Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σκύδρα: "ΟΧΙ" στη χρησιμοποίηση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια είπαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι των Μακεδόνων (βίντεο)


Με την πρώτη εκδήλωση υπό τον τίτλο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ” ξεκίνησαν από τη Σκύδρα οι εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση πολιτών της Κ. Μακεδονίας ενάντια στη χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονία» στην επίσημη ονομασία του κράτους των Σκοπίων .
Η συνάντηση με σύνθημα «Υπόγραψε για την ιστορία... και στήριξε την Μακεδονία» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (3/1) στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας όπου συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος που γέμισε την αίθουσα.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν οι δήμαρχοι Πέλλας, Έδεσσας και Σκύδρας, αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι δημοτικών αρχών, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, κληρικοί, δημοσιογράφοι και απλός κόσμος από την ευρύτερη περιοχή.
Τη συζήτηση συντόνισε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Δόντσιος δίνοντας το λόγο στον πρόεδρο κ. Γιώργο Τάτσιο ο οποίος ξεκίνησε με την ευχή το 2018 να γίνει το έτος δικαίωσης για το μακεδονικό ελληνισμό.
«Πρόκειται για το έτος-ορόσημο καθώς θα κλείσει οριστικά το ζήτημα με την ονομασία του γειτονικού κράτους» συμπλήρωσε.
Ο κ. Τάτσιος κατηγόρησε μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ που θεωρούν δεδομένη τη χρήση του όρου «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό σε αντίθεση με την ελληνική κοινή γνώμη η οποία έχει διαφορετική άποψη.
Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ παρέθεσε στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης της εφημερίδας Real News σύμφωνα με την οποία το 82% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της μη χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.
«Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ξεκινά από σήμερα, με τη συγκέντρωση της Σκύδρας, μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κόσμου για τους κινδύνους που ενέχει για τη χώρα μας ενδεχόμενη χρήση του όρου Μακεδονία από ένα ξένο κράτος» συνέχισε.
Σύμφωνα με τον κ. Τάτσιο, παρατηρούνται ήδη ορχήστρες σε μέρη της Κ. Μακεδονίας να παίζουν μουσική στη λόγια σκοπιανική γλώσσα ενώ σε περίπτωση χρήσης του όρου «Μακεδονία» από το γειτονικό κράτος, προειδοποίησε ότι οι όροι «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα» θα χρησιμοποιηθούν αυτόματα από προπαγανδιστές που επιδιώκουν μελλοντικά την αυτονόμηση της περιοχής μας και την ενσωμάτωσή της στο γειτονικό κράτος.
Συνέχισε λέγοντας ότι η ομοσπονδία έχει ενημερώσει όλους τους βουλευτές για αυτούς τους κινδύνους και προσπάθησε να καλέσει τους βουλευτές της Πέλλας στη Σκύδρα για να συζητήσουν για τα βασικά αιτήματα της Ομοσπονδίας τα οποία είναι :
"Να εμμείνει η ελληνική κυβέρνηση στην απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών του 1992 η οποία αρνείται κάθε χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κράτους
Σε διαφορετική περίπτωση να προκηρύξει δημοψήφισμα ώστε να αποφανθεί ο ελληνικός λαός για αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα."
Γ. Στάμκος: "Ούτε Άνω, ούτε Κάτω, Ούτε Βαρνταρ Μακεδονία. Μακεδόνες είμαστε εμείς!"
Ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «δώσαμε πολύ χρόνο στους Σκοπιανούς για να φτιάξουν ένα μύθο και τώρα αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν άνθρωποι 60-70 χρόνων από τη γειτονική χώρα να πιστεύουν σε αυτό το μύθο. Δεν αντιμετωπίσαμε το ζήτημα του σκοπιανού μακεδονισμού με τη δέουσα σοβαρότητα».
Στη συνέχεια τόνισε ότι η ονομασία έχει να κάνει με τη γεωγραφική θέση και την ιστορία μιας περιοχής. «Μακεδονία είναι η περιοχή που γνωρίζουμε εμείς , νότια των οροσειρών» είπε χαρακτηριστικά για να θέσει το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν να έχει γίνει τόση μετάθεση γης, τόση εκχέρσωση, με αποτέλεσμα κάποιοι να θεωρούν ότι είναι Μακεδόνες»;
«Αν είμαστε ενδοτικοί σε αυτό το ζήτημα, τα παιδιά μας θα υποφέρουν» προειδοποίησε ο δήμαρχος Πέλλας συμπληρώνοντας ότι «τη διαπραγμάτευση την κάνει η ελληνική κυβέρνηση και θα πρέπει να δώσουμε δύναμη σε αυτή για να υποστηρίξει το αυτονόητο:
Ούτε Άνω, ούτε Κάτω, Ούτε Βαρνταρ Μακεδονία. Μακεδόνες είμαστε εμείς!»
Δ. Γιάννου: “Ντρέπομαι για τους δημοτικούς συμβούλους που δε στήριξαν το ψήφισμα για τη Μακεδονία”
Ο δήμαρχος Έδεσσας ανέφερε ότι πέρασε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα για μη χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια στο Δημοτικό Συμβούλιο της Έδεσσας για να συνεχίσει ότι «ντρέπομαι για αυτούς που δεν ψήφισαν υπέρ».
“Εγώ σας ρωτάω πόσα αφρικανικά κράτη άλλαξαν όνομα. Ας μετρήσουμε πόσο μέγεθος έχουν τα Σκόπια μπροστά σε αυτά τα κράτη. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε μπορούν να αλλάξουν το όνομα Μακεδονία. Είμαι Έλληνας, Μακεδόνας και ντόπιος” κατέληξε. 
Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι με επίσημο αίτημα προς όλους (σύνολο 59) τους Δήμους της Μακεδονίας ζητήθηκε η έκδοση ψηφισμάτων των Δημοτικών Συμβουλίων για στήριξη της καμπάνιας και απαίτηση για μη χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην οριστική ονομασία των Σκοπίων.
Όπως ειπώθηκε, ήδη πολλοί Δήμοι έχουν εκδώσει θετικά ψηφίσματα και ακολουθούν κι άλλοι. Το σύνολο των ψηφισμάτων θα κατατεθούν στην πολιτική ηγεσία ως επίσημη απόφαση/αίτημα του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της Μακεδονίας.
Να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιανουαρίου το συντονιστικό όργανο της καμπάνιας θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της Χώρας.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της ΗΕ karatzova.com:

enhmerekski
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Ευτυχως ολοι αυτοι οι παρευρισκομενοι δεν πανε στα Σκοπια για ψωνια και στηριζουν την τοπικη αγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Δημοτικοι συμβουλοι εδεσσας που δεν εχουν προβλημα με τον ορο "Μακεδονια" στην ονομασια των σκοπιων ποι ειναι? δεν εχουν ονοματεπωνυμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΛΩΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ.
    ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ-ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην περίοδο του Μακεδονικού αγώνα οι πρόγονοι σου γνώριζαν που βρίσκετε η Μακεδονία ; Οποιος εκφράζει διαφορετική άποψη από την δική μας δεν είναι κατα ανάγκη προδότης.

      Διαγραφή
    2. θΑ ΚΗΡΟΞΟΜΕΝ ΙΕΡΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ,ΘΑ ΔΙΩΞΟΜΕΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΥΨΩΣΟΜΕΝ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΝΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ,ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΕΡΟΜΕΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΓΕΥΓΕΛΗ...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΜΕΝ ΤΑΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

      Διαγραφή
  4. Καλά τα δελτία τύπου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά άριστη και εποικοδομητική θα ήταν συμμετοχή των Αρχιερέων και στα κρίσιμα ζητήματα, όπως το Μακεδονικό. Καλές οι κορδέλες στις εμποροπανηγύρεις, άριστες οι συμμετοχές των ταγών αυτών στην λήψη αποφάσεων σε ζητήματα που αφορούν το Έθνος και την Πατρίδα, όπως η παραπάνω εκδήλωση. Εκεί δυστυχώς εκπροσωπούν τους Μητροπολίτες οι απλοί Ιερείς, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες. Τρίζουν τα κόκαλα του μακαριστού Χριστοδούλου, βλέποντας από κει πάνω να ξεπουλιούνται τα πάντα και οι Αρχιερείς να κωφεύουν.
    Ειλικρινά κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεπτομενος ορθοδοξος Χριστιανος5 Ιανουαρίου 2018 στις 11:19 μ.μ.

      Σεναριο- ΘΕαΤΡο ΤοΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ. Το ΔΝΤ , οι μεγαλοι οικονομικοι οικοι Γκολντμαν Σαξ, Μπιτελμπεργκ,η Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα ελεγχονται απο Ροτσιλντ,Σορος και λοιπους της Υψιστης πολιτικης οικονομικης Μασονιας ,που συμφωνα με τις θεσεις των χριστιανων ζηλωτων και μη,εκπροσωπουν τον Αντιχριστο εφοσον , εμβλημα των Μασονικων Στοων και των Σιωνιστων Ειναι η Πενταλφα! Ολοι αυτοι οι βασικοι χρηματοδοτες του Παγκοσμιου Καπιταλιστικου κατεστημενου ,στηριζουν παντα Δεξιες,κεντροδεξιες κυβερνησεις ,η, και με σοσιαλδημοκρατικο προφιλ,π.χ Πασοκ,οι οποιες κυβερνησεις,στην ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ τους πλειοψηφεια για τους δικους τους γεωστρατηγικους λογους αναγνωριζουν την Fyrom ως Μακεδονια! Ολοι ομως αυτοι οι προαναφερομενοι Μασονοι- Αντιχριστοι αλλα δυστυχως πολιτικοι μας συμμαχοι,,με την Ευρωζωνη καταφεραν να ελεγχουν την Ευρωπαικη Οικονομια μεσω μιας Τραπεζας.της ευρωπαικης Κεντρικης! αρα το Ευρω ,οπως και το δολαριο ειναι οπλα των Σιωνιστων και του Αντιχριστου! Αυτο ομως δεν πτοει τους δικους μας "σεβασμιους" ρασοφορους υπηρετες του Ιησου,να το καρπωνονται,να δεχονται τους μισθους τους σε Ευρουδακια, η, να το χρησιμοποιουν με Ευρωπαικα προγραμματα σε αναστηλωσεις Μοναστηριων ,π.χ. του Αγ.Ορους,[το ιδιο αλλωστε κανουν αδιαφοροι και ο Καθολικοι!] Ολοι λοιπον αυτοι οι Πατριδοκαπηλοι και θρησκειοκαπηλοι ρασοφοροι Ιεραρχες,ενω θα επρεπε να επιδιωκουνν τον Διαχωρισμο Εκκλησιας -Κρατους ωστε να απεμπλακει η Εκκλησια, απο την Πολιτικη -οικονομικη -Ανθελληνικη Μασονια, μεθαυριο στην Θεσσαλονικοι θα παιξουν την Δευτερη σκηνη του Θεατρου,με την καθοδηγηση των πολιτικων τους πατρωνων θα κουνησουν το δακτυλο ,θα σηκωσουν αναστημα στους Ευρωπαιους και Αμερικανους πολιτικους εργοδοτες τους, την στιγμη που τους εχουμε αναγκη ,[νατους κατσουμε και στα τεσσερα δηλ. ] ,οταν εχουμε να αντιμετωπισουμε ενα μανιακο και απροβλεπτο Ερντογαν ! Ετσι λοιπον καθοδηγωντας εναν οχλο με ελλιπη ενημερωση ,με λαβαρα θα ξαναπαιξουν το Εθνικιστικο παιχνιδι του Μακαριστου Χριστοδουλου! Και ενω χρειαζομαστε συμμαχους για τον υπαρκτο ,οσο ποτε αλλοτε εξανατολων κινδυνο, ψαχνουμε το μπελα μας

      Διαγραφή
  5. Πάλι "κυνήγι μαγισσών", πάλι εθνικιστικά συλλαλητήρια. ενώ την ίδια ώρα οι Σύμμαχοί μας από ΗΠΑ - ΕΕ μας επιβάλουν πλέον την αναγνώριση των Σκοπίων γιατί θέλουν για τις δικές τους ανάγκες να τους "μαντρώσουν" σε ΕΕ - ΝΑΤΟ. Γι'αυτές όμως τις αλήθειες κουβέντα οι λαλίστατοι της Ομοσπονδίας ή μήπως πρώτα-πρώτα τους ενδιαφέρουν οι επιθυμίες των Αμερικάνων & των Ευρωπαίων "συμμάχων", ρωτάω μήπως ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λαλιστατοι παρευρισκομενοι των Συλλογων,πολιτικων θρησκευτικων οργανωσεων,οργανωσαν παλι ενα Θεατρο εντυπωσεων. Ολοι τουσ πολιτικα ιδεολογικα προσκειμενοι απο Δεξια προς τα Ακροδεξια ηρθαν να αμφισβητησουν τους Ιδεολογικους τους ηγητορες Τραμπ,Μερκελ Ραχοι,Ηπα που ανεγνωρισαν τα Σκοπια Μακεδονια για δικους τους Γεωστρατηγικους ,πολιτικους λογους< απλα μαζευτηκαμε να βροντοφωναξουμε αυτο που θελουμε να ακουσουμε εμεις>

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.