Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Έδεσσα (φωτο)



Στο πανηγυρικό συλλείτουργο προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ενώ συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χερουβείμ Βελέντζας, Διευθυντής του Γραφείου Προσωπικού της Ι. Συνόδου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ιεροκήρυκες και άλλοι κληρικοί της Ι. Μ. Εδέσσης.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Χερουβείμ, ο οποίος με αφετηρία το αποστολικό ανάγνωσμα ομίλησε για την σημασία της πίστεως.
Στην λιτάνευση των ιερών εικόνων μετείχαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Πέλλας κ. Β. Βασιλειάδης και κ. Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Εδέσσης, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Κατά το πέρας της Θ. Λειτουργίας αναπέμφθηκε επιμνημόσυνος δέησις υπέρ των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, όπως σε όλες τις ιερές Μητροπόλεις και τους ιερούς ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δείτε φωτο ΕΔΩ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Και το ανάθεμα σήμερα κατά των Ελλήνων τρείς φορές μην το ξεχνάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει αυτό που λες αγαπητέ/ή εκτός εαν βρεί κάποιος το πρωτότυπο κείμενο του Συνοδικού της Ορθοδοξίας του 843 μ.Χ. και μας πεί που ακριβώς το αναφέρει αλλά και τι εννοεί εκεί ο συγγραφεύς, δηλαδή πρέπει να μπορεί κανείς να μπεί στο πνεύμα της κάθε εποχής-καταστάσεως αλλιώς θα πλανηθεί τουτ'εστιν θα κάνει λάθος και θα νομίζει άλλα αντί άλλων, φιλικά!

      Διαγραφή
  2. Αυτή η (πολιτικός) με τουσ γλυφτεσ παρατρεχαμεμουσ τησ κοινοσ γλυφτεσ που ψήφισε όλα τα μνημόνια τι δουλειά έχει εκεί κρατάει και εικονα,στο κόμμα που είναι τώρα όλοι άπιστοι ειναι.και μην τολμήσουν να βγάλουν την ουρά τουσ γιαυτο που
    εγινε στην λαρισα.ελατε μα πάρετε ψηφουσ τώρα
    Η ρόδα ξεκίνησε να γυρίζει.ο κοσμοσ άρχισε να θυμώνει ξεφτυλεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάθε Θρησκεία έχει τις δικές της εορτές.Σεβασμός στις ιδέες κάθε ανθρώπου ή εμεις οι Χριστιανοί είμαστε ανώτεροι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσες φωτογραφίες Λίγο σεβασμό στους νεκρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.