Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αλ. Τσίπρας: Δεν παραλαμβάνω τη διερευνητική εντολή – Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για μας οδυνηρό σοκ



Όπως γνωρίζετε δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση οπότε δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή διότι δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ως εκ τούτου έχετε εσείς τη δικαιοδοσία για τι θα ακολουθήσει. Η κ. Σακελλαρόπουλου, από την πλευρά της, σημείωσε πως «το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο» και εξέφρασε την ελπίδα «οι επόμενες εκλογές να δώσουν κυβέρνηση».

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο κι αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα έκανε λόγο μεταξύ άλλων για οδυνηρό σοκ. Πρόσθεσε ότι φοβάται ότι «και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα ακόμα και για όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία. Μια παντοδυναμία και μάλιστα μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της στην πρώτη τετραετία έδειξε ότι δε σέβεται ούτε το κράτος Δικαίου, ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τον πλουραλισμό. Φανταστείτε λοιπόν έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα πρωθυπουργό αν αποτυπωθούν αυτοί οι συσχετισμοί». Επίσης, τόνισε ότι αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτό το αποτέλεσμα και πρόσθεσε «στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη και αυτό θα κάνω».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Τι να παραλαβής ρε κακομοίρη χειρότερη αντιπολίτευση στα τελευταία 100 χρονια πάρε την περιστέρα την παρέα σου και τραβάτε από εδώ μας κάνατε ρεζίλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ δεν μιλούσες για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ώστε να πάνε στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι των υποκλοπών;
    Γιατί δεν την παρέλαβες ώστε να δούμε ποια θα ήταν η θέση των υπολοίπων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση;
    Αλέξης ποιοι βολεύονται από τις εξελίξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.