Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εξοφλήθηκαν σήμερα τευτλοπαραγωγοί και εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ

Πιστώθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς των τευτλοπαραγωγών και εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), τα ποσά ύψους 2,7 εκατ. ευρώ και άνω των 2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, που είχαν να λαμβάνουν από οφειλές της βιομηχανίας, όπως επισήμαναν εκπρόσωποί τους, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.        

Η αποπληρωμή των οφειλών της ΕΒΖ προς τους τευτλοπαραγωγούς και εργαζόμενους της εταιρείας, κατέστη εφικτή, ύστερα από την υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία η βιομηχανία, παρά το ότι δεν μπόρεσε να πάρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα λόγω χρεών, τελικά κατάφερε να εισπράξει την επιχορήγηση που της εγκρίθηκε από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και έτσι τακτοποίησε κάποιες οικονομικές της εκκρεμότητες.

Τα οφειλόμενα της ΕΒΖ προς τους τευτλοπαραγωγούς αφορούν την παραγωγή που παρέδωσαν στη βιομηχανία το 2018 και κάποιες άλλες από το 2017 ενώ για τους εργαζόμενους αφορούν τους μισθούς τους, την περίοδο Δεκεμβρίου 2018- Ιουνίου 2019.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο αγοραστή Lukas Fecker και το fund "Ιnnovation Brain", σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξελίσσονται ομαλά και βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσή τους, με θετικό αντίκτυπο για την βιωσιμότητα της ίδια της βιομηχανίας και των τευτλοπαραγωγών.
Ε.Α.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…