Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια - Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ


Πέθανε στα 73 του και μετά από μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας, ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ.

Εκτός από την προσωπική καριέρα, έμεινε γνωστός ως μπασίστας και τραγουδιστής ενός εκ των σπουδαιότερων ελληνικών συγκροτημάτων, Socrates Drank the Conium.
Το ιστορικό και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drunk the Conium από το 2010, όταν και έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει. Τότε είχε υποβληθεί σε ειδική επέμβαση ενδοαγγειακού εμβολισμού ανευρύσματος εγκεφάλου και με την ολοκλήρωση της επέμβασης οι γιατροί εξέφρασαν στη σύζυγο του την αισιοδοξία τους ότι θα ζήσει, ωστόσο όχι με τον τρόπο που είχε συνηθίσει.
Ο ταλαντούχος μουσικός που ήταν η ιστορική φωνή των Socrates υπήρξε ένας ασύγκριτος δυναμικός περφόμερ τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός. Ένας δημιουργός ένας ασυμβίβαστος καλλιτέχνης ο οποίος αφοσιώθηκε στη ροκ μουσική και σφράγισε με την παρουσία του ολόκληρες γενιές.
Μετά τη διάλυση των Socrates, ο Αντώνης Τουρκογιώργης ακολούθησε σόλο καριέρα κάνοντας πολλές επιτυχημένες συνεργασίες. Το 2007 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του, με τίτλο «Το Συγκρότημα», στο οποίο με χιούμορ και ζωντάνια καταγράφει πώς δημιουργείται ένα συγκρότημα, με βάση την προσωπική του εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα ξετυλίγει τη μουσική του πορεία από τα πρώτα του βήματα στη μουσική μέχρι και σήμερα. Κομβικό σημείο, βεβαίως, του βιβλίου αποτελεί η περιπετειώδης και ανατρεπτική μουσική διαδρομή των σπουδαίων Socrates.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.