Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Πέλλας: Τα οικονομικά στοιχεία από τις εκδηλώσεις κατά τη περίοδο της αποκριάς


Στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Πέλλας ως προς την ενίσχυση της διαφάνειας, την ενημέρωση των πολιτών και ενθάρρυνση της συμμετοχικότητας, αλλά και του οικονομικού εξορθολογισμού του Δήμου, παρατίθενται τα παρακάτω οικονομικά στοιχεία που αφορούν σε εκδηλώσεις κατά τη περίοδο της αποκριάς:
Το έτος αναφοράς συγκριτικά είναι το 2023.

Καρναβάλι Κρύας Βρύσης: 
Το 2023 δαπανήθηκαν 18.434,00.
Η φετινή εκδήλωση κόστισε στον Δήμο Πέλλας 17.500,00 μέσα στα οποία συνυπολογίστηκαν και οι δαπάνες για το καρναβάλι της Πέλλας. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία συμπεραίνεται ότι υπήρξε αποδοτική διαχείριση πόρων για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του 2024.

Καρναβαλικό Πάρτι Τσικνοπέμπτης στα Γιαννιτσά: 
Το κόστος της εκδήλωσης ανήλθε στα 800,00 ευρώ. Για την συγκεκριμένη εκδήλωση δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία εφόσον ήταν η πρώτη χρονιά όπου διενεργήθηκε.

Κούλουμα - Καθαρά Δευτέρα: 
Όπως την περασμένη χρονιά έτσι και φέτος ο Δήμος χορήγησε προμήθειες για τα κούλουμα σε διάφορα σημεία του Δήμου Πέλλας, τα οποία διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τους συλλόγους. Το 2022 οι εκδηλώσεις δεν έλαβαν χώρα λόγω της πανδημίας. 
Το 2023 δαπανήθηκαν για τα κούλουμα συνολικά €9.336,61. Το 2024 ο Δήμος πλήρωσε 9.372,83. 

Με δεδομένα την σημαντική αύξηση των τιμών των αγαθών λόγω πληθωρισμού, τις αυξημένες ανάγκες για τις φετινές εκδηλώσεις (17 σημεία από 14 συγκριτικά το 2023), αλλά και την σχεδόν εξ ολοκλήρου κάλυψη των αναγκών και της ζήτησης σε προμήθειες, προκύπτει ότι έγινε αποδοτική διαχείριση πόρων και στη συγκεκριμένη δαπάνη.
Ο Δήμος Πέλλας θα συνεχίσει να ασκεί πολιτική σεβόμενος τα χρήματα των πολιτών και θα τηρεί στο ακέραιο τις αρχές της διαφάνειας και της δημοκρατικής συμμετοχής.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

22 comments:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο για να βουλώσουν τα στόματα κάποιων κακοπροαιρετων,ας στείλουν μήνυμα πάλι οι χθεσινοι που μιλούσαν για κακό διαχείριση να δούμε σήμερα τι θα προσαψουν στον δήμαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μας λέτε και αναλυτικά τα νούμερα ;;; Που υποστηρίζεται ότι έχετε ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μπεις διαύγεια δεν μπορείς να τα δεις;

      Διαγραφή
    2. Από πότε έμαθες την Διαύγεια ρε ταγαρι; Μήπως ο κάθε άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να ξέρει ότι γίνεται ανάρτηση; Τις αναρτήσεις τις σηκώνει ο Δήμος η ο Θεός; Αυτό με την Κοκκινοσκουφίτσα και τον κακό Λύκο το ξέρεις; Άντε στα τσακιδια που άρχισες να πιάνεις πληκτρολόγιο τώρα που ο μισθός μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει...

      Διαγραφή
    3. Προφιτερόλ με extra σοκολάτα ίσως?

      Διαγραφή
    4. 8:25 Π.Μ. Το παραλήρημα ενός σταμκονσταλγού. Φυσικά, εσείς τι σχέση να είχατε με την Διαύγεια. Την ακούτε και σας πιάνει τρέμουλο.

      Διαγραφή
    5. ωπα ρε παιδια για να καταλαβουμε και εμεις οι αμορφωτοι. Δηλαδη ο Φουντουκιδης πληρωσε τα ΙΔΙΑ λεφτα με τον Σταμκο για τη Καθαρα Δευτερα αλλα για περισσοτερα και πιο ακριβα τροφιμα; Τελικα το μεγαλυτερο παρτι στα κουλουμα το εκανε η πρωην δημοτικη αρχη.

      Διαγραφή
    6. Μπα τον 8:25 τον κόβω για Καστεριδικο

      Διαγραφή
    7. Μπα τον 5.15 τον κόβω για τον Βαμβακούλα . Άντε ρε να ακονίσεις λίγο την γκλάβα σου

      Διαγραφή
  3. Πω πω πω πω. Φωτιες βαζει ο Φουντουκιδης λεμεεε. Ο Σταμκος και οι παρατρεχαμενοι του θα απαντησουν??? Πολυ σιωπη επεσε, σε αλλα και αλλα ειναι λαλιστατοι για βασιλοπιτες και μπουρδες. Τωρα στην ουσια ΤΟΥΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ. Χτυπησε φλεβα ο νεος δημαρχος. Εκει που τους ΠΟΝΑΕΙ... ξερουν αυτοι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πολυ μετριόφρωνες είναι με αυτη την ανακοινωση. κανονικα θα επρεπε να ζητησουν απο τον προηγουμενο ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ με αυτο το χαμο που εγινε στην κρυα βρυση φετος να βγηκε πιο φθηνα η νυφη. Και επισης ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ τα κουλουμα να βγηκαν τα ιδια λεφτα οταν παραλαβαμε διπλασιες ποσοτητες σε προμηθειες, τουλαχιστον ο δικος μας συλλογος αλλα απο οσο γνωριζω και απο αλλους συλλογους το ιδιο ισχυει. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ? Να σας θυμισω οτι ειστε αντιπολιτευση και εχετε θεσμικο ρολο. Εχετε υποχρεωση να απαντατε. Ποτε θα δουμε απο εσας μια απολογια για τα οικονομικα τωρα που σας ξεμπροστιαζει η νεα δημοτικη αρχη;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το απόλυτο ξεβράκωμα!!!! Μπράβο στον Φουντουκίδη που βγάζει τις σπατάλες και την "κακοδιαχείριση" (το λέω ευγενικά) των προηγούμενων. Ειναι φως φαναρι οτι γινοταν τρελο γλεντι αλλα τωρα φαινεται και στα νουμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βρε τι ησυχια επεσε ξαφνικα στο καρατζοβα απο τα τσιρακια του Σταμκου μολις ανοιξαν οι κουρτινες και μπηκε φως στο δημαρχειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιμένουμε από τα μυαλά να ξεμπροστιασουν την διοίκηση Στάμκου.Αν τα καταφέρετε κερδίζετε ένα γλυφιτζουρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο αυτό έχεις να πεις εσύ; θα μας πεις που πήγαν τα λεφτά που πλήρωνε ο Στάμκος υπερδιπλάσια απο τον Φουντουκίδη; Τέλος τα ψέματα, ο πέλεκυς θα είναι βαρύς

      Διαγραφή
  8. Ανούσιες κοκορομαχιες την στιγμή που όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσετε το έργο και την πολιτική μας. Δεσμευτηκατε ότι θα συνεχίσετε το έργο μας και εμείς σας εκλέξαμε για νά μήν βγει ο Κάστερ. Αν αθετησετε τον λόγο σας κρίμα στον λαιμό σας. Συμφωνείς ΗΡΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτα πρώτα οι μισθοί στην νέα διοίκηση είναι πολλαπλοί από τους παρατεταμένος υποστηρικτές της Πόπης. Άρα είναι δεδομένο ότι ο ρόλος τους θα είναι να υποστηρίζουν κάθε χαζομάρα που κάνει η νέα διοίκηση. Ο καλύτερος πάντως και με διαφορά ο δημοσιογράφος από την κρύα Βρύση..... Είναι ανίκητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμείς σας βγάλαμε εμείς θα σας ρίξουμε. Γιατί τελικά λάθος κάναμε. Ο Κάστερ δεν είχε τόσους πεινασμένους και ανέργους στον συνδιασμό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφιτερόλ με γέμιση σοκολάτας ίσως!

      Διαγραφή
    2. Εσύ 5:33 κι εσύ 6:57 πρέπει να είστε από αυτούς που είχαν καθίσει ήδη στα γραφεία προτού γίνουν οι εκλογές,ακόμη δεν μπορείτε να το χωνεψετε κι όσο βλέπετε το ξεκίνημα του Φουντουκιδη τόσο σας πιάνει πανικός....καλό βράδυ

      Διαγραφή
    3. Εσύ ασχολείσαι με τα σοκολατένια προφιτερόλ ακόμη; Πράγματι ιδιαίτερα εξαιρετική ενασχόληση. Δείχνει το γούστο υψηλής ραπτικής που επέλεξε ο Φουντουκιδης για συνεργάτες. Συμφωνείς ΗΡΑ;

      Διαγραφή
    4. δημοσιογράφος είσαι όχι ζαχαροπλάστης. φτιάνει με τα κεράσματα ΑΜΙ είπαμε ανίκητος.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.