Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ελβετική κυβερνητική τράπεζα εισέρχεται στα κρυπτονομίσματα



Η PostFinance, η 5η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, ενημέρωσε πως θα αρχίσει να προσφέρει στους χρήστες της πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα, χάρη σε μια συνεργασία με τον αδειοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, Sygnum Bank.

Η PostFinance, η οποία ανήκει στην ελβετική κυβέρνηση, θα ξεκινήσει παρέχοντας στους 2,5 εκατομμύρια πελάτες της πρόσβαση για αγορά, φύλαξη και πώληση κορυφαίων κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH), ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν ακόμη περισσότερα κρυπτονομίσματα.

Εισέρχεται δυναμικά η Ελβετία
Η Ελβετία εισέρχεται δυναμικά στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, κίνηση που έρχεται σε αντίθεση με χώρες όπως τις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν υποψίες για συντονισμένη προσπάθεια με στόχο να πλήξουν τον κλάδο.

Η Sygnum Bank, που εστιάζεται στα κρυπτονομίσματα, απέκτησε τραπεζική άδεια από τις ελβετικές ρυθμιστικές αρχές πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, εξυπηρετεί μια σειρά ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών.

«Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του χρηματοοικονομικού κόσμου και οι πελάτες μας θέλουν πρόσβαση σε αυτήν την αγορά μέσω της PostFinance, την αξιόπιστη κύρια τράπεζά τους», δήλωσε ο Chief Investment Officer της PostFinance, Philipp Merkt και συμπλήρωσε: «Ένας αξιόπιστος και καθιερωμένος συνεργάτης, όπως η Sygnum Bank, με εξαιρετική προσφορά υπηρεσιών, είναι πιο σημαντικός από ποτέ».

Τι τους οδήγησε στα κρυπτονομίσματα
Η απόφαση της PostFinance να εισέλθει στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων οφείλεται εν μέρει στις εκροές κεφαλαίων που παρατηρήθηκαν από τράπεζες στην Ελβετία για να καταλήξουν στην κατηγορία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τον Fritz Jost, επικεφαλής B2B, Sygnum Bank.
Οι υπηρεσίες
Ο Jost επεσήμανε ότι μια μεγάλη γκάμα κρυπτονομισμάτων θα είναι σίγουρα διαθέσιμη, αλλά δεν έχουν ληφθεί ακόμη συγκεκριμένες αποφάσεις από την PostFinance:

«Έχουμε δει τράπεζες να κάνουν διαθέσιμα κρυπτονομίσματα στους πελάτες τους στο παρελθόν και το επόμενο πράγμα που θέλουν είναι να κάνουν staking και ούτω καθεξής», ανέφερε ο Jost και ακολούθως τόνισε: «Μπορώ σίγουρα να επιβεβαιώσω ότι η PostFinance έχει έναν χάρτη πλοήγησης. Αρχίζουμε με τις υπηρεσίες αγοράς, φύλαξης και πώλησης, για να… γρασάρουμε τους τροχούς εντός του οργανισμού και των πελατών».

techwar.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Αφού πολυδιαφημίζεται η ελεύθερη οικονομία, γιατί να μην μπορεί ο κάθε πολίτης (γέρος, νέος, αγρότης, επιχειρηματίας, μισθωτός, άνεργος κ.λ.π.) να επιλέξει ελεύθερα, αλλά κυρίως εύκολα, το νόμισμα με το οποίο θα συναλάσσεται στην αγορά της πόλης του;
    Αφού και το νόμισμα είναι ένα εμπόρευμα όπως όλα τα άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.