Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δυνατή η φωνή στήριξης της Υγείας στο πολυμορφικό συλλαλητήριο στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών (βίντεο)



Με ένα πολυμορφικό, δυναμικό συλλαλητήριο στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, δόθηκε σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, η συνέχεια των κινητοποιήσεων για την Υγεία από φορείς του Ν. Πέλλας.
Μετά από κάλεσμα σωματείων, συλλόγων και κοινωνικών φορέων του νομού μας οι πολίτες ανταποκρίθηκαν εκφράζοντας τη στήριξή τους στα αιτήματα των υγειονομικών για την προστασία και αναβάθμιση των δομών της δημόσιας υγείας, με ενίσχυση προσωπικού.
Στη διαφορετική αυτή συγκέντρωση υπήρχε παράλληλη έκφραση με αγώνες ποδοσφαίρου από ομάδες της Αθλητικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Γιαννιτσών και εκπληκτικά θεατρικά δρώμενα, γεμάτα μηνύματα για την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία και στα νοσοκομεία, από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών σε κείμενα- σκηνοθεσία του Βασίλη Δεμιρτζόγλου, ενώ για μια ακόμη φορά οι διοργανωτές και οι πολίτες ένωσαν τις φωνές τους και ζήτησαν με έμφαση την στήριξη της δημόσιας υγείας στο Ν. Πέλλας.
Στην κινητοποίηση μίλησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας Μπάμπης Αποστολίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών Σίμος Φωστηρόπουλος, η αντιπρόεδρος των Εργαζομένων στο Δήμο Πέλλας Ελένη Χατζηαντωνίου, η γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας Πέλλας Αριστέα Χατζηβασιλειάδου (ήταν και συντονίστρια του συλλαλητηρίου), ο πρόεδρος της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών Σάββας Παπαδόπουλος και ο εργαζόμενος στην HELLENIC TRAIN Γιάννης Αναστασίου που αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, στην πρόσφατη τραγωδία με την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και τα αίτιά της.
Τα αιτήματα
Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στην Υγεία, από τους ομιλητές ζητήθηκε με ουσιαστικά μέτρα η ενίσχυση των νοσοκομείων Έδεσσας, Γιαννιτσών και των κέντρων υγείας του νομού Πέλλας, με βάση τα εξής αιτήματα:
Να λειτουργήσει άμεσα η ΜΕΘ στο νοσοκομείο Έδεσσας
Να εξοπλιστούν πλήρως και να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό όλες οι δημόσιες δομές υγείας 
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και επικουρικών
Καμιά μετακίνηση ή συγχώνευση τμημάτων των νοσοκομείων του νομού
Κατάργηση του νόμου για το ΕΣΥ - όχι στην εμπορευματοποίηση της υγείας
Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αγώνα και αντίστασης
Όπως ειπώθηκε, "απαίτηση των πολιτών στο νομό μας είναι η συνέχεια της οργάνωσης της δράσης μέχρι την ικανοποίηση των απόλυτα δίκαιων αιτημάτων μας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αγώνα και αντίστασης. Να μη δώσουμε άλλο χώρο σε όσους καλλιεργούν την αδράνεια και την απογοήτευση, στις πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας και τη ζωή μας. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.
Να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς για πλήρη υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας". Στο τέλος της συγκέντρωσης οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στην προγραμματισμένη πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΓΔΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Πέμπτη 16 Μαρτίου.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με συνθήματα και πανό από τον Πλατανότοπο προς το Νοσοκομείο Γιαννιτσών.
Δ. Μπ.
splyg
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω αυτό που έχω διαπιστώσει αν αληθεύει Ένας σταθμαρχης αμείβεται τρεις φορές περισσότερο από ένα ιατρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η καταντια των ελληνων ειναι ακριβως αυτο το καρναβαλι που εστησαν 5 ανθρωποι και το ακολουθησαν αλλοι 50 τόσοι ηταν ολοι κι ολοι παρεα με μονιμως διαμαρτυρομενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρναβάλι είσαι εσύ ασχετε, που είσαι ικανοποιημένος από σσυυστημμαα υγείας. Κανιβαλε

      Διαγραφή
  3. Ρε δεν ντρέπεστε λίγο,να βάζετε μπροστά μικρά παιδάκια για να ικανοποιήσετε τους άκρως ιδιοτελείς σκοπούς σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.