Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Εδεσσαϊκό Καρναβάλι καλύτερο από ποτέ - Αγκάλιασε μαζί με τους καρναβαλιστές πάνω από 15000 επισκέπτες



Με ανεπανάληπτο κέφι ολοκληρώθηκαν οι γιορτές του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού με ένα πλήρες συνεχές πρόγραμμα 15 ημερών το οποίο άγγιξε όλες τις χορδές με ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Κορύφωση των εκδηλώσεων ήταν η καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση του Σαββατόβραδου με πάνω από 15000 επισκέπτες οι οποίοι απόλαυσαν την παρέλαση των 17 ομάδων του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού με 2500 καρναβαλιστές. Αμέσως μετά την παρέλαση με ξέφρενο κέφι το πάρτυ H2O κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στους Μικρούς Καταρράκτες και σε όλο το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης. Οι γιορτές της Εδεσσαϊκής Αποκριάς έχουν βαθιές ρίζες στο χρόνο και στην πόλη της Έδεσσας όπου άλλοτε περνούσε η Αρχαία Εγνατία Οδός. Από εδώ πέρασε και ο Χοίρος ο Πασίφιλος ο πρώτος καταγεγραμμένος πολιτιστικός επισκέπτης της πόλης για να συμμετέχει σε ένα ανάλογο διονυσιακό γλέντι πριν 2 χιλιάδες χρόνια. Η ιστορία συνεχίζεται … Το ενδιαφέρον φάνηκε από νωρίς στις συγκεντρώσεις της ανοικτής εθελοντικής οργανωτικής επιτροπής με συγκλονιστική συμμετοχή. Μεταξύ των εκδηλώσεων ξεχώρισε για πρώτη φορά η επίσημη έναρξη του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού στην οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, αλλά και το τραγούδι του. Αξιοσημείωτη η παρουσία της Έδεσσας στους δρόμους του Κουδουνιού στην Θεσσαλονίκη μαζί με όλα τα παραδοσιακά έθιμα της Μακεδονίας, της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Στην συνέχεια το εργαστήρι με την έκθεση αποκριάτικης μάσκας στο «Χατζηγιάννειο», η Τσικνοπέμπτη με τις δεκάδες ψησταριές να έχουν μετατρέψει την Έδεσσα σε μια πόλη του χορού και του γλεντιού. Το πρωτότυπο Καρναβάλι “Edessa Under Water Carnival” (κάτω από το νερό) ήρθε για να μείνει ενώ το Παιδικό Καρναβάλι έκλεψε καρδιές και στην Έδεσσα & στην Βεγορίτιδα. Η Καρναβαλοποδηλατοδρομία απέδειξε ότι η Έδεσσα είναι φιλική στο ποδήλατο και της αξίζει να συμμετέχει ανάμεσα στους BikeFriendy προορισμούς. Ένα πρότυπο Dog Carnival έβαλε τους τετράποδους φίλους στο παιχνίδι της αμφίεσης. Η παράδοση τιμήθηκε δεόντως τόσο στην βραδιά των συλλόγων της Έδεσσας όσο και του γύρου της πόλης με τα «Κουδουνίσματα» ενώ το Κυνήγι Θησαυρού μέσα στο γεωπάρκο καταρρακτών το ακολούθησαν παιδιά της πόλης και της περιοχής αλλά και πολλοί επισκέπτες. Την Κυριακή της Αποκριάς κυριάρχησε το έθιμο της «Λάμκας» με το αυγό και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου. Την Καθαρά Δευτέρα η φασολάδα είχε την τιμητική της σε όλες τις διαστάσεις ενώ οι χαρταετοί πέταξαν στην Βεγορίτιδα σε μια ανοιξιάτικη φύση στα καλύτερα της.

FB ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Edessa Tourist Information Center / Tel +302381020300






 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Μήπως ήμασταν σε άλλη πόλη , εμείς που παρακολουθήσαμε τις εκδηλώσεις του Δήμου Έδεσσας; Το φρικτοτερο καρναβάλι από όσα θυμάμαι.Τα άρματα; Σκουπίδια
    ., σπασμένα και ξεχαρβαλωμενα, κάποια δε διαλύονταν καθ' οδόν,οι δε καρναβαλιστές έπεφταν κάτω από τις πλατφόρμες των τρακτέρ, αστυνόμευση του χώρου από τους διοργανωτές; Καμία. Όποιος ήθελε περιφερόταν πέρα δώθε εμποδίζοντας τους καρναβαλιστές, τις μαζορέτες τους τυμπανιστές αλλά και τους θεατές.Οι καρναβαλιστές που τελείωναν την παρέλαση, ξεχύνονταν στον χώρο που εξελισσόταν η παρέλαση εμποδίζοντας την ομαλή διεξαγωγή της.Να μη μιλήσουμε για την φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας.. Άλλο φιάσκο.Συγνωμη, άλλα περιμέναμε από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο . Τόσα που μας έταξε προεκλογικά και
    τι εισπράττουμε ; μια απογοήτευση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΖΕΡΙΑ!! ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!! ΕΦΕΥΓΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕ Η ΕΔΕΣΣΑ ΕΠΙ ΓΙΑΝΝΟΥ!! ΠΟΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ!! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑ!!! ΜΗ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ!!

      Διαγραφή
    2. Προς10:47.Φαίνεσαι ότι δεν είσαι μόνιμος κάτοικος, τσιράκι του Τσεπκεντζη.

      Διαγραφή
  2. Ρε Τσεπκεντζη, πως τους μετρησες τους τουρίστες και τους εβγαλες 15000; Αφού δεν. Έχεις ξενοδοχεία για να πεις ότι. τους φιλοξενησες.Ασε τα παραμύθια σου και κάτσε να δουλέψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μετά ξυπνησατε.Ακου 15000 επισκέπτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πλάκα μας κάνουν 15.000 μαζί με 2.500 καρναβάλια!!! και μαλιστα λέει 15.000 επισκέπτες χωρίς τους Εδεσσαιους !!! κάντε μια διαίρεση με το 5 και πολλά λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μετσκες κανανε την διαφορά η μια μετράει για εκατό κούνια που σας κούναγε κοιμάστε νομίζετε χόρτα μασάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι εσείς που κάνετε στείρα αντιπολίτευση, αν αγαπάτε την πόλη σας, σηκωθείτε από τους καναπέδες, παρατήστε τα μολύβια και κάντε εθελοντική δουλειά. Βοηθήστε να γίνουν όλα καλύτερα.
    Αν απλά μιζεριάζετε και δεν κάνετε τίποτα δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρίνετε αυτούς που προσπαθούν. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρνουν τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην μας δουλεύουν κιόλας, άκου 15.000 επισκέπτες στα καρναβάλια!!! 🦧🦧🦧Με τι έφτασαν αυτοί; ΚΤΕΛ και ΟΣΕ 🚉 δεν έβαλαν έκτακτα και αν ήταν με αυτοκίνητα θα ήταν παρκαρισμένα μέχρι το ριζάρι,,😄😄😄

      Διαγραφή
    2. Εσύ 7:56, που ήσουν πέρσι, προπερσι και τις άλλες χρονιές; Πήγες εθελοντής σε καμία δράση να βοηθήσεις τον Δήμο; Όχι βέβαια, με ένα κινητό στο χέρι, βγάζατε φωτογραφίες, καμιά λακούβα, κανένα κάδο σπασμένο, κανένα κλαδί πεσμένο και τα ανεβάζατε στο fb ,αυτή ήταν η στάση σας, πάντα επικριτική και πάντα αρνητική σε αυτούς που προσπαθούσαν. Τώρα λουστητε τα.

      Διαγραφή
  7. ΤΟΥΣ 300 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ 15.000!!!!!!!!!!!!! ΟΥΤΕ Ο ΜΠΙΡΣΙΜ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον 7.56.Με αυτην την κριτική μόνο να σκατε απο την ζηλεια σας, μπορείτε, όλοι οι καλοπροαιρετοι εμειναν ευχαριστημένοι με την διοργάνωση και το κεφι που υπηρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσυ συμπολίτη μου του 4.01,περιγραφεις τις παρελάσεις της τελευταιας, εικοσαετιας, θα ξεχασουμε το στρίμωγμα που τρώγαμε τις προηγούμενες τελευταιες χρονιες με την διαφορετική κατευθυνση της παρελασης; Κι οσο για το φιασκο της φασολαδας ειστε αδικος, νεα παιδια του ΙΕΚ Μαγειρικης, θελησαν να δειξουν μια εναλλακτική της φασολαδας και ολων των υπολοιπων, κι εσεις τα κατακρινετε, αντι να τα ενθαρρύνετε αν θελατε παροδοσιακη ειχε σε αλλες περιοχες του Δημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα δηλ παραδέχεστε ότι είχε ποιο λίγο κόσμο, αφού τις άλλες χρονιές εισασταν στριμωγμένοι, όπως λες, αυτά να τα πεις στον δήμαρχο σας με τα παραμύθια των 15000 επισκεπτών . Αλλά τόσες παπάρες που είπε προεκλογικά, αυτά παθαίνει, Ότι και να λέτε για να τον στηρίξετε, ο κόσμος βλέπει . Πολύ λίγος για δήμαρχος.

      Διαγραφή
  10. Το στρίμωγμα ηταν λογω τις διαφορετικης κατεύθυνσης, μηκροτερου μηκους παρελαση, μην τα ερμηνευεις οπως θέλεις, ειναι λιγος δεν σας ικανοποιεί; επειδη εχετε μαθει στην διαπλοκη, και στην ομηρια πολιτων και εργαζομενων, τα προηγουμενα χρονια, δεν σας αρεσει η τιμιότητα και η δικαιοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.