Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εννέα βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας που αξίζουν την προσοχή σας


Πολύ Χιόνι Μπροστά στο Σπίτι
της Νίκης Αναστασέα (εκδ. Πόλις)
Ένα παζλ με πρόσωπα καθημερινά που αναζητούν τα αίτια των καταστάσεων που ζουν, πασχίζουν να ερμηνεύσουν τις προθέσεις και τις στάσεις των γύρω τους και προσπαθούν με έργα και λόγια να προστατέψουν αυτούς που αγαπούν.

Η αριστοτεχνική περιγραφή του κοινωνικού περίγυρου, του συναισθηματικού κόσμου και των αντιδράσεων των ηρώων είναι τα στοιχεία που χάρισαν στο συγκεκριμένο βιβλίο το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας.
 Κάτι θα Γίνει, θα Δεις
του Χρήστου Οικονόμου (εκδ. Πόλις)
Το βιβλίο έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος. Ο 45χρονος Έλληνας συγγραφέας υπογράφει ένα έργο που αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή, αποκαλύπτοντάς μας τους ανθρώπους και τη ζωή τους στις γειτονιές του Πειραιά. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τον ίδιο και το Καλό θα 'ρθει από τη Θάλασσα (εκδ. Πόλις), το πρώτο μέρος μιας τριλογίας η οποία πραγματεύεται τους μικρούς και μεγάλους εμφυλίους που λαμβάνουν χώρα σε ένα νησί μεταξύ ντόπιων και Αθηναίων.

 Γυναίκα με Ποδήλατο
του Νικόλα Σεβαστάκη (εκδ. Πόλις)
Εδώ ο συγγραφέας προσεγγίζει με διεισδυτική ματιά πώς περιπλέκονται ένας έρωτας, ένας θαμμένος φόβος, μια τυχαία συνάντηση. Κοινό σημείο όλων των ιστοριών; Οι ήρωες είναι φτιαγμένοι από το υλικό της αμφιβολίας, αλλά επιμένουν να προσπαθούν να πιστέψουν το διπλανό τους.

Ο Εξώστης
του Νίκου Καχτίτση (εκδ. Κίχλη)
Ο ήρωας του βιβλίου καταφεύγει στην Αφρική για να γλιτώσει από τους εχθρούς του. Αν και αυτό τελικά το καταφέρνει, ωστόσο δεν μπορεί να διαφύγει την τιμωρία από τον ίδιο τον εαυτό του.

 Το Σπίτι
του Γιώργου Μήτα (εκδ. Κίχλη)
Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται στη χειμωνιάτικη Ύδρα σε ένα απομονωμένο αρχοντικό και αρθρώνεται γύρω από έναν εκκεντρικό συλλέκτη, τον ιδιόρρυθμο υπηρέτη του, ένα νέο επίδοξο συγγραφέα, μια παράξενη πρόσκληση και μια ασυνήθιστη δοκιμασία.

 Νυχτερίδα στην Τσέπη
του Θοδωρή Ρακόπουλου (εκδ. Νεφέλη)
Πρόκειται για είκοσι διηγήματα με ανθρώπους, ζώα και πτηνά σε σκοτεινά τρίγωνα. Ιστορίες που διερευνούν το άγριο και το εξημερωμένο στοιχείο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

 Σκηνές από τον Βίο του Ματίας Αλμοσίνο
του Ισίδωρου Ζουργού (εκδ. Πατάκη)
Ο Ματίας ζει στο 17ο αιώνα. Κρυπτοεβραίος στη Βασιλεία της Ελβετίας, διασχίζει από τρυφερή ηλικία τη χριστιανική επικράτεια και διχάζεται σχεδόν έως το τέλος από το μέγα διακύβευμα που εγκαινιάζει η εποχή του: τη γέννηση του επιστημονικού λόγου και την ανάφλεξη του ορθολογισμού απέναντι στις πιο ακραίες μεσσιανικές προσδοκίες. Ο ίδιος συγγραφέας υπογράφει και τη Σκιά της Πεταλούδας, ένα ιστορικό μυθιστόρημα που απλώνεται στο χρονικό δύο οικογενειών σε τρεις ολόκληρες γενιές.

 Το Διπλό Βιβλίο
του Δημήτρη Χατζή (εκδ. Ροδακιό)
Η ξενιτιά των Ελλήνων τη μεταπολεμική περίοδο προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής μέσα από την πορεία του κεντρικού ήρωα, ο οποίος είναι οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία.

Άπαντα
του Μάριου Χάκκα (εκδ. Κέδρος)
Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του Μάριου Χάκκα, καθώς και ένα μέρος από τα κατάλοιπά του, κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Αντί και αλλού.

Πηγή: elle.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.