Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Κοινωνία σε Κίνηση'': Το γύρο της Ελλάδας κάνουν οι απευθείας αναθέσεις του Δήμου μας!



Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε η «Μελέτη εφαρμογής ανάπλασης περιβάλλοντος χώρου του Δημαρχείου Έδεσσας» η οποία είχε ανατεθεί απ’ ευθείας έναντι του ποσού των 36.784,60 € σε αρχιτεκτόνισσα της Θεσσαλονίκης.

Είναι απορίας άξιον ποιος ήταν ο λόγος να προτιμηθεί έναντι των πολύ αξιόλογων αρχιτεκτόνων που διαθέτει η πόλη οι οποίοι ζουν σε αυτή , την γνωρίζουν και κατανοούν καλύτερα τις ανάγκες της.

Το παραπάνω πρόσφατο παράδειγμα δεν είναι παρά μόνο ενδεικτικό. Οι απ’ ευθείας αναθέσεις είναι μια πονεμένη ιστορία στην οποία ο Δήμος Έδεσσας δεν πρωτοτυπεί ιδιαίτερα.

Αυτό που δημιουργεί αλγεινή εντύπωση είναι ο πρωτοφανής ζήλος να απαξιώνει τους επιστήμονες της πόλης, κάθε φορά που καταφεύγει σε αυτές.

Μόνο στην τελευταία θητεία ανατέθησαν απ’ ευθείας με απόφαση Δημάρχου 38 μελέτες με συνολικό κόστος πάνω από 630.000 € .

Μόλις 3 (!) από τις 38 (συνολικής αξίας μόλις 40.000 €) ανατέθηκαν σε μηχανικούς του Δήμου μας παρόλο που σχεδόν για καμία από αυτές δεν απαιτούνταν κάποια ιδιαίτερη επαγγελματική εξειδίκευση, τέτοια που να αναζητηθεί εκτός πόλης.

Για όλες τις υπόλοιπες προκρίθηκαν (με τι κριτήρια άραγε;) μηχανικοί από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο, την Κόρινθο ή τη Σαντορίνη!!

Πρόκειται για αρχιτεκτονικές, ενεργειακές, στατικές, Η/Μ μελέτες, μελέτες γεωτρήσεων και αρδευτικών δικτύων ενώ περιλαμβάνονται και οι εργασίες παροχής υπηρεσιών συμβούλου, που δεν είναι παρά ο εύσχημος τρόπος να παρακάμπτεται η διαδικασία του διαγωνισμού και να είναι δυνατή η απ’ ευθείας ανάθεσή τους.

Ας εξηγήσει λοιπόν η Δημοτική Αρχή στους συμπολίτες μας:

Α) Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των αναδόχων των παραπάνω απ’ ευθείας αναθέσεων;

Β) Γιατί επιμένει συστηματικά να απαξιώνει του επιστήμονες της πόλης;

Γ) Έχει την πολυτέλεια η περιοχή να εκρέει 600.000 € για υπηρεσίες που μπορούν να παρασχεθούν επάξια από το επιστημονικό μας δυναμικό, ενώ μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά και με αξιοπρέπεια τα παιδιά της;

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Έλα μωρέ, μοίρασε 600.000 ανά την Ελλάδα, ποιο είναι το θέμα; Εδώ οι μηχανικοί μας έχουν δουλειά, δεν έχουν ανάγκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι επιστήμονες και οι μηχανικοί της πολης ψηφίστε παλι την παραταξη Γκιουρου. Σας προτιμανε, σας τιμανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να λογοδοτήσουν για πολλά ακόμη αισχη που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια...και θέλω να μου απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει την χρήση των διαμερισμάτων του χατζηγιανειου...και της σοφίτας της οικίας Τσάμη.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχα, ελάτε Δήμο Σκύδρας και ΔΕΥΑ Σκύδρας να δείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με ποια κριτηρια ; Γιατι αναρωτιέστε; Με τα κριτήρια της διπλάσιας τιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ποιον πείραξε αυτή η συμπεριφορά της διοικούσας παράταξης; Ποιος αντέδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά , όταν καταλάβετε ότι στην Έδεσσα δεν θέλουν να δουλέψουν πολλοί ή είναι άσχετοι του επαγγέλματος τους τότε θα καταλάβετε γιατί ψάχνουν άλλους . Το πιο απλο να σας πω . Δείτε τα αμάξια από τους επαγγελματίες που δουλεύουν στην πόλη της Έδεσσας . Οι πιο πολλοί ξένοι είναι . Οι Εδεσσαιοι πέρα βρέχει είναι . Παρακάλια θέλουνε και δουλειές εύκολες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ την βρήκες την άσχετη δικαιολογία. Είσαι καλός στο πλυντήριο. Άντε στο σπίτι σου να βάλεις κάνα πλυντήριο.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.