Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Βαρουφάκης vs Σόιμπλε: Η μάχη που θα καθορίσει το μέλλον της Ευρώπης»


«Βαρουφάκης εναντίον Σόιμπλε: Η μάχη που θα καθορίσει το μέλλον της Ευρώπης» είναι ο τίτλος του πρακτορείου Bloomberg λίγες ώρες πριν το Eurogroup του Λουξεμβούργου, όπου οι δυο άνδρες θα βρεθούν εκ νέου στο ίδιο τραπέζι.
Στο σκίτσο, ο καλλιτέχνης του πρακτορείου απεικονίζει τους δυο υπουργούς να «μονομαχούν», όχι όμως με όπλα, αλλά μάλλον μέσω ενός έντονου διαλόγου με επιχειρήματα να ανταλλάσσονται ένθεν κακείθεν αντί για γροθιές. 
«Ο Γιάνης Βαρουφάκης ντυμένος στα μαύρα μοιάζει περισσότερο με εκτελεστή σε ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο παρά με υπουργό Οικονομικών. Ετοιμάζεται για μάχη… θα αντιμετωπίσει τον Σόιμπλε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο. 
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι δύο υπουργοί Οικονομικών είναι θερμοί υπερασπιστές δύο εντελώς αντίθετων οικονομικών πόλων. 
«Ο Γιάνης Βαρουφάκης («παρουσιάζεται ως ακαδημαϊκός επαναστάτης») θέλει μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα, μια συμφωνία που θα τονώσει την ανάπτυξη και είναι διατεθειμένος να δεχτεί πρωτογενές πλεόνασμα 1% με 2% αντί του 4,5% που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Έτσι, αρνείται να δεχτεί νέες περικοπές που θα πλήξουν τους ασθενέστερους».
Στην άλλη γωνιά του ρινγκ, «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (παρουσιάζεται ως η γριά αλεπού») ακολουθεί αμετακίνητος τη σκληρή γραμμή κατά της Ελλάδας, ενώ το 2012 είχε αποκαλύψει στον αμερικανό υπουργό Οικονομικών ότι επιθυμούσε ένα Grexit». Το Bloomberg αναφέρει μάλιστα ότι ο Σόιμπλε είχε δηλώσει στο Eurogroup της Ρίγα ότι «Δεν δίνουμε χρήματα σε μία χώρα που δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της».
Μάλιστα, στο δημοσίευμα παρουσιάζονται και οι συνήθειες διατροφής των δυο αντιπάλων, με... ταϊβανέζικο φαγητό μαγειρεμένο στο σπίτι για τον έλληνα υπουργό, και το συμβατικό γερμανικό σνίτσελ με τηγανιτές πατάτες για τον γερμανό! 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.