Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κρύα Βρύση: Οι εκδηλώσεις Μνήμης της ΠΕ Πέλλας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου



Με σύσσωμη την παρουσία του συνόλου των Ποντιακών και Προσφυγικών Συλλόγων και εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών και φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην πόλη των Γιαννιτσών. Οι συμμετέχοντες διατράνωσαν τη φωνή τους για την αναγνώριση της Γενοκτονίας σε διεθνές επίπεδο και τόνισαν το ιερό καθήκον της Πολιτείας και των Ελλήνων πολιτών να διατηρήσουν ζωντανές τις ιστορικές μνήμες, τα ήθη και τις παραδόσεις του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα (Κυριακή 14 Μαϊου) το πρωί με την Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Γενοκτονίας,  στον Ιερό Γεννήσεως του Σωτήρος Κρύας Βρύσης  και ομιλία από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή

Ακολούθησε τελετή μνημοσύνης και τρισάγιος επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού, παρουσία εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών και φορέων, εκπροσώπων Συλλόγων από την διοικητική επικράτεια της Πέλλας και πλήθους κόσμου. 

Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με  χαιρετισμούς, απαγγελία τραγουδιού «Την Πατρίδα μ’ έχασα», από το μέλος του Συλλόγου Ποντίων Κρύας Βρύσης Ουρανία Γεωργιάδου, εκτέλεση δύο Ποντιακών παραδοσιακών τραγουδιών από τον καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών Αλέξη Στεφανίδη και ομάδα μαθητών του, απαγγελία ποιήματος από τον  Απόστολο Ασλανίδη, ανάγνωση ψηφίσματος από τον δημοσιογράφο Γεώργιο Παναγιωτίδη, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Θυμάτων της Γενοκτονίας και τον Εθνικό Ύμνο. 







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Αξιεπαινη η προσπαθεια του συλλογου Ποντιων ωστε να κρατηθει ζωντανη η Ιστορια του Εθνους μας. Μοναδικη παραφωνια η πολυπληθής παρουσια πολιτικων προσωπων που τα εδωσαν ολα για την προβολη τους διχως να ενδιαφέρονται για το ιερο αυτο ιστορικο γεγονος. Ο κοσμος επαψε να τρωει χορτο. Μπορει να τρωει αερα, μπορει να μενει νηστικος αλλα πολιτικο σανό επαψε να μασαει. Η αποτυπωση θα φανει στην καλπη γιατι η οποια κυβερνηση ειτε μονοκομματικη, ειτε συνασπισμου κομματων θα ειναι μια ισχυρη μειοψηφια. Οι δε αυτοδιοικητικοι ηταν γραφικοι μεχρι θανατου με παλαιομοδιτικες πλεκτες κοντες γραβατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος
      Που με την πάροδο του χρόνου θα γίνουμε ακόμα πιο σύγχρονο,και όσο οι λαοί Παντρεύονται όλο και περισσότερο ανάμεικτα , ας πάμε μπροστά .Καλές οι γιορτές αλλά αν κάθε ράτσα γιορτάζει το παρελθόν της ξεχωριστά τότε δεν θα δουλεύει κανείς στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. Αν καταλαβες απο το σχολιο μου αυτο που περιγραφεις στην απαντηση σου τοτε βρασε ρυζι. Η συγκεκριμένη εκδηλωση ειναι μια Εθνικη γιορτη και δοθηκαν αγωνες για την κατακτηση αυτη σε ολα τα μηκη και πλατη του πλανήτη. Δεν εχει να κανει με την ρατσα αλλα ουτε και με την φυλη. Εχει να κανει με την ΙΣΤΟΡΙΑ στην οποια πιθανον να πηγαινες σχολειο παντα αδιαβαστος 1:24. Περαν τουτου εγω ειμαι περηφανος για οποιον φερει την ιδιοτητα του Έλλην...

      Διαγραφή
    3. Εδώ συζητάμε για επανακαθορισμό όσων μαθημάτων αναφέρονται γενικά στο παρελθόν κι εσυ κανείς σημαία το παρελθόν. Εδώ μιλάμε για συνεχή delete που μας ζητάνε με νέες ανακαλύψεις και κάποιοι ακόμα αποδέχονται την παιδεία ως θέσφατο.Ζούμε στην εποχή που το βράδυ επανακαθορίσει αυτά που έμαθες το πρωί. Αν είσαι κάτοικος Ελλάδος είναι λογικό να μην έχεις εναλλακτικές σκέψης. Στην Ευρώπη όμως τρέχουν προς το μέλλον .

      Διαγραφή
    4. Ποιοι δηλαδη συζητάτε για τον επανακαθορισμο των μαθηματων; Η επιτροπη σοφων στην οποια συμμετεχεις; Ξερεις, οι παγκοσμιοποιητες στους οποιους πιθανον να ανηκεις κι εσυ ειναι αυτοι που ξεδιαντροπα διαβρωνουν συνειδησεις και εθνικοτητες. Ναι ειμαι κατοικος Ελλαδας ευτυχως γιατι εσεις στην Ευρωπη μπορειτε να επιλεξετε αφοβα την οποια ανωμαλια σας κατεβαζει η κουτρα. Ευτυχως ομως εκει λειτουργει αριστα ο θεσμος της Δικαιοσυνης, οποτε προσεχε...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.