναν νέο
      που πολιτεύεται καμία εικοσαετία όπως και πολλοί άλλοι γυρολογοι οι οποίοι κάθε τετραετία πολιτευονται με διαφορετικό δήμαρχο

      Διαγραφή
  4. 48% θα πάρεις όπως το ΠΑΣΟΚ του 1981

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.