Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τιμολόγια ρεύματος: Ανεβαίνουν οι τιμές τον Ιούνιο – Στα 69 ευρώ η μεγαβατώρα από 60 τον ΑπρίλιοΆνοδο καταγράφουν οι τιμές χονδρικής για τα τιμολόγια ρεύματος του Ιουνίου καθώς στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου οι τιμές στη χονδρική αγορά για τα τιμολόγια ρεύματος σκαρφάλωσαν κατά μέσο όρο κοντά στα 69 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 60 ευρώ τον Απρίλιο.

Καθώς τα περισσότερα τιμολόγια λιανικής διαμορφώνονται με βάση την εξέλιξη της χονδρικής κατά τους τελευταίους δύο μήνες, η λογική είναι ότι θα σημειωθεί μια σαφής άνοδος τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Ιούνιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Μάιο το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο βρίσκεται στα 9,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, με το αντίστοιχο της ΔΕΗ, που έχουν οι περισσότεροι καταναλωτές και θεωρείται το τιμολόγιο αναφοράς, στα 10,6 λεπτά.

Εφόσον διατηρηθεί το ίδιο επίπεδο έκπτωσης για τον Ιούνιο (10%) και η τιμή χονδρικής κλείσει θεωρητικά στα 69 ευρώ, τότε από την εξίσωση προκύπτει ένα τιμολόγιο στα 13,5 λεπτά για τη ΔΕΗ. Βεβαίως, η επιχείρηση θα μπορέσει να το αναπροσαρμόσει χαμηλότερα επιλέγοντας υψηλότερη έκπτωση, πράγμα που πράττει συνήθως όταν οι αρχικές τιμές ανεβαίνουν.

Αντίστοιχη κατεύθυνση θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι προμηθευτές ώστε να προκύψει την 1η Ιουνίου η οριστική εικόνα στην αγορά.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.