Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας Γ. Σιδηρόπουλος για το μέλλον των αγροτών: ''Είναι πια θέμα επιβίωσης!''



Για το μέλλον του επαγγέλματός τους και του πρωτογενή τομέα, αλλά και για τα μεγάλα "καυτά" προβλήματα που τους απασχολούν συζήτησαν οι αγρότες που πήραν μέρος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία του Συλλόγου, στα Γιαννιτσά, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. 
Μετά από εισήγηση του προέδρου του Δ.Σ., Γιώργου Σιδηρόπουλου, ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για μελλοντικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις καθώς ήταν έκδηλη η ανησυχία για το μέλλον τους. 
Όπως τόνισε ο κ. Σιδηρόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα μας, ''τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι πολλά και μεγάλα και σύντομα θα προβούμε σε ανάληψη πρωτοβουλιών, γιατί πρόκειται πλέον για θέμα επιβίωσης. Θα έρθουμε σε επαφή με αγροτικούς  φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας για να αποφασίσουμε από κοινού τις μελλοντικές μας κινήσεις, αφού τα αιτήματά μας είναι κοινά με αυτά των συναδέλφων μας των υπολοίπων περιοχών", κατέληξε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας.
Σέρρες: Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες – Θα βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους
Στο μεταξύ, Γενική Συνέλευση του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Επιμελητήριο Σερρών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Σερρών οι αγρότες αποφάσισαν να εκδώσουν ψήφισμα και να ζητήσουν συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού, τον αντιπεριφερειάρχη και αν είναι δυνατόν και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και να ξεκινήσουν δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις, βγάζοντας αρχικά τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους, για να μετρηθούν όπως είπαν, και στη συνέχεια σε συνεννόηση με αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις εκεί που θα αποφασίσουν και κυρίως στη Θεσσαλονίκη έξω από το κτίριο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
Οι αγρότες τόνισαν ότι για να έχουν επιτυχία οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μαζικές και δυναμικές και το σημαντικότερο να υπάρξει συσπείρωση και ενότητα. «Φτάνει ο διχασμός και ο εμπαιγμός. Το πρόβλημα είναι ένα και το μέτωπο είναι ένα, άρα λοιπόν πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.
Για το αν θα δούμε τρακτέρ στους δρόμους ο κ. Παναγής είπε: «Θεωρώ ότι θα τα δούμε. Δεν ξέρω αν θα τα δούμε με την ίδια μορφή, δεν ξέρω αν θα τα δούμε με τον ίδιο τρόπο που γινόταν κατά καιρούς, αλλά να είστε σίγουροι όπως ανέφερα, μιας και κατανοούμε τη σοβαρότητα του προβλήματος, που είναι θέμα καθαρά επιβίωσης, χρειάζεται στόχευση και μαζικότητα. Αυτό θα είναι το μυστικό της επιτυχίας, γιατί να ξέρετε, αύριο δεν υπάρχει και νομίζω ότι το κατάλαβαν όλοι εδώ».
Δ. Μπ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.