Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποσύρεται το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid



Η ευρωπαϊκή άδεια της εταιρείας ανακλήθηκε, ενώ η ίδια επισημαίνει ότι πλέον υπάρχει ποικιλία νέων εμβολίων. Τέλος η διάθεση σε παγκόσμια κλίμακα. Η παρενέργεια που εντοπίστηκε.
Η AstraZeneca ξεκίνησε την απόσυρση του εμβολίου της για την Covid-19 λόγω του «πλεονάσματος διαθέσιμων ενημερωμένων εμβολίων» που στοχεύουν σε νέες παραλλαγές του ιού.
Η ανακοίνωση ακολουθεί την οικειοθελή ανάκληση από την πλευρά της εταιρείας της άδειας κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις 7 Μαΐου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ότι το εμβόλιο δεν είναι πλέον εγκεκριμένο για χρήση.
Σε ανακοίνωσή της, η AstraZeneca είπε ότι η απόφαση ελήφθη επειδή υπάρχει τώρα μια ποικιλία από νεότερα εμβόλια διαθέσιμα που έχουν προσαρμοστεί για να στοχεύουν παραλλαγές της Covid-19. Αυτό οδήγησε σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο δεν κατασκευάζεται πλέον, ούτε παρέχεται.
«Σύμφωνα με ανεξάρτητους υπολογισμούς, πάνω από 6,5 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν μόνο τον πρώτο χρόνο χρήσης και πάνω από 3 δισεκατομμύρια δόσεις παρασχέθηκαν παγκοσμίως», ανέφερε η δήλωση.
Η AstraZeneca άλλαξε το όνομα του εμβολίου της για την Covid σε Vaxzevria το 2021. Το εμβόλιο εγκρίθηκε για χρήση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, και χορηγούταν σε δύο ενέσεις με διαφορά περίπου τριών μηνών. 
Αν και το εμβόλιο βρέθηκε να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό συνολικά, ενέχει τον κίνδυνο μιας σπάνιας αλλά σοβαρής παρενέργειας, γνωστής ως θρόμβωση με θρομβοπενία ή TTS. Το σπάνιο σύνδρομο εμφανίστηκε σε περίπου δύο έως τρία άτομα ανά 100.000 που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο Vaxzevria.
Η πρόεδρος της επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Deakin της Αυστραλίας, καθηγήτρια Catherine Bennett, δήλωσε ότι το εμβόλιο είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στον παγκόσμιο αγώνα κατά του ιού, ιδιαίτερα στις πρώτες ημέρες της πανδημίας, όταν ήταν διαθέσιμα περιορισμένα εμβόλια.
«Έχει σώσει εκατομμύρια ζωές και αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί», είπε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Δεν ξεχνoύν, όσοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

    Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:11
    Τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες ηλικίας έως και 64 ετών αποφάσισε ομόφωνα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:11

    https://emvolio.gov.gr/ti-horigisi-toy-emvolioy-tis-astrazeneca-stoys-polites-ilikias-eos-kai-64-eton-apofasise-omofona-i
    ..........................
    Μάιος 2024
    Γκ. Μαγιορκίνης: «Ξέραμε για τις θρομβώσεις που προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca γι’ αυτό το κάναμε στις μεγάλες ηλικίες» !!

    Ακούει κανείς;
    .......................
    Και για να προβληματιστούμε λίγο
    Καθημερινή 11.05.2023
    Μπουρλά: Tα κέρδη μας από την πανδημία κατευθύνονται στην έρευνα για την θεραπεία του καρκίνου
    Γιατί άραγε;
    Για να μας σώσει, για να χάσει χρήματα ή γιατί κάτι άλλο περιμένει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε ψεκα ασπιρίνη παίρνεις και δεκάδες παρενέργειες μέχρι εγκεφαλικό μπορείς να πάθεις! σου είπε κανένας ότι τα εμβόλια δεν έχουν ; Το ότι έσωσαν εκατομμύρια κόσμο το φτωχό καμένο από το θυμίαμα μυαλό σου δεν το σκέφτηκε.

      Διαγραφή
    2. Πες τα φίλε γιατί ο κόσμος δεν θέλει να καταλάβει πως παλιότερα έστω και με έναν θάνατο σε κλινικές δοκιμές δεν κυκλοφορούσε τίποτα στην αγορά. Τώρα χάρη του "κατεπείγοντος " και 💩 να μας προσφέρουν θα τα φάμε. Κρίμα πάντως σε όσους υποφέρουν από παρενέργειες στην χώρα μας και δεν μίλησαν ποτέ..

      Διαγραφή
    3. 12:03 μ.μ. σωστά τα λες! Μαζί σου!

      Διαγραφή
    4. 41% και λίγα είναι

      Διαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ.....ΑΣΤΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν οι δικοί σας έφευγαν κατά χιλιάδες είχε λίστα αναμονής ;

      Διαγραφή
  3. Ραγιάδες ψέκες των τοπικών φυλάρχων του Μητσοτάκη σας έχουμε εμβόλια σε μορφή υποθέτου. Πάρτε τα άφοβα, τα συστήνει η Μελέτη ο Αυτιάς και τα υπόλοιπα παπαγαλάκια της tv τα οποία έχουν αντικαταστήσει τη Δομή και την Britanica.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τρόλ πάντως έχει πρόβλημα με το θυμίαμα!

    Όλλα τα χορηγούμενα φάρμακα έχουν παρενέργειες, σε αυτό συμφωνούμε όλοι μας.
    Όταν όμως μία εταιρεία αποφάσιζει να αποσύρει το χορηγούμενο φάρμακο της..., τότε μιλάμε για κάτι παραπάνω από παρενέργειες... τότε μιλάμε για ΚΙΝΔΥΝΟ για την ζωή του κάθε ασθενούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.