728x90

Στο Παρίσι με τα τρακτέρ οι Γάλλοι αγρότες – Διαμαρτύρονται για τη Mercosur (βίντεο)


Γάλλοι αγρότες έφεραν σήμερα τα τρακτέρ τους μέσα στο Παρίσι για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Mercosur. Μεγάλος αριθμός τρακτέρ αναμένεται να βρίσκονται σήμερα στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Είναι μια διαδήλωση που έχει διοργανωθεί από ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της Γαλλίας.

Ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου δήλωσε ότι σήμερα θα διαδηλώσουν μπροστά από το γαλλικό κοινοβούλιο και στις 20 Ιανουαρίου σχεδιάζουν να διαδηλώσουν μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Οι αγρότες καταγγέλλουν την συμφωνία Mercosur ότι απειλεί την ντόπια αγορά εφ’ όσον δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό από τις φθηνότερες εισαγωγές από τη Νότια Αμερική, ενώ καταγγέλλουν επίσης ότι τα εισαγόμενα προϊόντα δεν υπόκεινται στους ίδιους ποιοτικούς και περιβαλλοντικούς ελέγχους που ισχύουν για τους Ευρωπαίους παραγωγούς.
Η έγκριση την παρασκευή της συμφωνίας Mercosur από τα περισσότερα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά την απόρριψή της από την Γαλλία, έχει εντείνει την πίεση στην κυβέρνηση από τους αγρότες και την αντιπολίτευση.
Να υπενθυμίσουμε ότι η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας Mercosur αναμένεται στις 17 Ιανουαρίου στην Παραγουάη, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code