Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κατρούγκαλος – Αν εκλεγεί μπορεί να παραδώσει την έδρα του



Μόνο να παραδώσει την έδρα του, εφόσον εκλεγεί, μπορεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ναι με απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις εκλογές, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει τυπικά.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με ερωτήματα που τέθηκαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν πως, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο, αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.
Τι σημαίνει αυτό; Οτι ουσιαστικά στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα της Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου, θα μπορεί να τον «σταυρώνουν» οι ψηφοφόροι, κι αν εκλεγεί θα μπορεί να παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.
Η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου για την απόσυρσή του λίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες προκάλεσε σύγχυση σχετικά με το τι θα μπορούσε να γίνει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο βόρειο τομέα της Αθήνας.

Ωστόσο, εφόσον έχει ανακηρυχθεί από τον Αρειο Πάγο κι έχουν τυπωθεί τα ψηφοδέλτια η διαδικασία είναι διαφορετική. Επίσης ακόμη κι αν εκλεγεί δεν θα βρίσκεται στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που εκτιμάται ότι θα γίνει (εκτός αν υπάρξει κυβέρνηση μετά την Κυριακή), στις 2 Ιουλίου.
Οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν και τα ψηφοδέλτια θα είναι με λίστα. Ο κ. Κατρούγκαλος ως εκ τούτου εκτιμάται ότι θα παραιτηθεί και θα πάρει τη θέση του ο πρώτος επιλαχών που θα βγει από την κάλπη αυτής της Κυριακής.

Αυτή τη χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο καθώς δεν μπορούν να τυπωθούν νέα ψηφοδέλτια χωρίς το όνομα του πρώην υπουργού. Με τα υπάρχοντα, λοιπόν ψηφοδέλτια που ήδη μεταφέρονται στα εκλογικά κέντρα του βορείου τομέα της Αθήνας, θα γίνουν οι εκλογές και αν οι ψηφοφόροι «σταυρώνουν» τον κ. Κατρούγκαλο αυτό δεν θα οδηγεί σε ακύρωση αλλά θα προσμετρηθεί κανονικά τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στον υποψήφιο.

Αν εκλεγεί θα ορκιστεί κανονικά και αμέσως μετά θα παραδώσει την έδρα του στις λίγες ώρες που θα έχει διάρκεια η Βουλή που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Όταν έβγαλε φωτογραφία το υπουργικό συμβούλιο της πρώτης φοράς φασιστεράς το 2015 ο Κατρούγκαλος ένοιωσε κόμπλεξ για το ύψος του. Αυτοί οι κομπλεξικοί, αναίσθητοι και τομάρια δεν παραιτούνται από καρέκλες ποτέ μα ποτέ. Ούτε αυτοκτονούν. Θα βρει μια δικαιολογία ο παλιάνθρωπος για να κρατήσει την κοινοβουλευτική έδρα. 'Με ψήφισε ο ελληνικός λαός' θα δηλώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο θα πεις και για το Σερραικό λαό αν ψηφίσει τον κύριο Υπεύθυνο του δυστυχήματος των Τεμπών;

      Διαγραφή
  2. Ο Κατρούγκαλο είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ για κάτι που είπε ο ίδιος και όχι το κόμμα .
    Ο εγκληματίας Καραμανλής εντός της χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ για ένα ξέπλυμα με τις ευλογίες του Μητσοτάκη .
    Τα θύματα των Τεμπων θα τους ακολουθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ ο Τσίπρας ο ψεύτης έβαλε καταδικασμένο με 13-0 ψήφους τον παπά ο κατρουγκαλος τον πείραξε που είπε την αλήθεια το τι θα κάνουν μετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.