Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Κάρολος στέφθηκε βασιλιάς – Οι σάλπιγγες ήχησαν (βίντεο)



Ο Κάρολος στέφεται βασιλιάς και οι σάλπιγγες ηχούν, κατά την κορύφωση του τελετουργικού της μεγαλειώδους τελετής στέψης στο Αβαείο, στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Κάρολος Γ’ γεννήθηκε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στις 14 Νοεμβρίου 1948. Ήταν το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, και έτσι σε ηλικία 4 ετών έγινε ο πρώτος διάδοχος του θρόνου, όταν η μητέρα του, Ελισάβετ Β’, στέφθηκε Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αντίθετα από τις βασιλικές συνήθειες, η εκπαίδευσή του έλαβε χώρα σε ιδιωτικό σχολείο και όχι αμιγώς στο παλάτι. Φοίτησε σε Αγγλία και Σκωτία και το 1967 εισήχθη στο Trinity College του Cambridge, από όπου και αποφοίτησε το 1971 με πτυχίο Bachelor στις τέχνες. Ο Κάρολος έτσι αποτέλεσε τον πρώτο κληρονόμο του στέμματος που απέκτησε πτυχίο πανεπιστημίου. Παράλληλα, έμαθε ουαλικά στο University College of Wales στο Aberystwyth, ως προετοιμασία για την ανακήρυξή του ως Πρίγκιπας της Ουαλίας από την Βασίλισσα το 1969.

Σε συνέχεια των σπουδών του, φοίτησε στο Royal Air Force College και στο Royal Naval College, και από το 1971 έως το 1976 υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό.

Το 1976 ίδρυσε το “The Prince’s Trust” («Ίδρυμα του Πρίγκιπα»),μια φιλανθρωπική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να βοηθήσει τους ευάλωτους νέους να βάλουν τη ζωή τους σε σωστή τροχιά. Μέχρι σήμερα παραμένει ιδρυτής και πρόεδρος σε ακόμα 16 φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Στην πορεία της ζωής του εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον προς την σύγχρονη αρχιτεκτονική, τις απόψεις του για την οποία ανέπτυξε στο βιβλίο του: A Vision of Britain (1989).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ο άνθρωπος των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ περιουσία χωρίς ένα ένσημο να τον χαίρονται οι Βρετανοί, εμάς γιατί μας τριβελιζουν το μυαλό άραγε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.