Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Καρασμάνης στον τόπο της νέας καταστροφής από τη θεομηνία σε χωριά των Δήμων Έδεσσας και Σκύδρας (φωτο)


"Κόλαση" και απόγνωση από τη νέα θεομηνία – τυφώνα που σάρωσε τα χωριά Βεγορίτιδας, Έδεσσας και Σκύδρας!

Θα παρακολουθεί καθημερινά τις διαδικασίες εκτιμήσεων και αποζημιώσεων 

Από τις πρωινές ώρες σήμερα, ο Γιώργος Καρασμάνης έσπευσε στις περιοχές Βεγορίτιδας, Έδεσσας και Σκύδρας, για να διαπιστώσει και προσωπικά την έκταση και το μέγεθος των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε η χθεσινοβραδινή νέα τρομακτική θεομηνία!
Ο νέος εφιάλτης – μπουρίνι με σφοδρή χαλαζόπτωση, καταιγιστική βροχή και θυελλώδεις ανέμους – χτύπησε ανελέητα τα χωριά του Δήμου Έδεσσας Περαία, Κάτω Γραμματικό, Άρνισσα, Ξανθώγεια, Παναγίτσα, Ζέρβη, Άγιο Αθανάσιο και Φλαμουριά, καθώς και τα χωριά του Δήμου Σκύδρας Αρσένι, Πλεύρωμα και Πετριά. 
Οι εικόνες που αντίκρισε, ήταν τρομακτικές: Η πρωτοφανής καταιγίδα – τυφώνας, που από θαύμα δεν κόστισε και σε ανθρώπινες ζωές, κατεδάφισε κυριολεκτικά στέγες σπιτιών, υπόστεγα και αποθήκες, ξεπάτωσε ολόκληρες παλμέτες με 300ριές δέντρα, και ¨κόσκια¨ σε δημόσιους χώρους! Εκεί δε που η καταστροφή είναι πραγματικά ανυπολόγιστη, είναι στην παραγωγή: Αφανίστηκαν κεράσια, ροδάκινα επιτραπέζια και συμπύρηνα, βερίκοκα, μήλα, δαμάσκηνα, αχλάδια, καρύδια, λωτοί, ακτινίδια κλπ! 
Είναι οι συνέπειες της κλιματική αλλαγής, απέναντι στην οποία η αγροτική μας παραγωγή – για πολλοστή φορά το τελευταίο τρίμηνο – αποδεικνύεται ¨ανοχύρωτη¨, αφημένη στο έλεος των στοιχείων της φύσης! Όπως και οι κατεστραμμένοι  παραγωγοί που χτυπήθηκαν σε περίοδο συγκομιδής, βλέπουν με απόγνωση να χάνονται για άλλη μια φορά οι κόποι τους και οι προσδοκίες τους για εισόδημα και επιβίωση. Θύματα του ¨εγκλήματος¨ των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, που η απελθούσα Κυβέρνηση άφησε ανενεργό το Μέτρο Μ5 των 45 εκατομμυρίων για την προστασία της παραγωγής με αντιχαλαζικά δίχτυα και αντιβρόχινες μεμβράνες. Όπως επίσης άφησε να χαθούν τα 200 εκατομμύρια κοινοτικά χρήματα του Μέτρου Μ17 για την ενίσχυση/ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ και, κατ’ επέκταση τη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος – μέτρα και τα δύο της υπουργίας Καρασμάνη!
Πλέον, ενόψει Νέας ΚΑΠ και νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2020-2027), είναι τεράστιο το βάρος της ευθύνης για την νέα ηγεσία του Υπουργείου: Καλείται να αξιοποιήσει τη δεδομένη ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, και να καταρτίσει ένα Πρόγραμμα που θα διασφαλίζει ουσιαστικά την παραγωγή μας. και, βέβαια, το αγροτικό εισόδημα.
Ασφαλώς, αυτές τις ώρες προέχει το αυτονόητο: Τάχιστες αντικειμενικές εκτιμήσεις και σωστές αποζημιώσεις, διότι ο χειμώνας γι’ αυτούς τους ανθρώπους θα είναι εφιαλτικός! Γι’ αυτό, ο Γιώργος Καρασμάνης δεσμεύτηκε στους πληγέντες αγρότες μας, ότι θα παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη των διαδικασιών για το εκτιμητικό έργο και τις αποζημιώσεις ώστε να μην αδικηθεί κανείς!
Συγχρόνως, θα καταθέσει στον νέο Υπουργό τις συγκεκριμένες προτάσεις του για την αποτελεσματική θωράκιση της αγροτικής παραγωγής και την προστασία του εισοδήματος. Επίσης, θα ζητήσει και από τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κονδύλια για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών.
karka
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Κυρ Γιώργη,η κατάρα ειναι γαϊδάρα και γυρίζει στον αφεντη της.ΣΕ εσας ελαχε να δώσετε δίκαιες εκτιμήσεις και κατα συνέπεια λογικές αποζημιώσεις.Ιδου πεδιον δοξης λαμπρόν.οψομεθα εις Φιλίππους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΛΟΡΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΧΆΛΑΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Θ ΔΩΘΕΙ DENIMIS ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχηγε πρεπει να δωθει προκαταβολη υπαρχουν χωρια που οι αγροτες δεν εχουν να μαζεψουν τιποτα κσι τα εξοδα τρεχουν εφορια ογα κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΡΙΜΟΥΜΕ DENIMIS ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΊΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΈΖΙΟ ΡΟΔΆΚΙΝΟ ΤΣΑΜΠΑ ΨΙΦΟΥΣ ΔΝ ΠΗΡΕΣ ΜΕΓΑΛΕ ΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην αγχώνεσαι όλα θα τα κανονίσουν θα έρθει η κανονικότητα ξέρεις οι αγρότες στους δρόμους κρίμα όμως γιατί ξεμαθατε 3 χρόνια προβατάκια που σας πότισαν αυτό για την Μακεδονία και φάγατε το παραμύθι δεν πρόκειται να γίνει ΤΙΠΟΤΑ ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Γιώργο περιμένουμε πρωκαταβωλες απο τα χαλαζια ψωμί δεν έχουμε να φάμε η Πέλλα σε στήριξε ρίξε ηδροτα και εκτιμα τους ψήφους που πήρες περημενουμαι την αλη μέρα τη θα κάνης γιαφτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FAKE ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΣΗΚΩ ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.

      Διαγραφή
    2. Εση θα είσαι κανένα γλυφτρακη είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις τη θα πι αγρωτια

      Διαγραφή
  7. ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.