Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σόϊμπλε: ''Με ψεύτικες υποσχέσεις... πήρε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ''


Δριμύ κατηγορά κατά του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ο οποίος μεταξύ άλλων άφησε αιχμές για ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέρριψε με μια ειρωνική απάντηση ότι είναι σκληρός απέναντι στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, καλούμενος να απαντήσει για το αν έχει πιο σκληρή στάση από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είπε: «Στο ερώτημα ποια είναι η σωστή λύση για την Ελλάδα η καγκελάριος και εγώ συμφωνούμε απολύτως» και τόνισε:


«Έχω καταβάλει πολλές δυνάμεις και έχω δεσμευθεί για να βρεθεί ένας δρόμος για την Ελλάδα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της», προσθέτοντας με ειρωνικό ύφος απέναντι σε όσους τον κατηγορούν για σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας: «Το 2012 ζήτησα ένα κούρεμα του χρέους ύψους 53%. Τέτοιος είναι ο ρόλος μου ως 'του σκληρού' απέναντι στην Αθήνα». Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δεν παρέλειψε να επικρίνει την κυβέρνηση, στην οποία επέρριψε εμμέσως πλην σαφώς προεκλογικά ψέματα. «Η Ευρώπη βασίζεται στον αλληλοσεβασμό.

Πρέπει κανείς να δρα λογικά, αυτό καθιστά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τόσο εξαντλητικές», είπε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις. Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις». 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.